DocuLab: filmvertoning More Than a Pipeline

19 apr
De Pletterij in Haarlem

20.30-22.30 uur

€0,00 Inschrijven!

DOCU LAB – Vertoning More Than a Pipeline

“More than a Pipeline” is een film van Robert Bridgeman en Lex Olthof over de reeds 500-jaar durende onderdrukking van de Native Indians in de VS, door de Amerikaanse overheid. In dit verhaal staat  de opstand in Standing Rock in 2016, van duizenden Sioux-indianen en hun bondgenoten (‘waterbeschermers’ zoals zij zichzelf noemen) centraal.

In Standing Rock North Dakota komen deze Sioux indianen en hun bondgenoten samen, om hun water en heilige grond te beschermen tegen de ‘Dakota Access Pipeline’. Na 500 jaar onderdrukking weten ze stand te houden tegen de macht van een grote oliemaatschappij, een bankensyndicaat en de politie. Wat houdt ze staande, bij temperaturen van -30 graden Celsius? Maar dat het wel degelijk mogelijk is, om grote corporaties te bewegen te stoppen met hun vernietigende, alleen op winst gerichte activiteiten, blijkt uit het verhaal van het contact dat beide docu-makers hadden met ING en ABN-Amro.

Wanneer?

2018
19 april

 Inloop vanaf 20.00 uur. Start film 20.30 uur.

 

Kosten: €0,00 (donatie voor de stichting is mogelijk)

Docu Lab is een community van jonge documentairemakers, die een binding hebben met de stad Haarlem. De Pletterij biedt deze groep een platform om op de eerste donderdag van de maand een documentaire vertonen in de Pletterij. De groep bepaalt met elkaar het thema van de avond en op welke manier dat vorm krijgt. Zo kan het zijn dat er een lange documentaire wordt vertoond met gesprekken achteraf, maar het het ook gaan om drie korte films van verschillende makers. Om de documentaire heen wordt een randprogramma samengesteld, dat relatie heeft met het thema van de film. Het format van de Docu Lab-avonden ligt dus niet vast.