Op reis in therapieland met Bram Bakker en Robert Bridgeman (7 t/m 12 maart 2022)

07 mrt
Terra Nova Center Frankrijk

7- 12 maart 2022

€1799,- incl BTW Inschrijven!

Waar regulier en alternatief elkaar ontmoeten
Masterclass voor therapeuten, coaches, psychologen, psychiaters en andere genezers met een brede blik

Toen zo’n veertig jaar geleden het DSM-systeem het doen en laten van psychiaters, psychologen en psychotherapeuten begon te domineren veranderde de professionele hulpverlening aan mensen met mentale problemen ingrijpend. En helaas niet alleen maar ten goede. Het DSM-systeem labelt mensen, en die labels bepalen vrijwel alles: de protocollen en de professioneel gereserveerde houding die je in de ggz treft. Maar ook de evt vergoeding door een zorgverzekeraar. Wat de klachten betekenen, waar ze vandaan komen en hoe ze deel uitmaken van de mens en zijn/haar omgeving: het krijgt nog maar heel weinig aandacht in de reguliere zorg…

Terwijl er voldoende wetenschappelijk bewijs bestaat dat ingrijpende ervaringen in de kindertijd of trauma’s bij kind en/of ouders heel veel klachten kunnen verklaren.

Daar komt nog bij dat in de ggz nauwelijks aandacht wordt besteed aan de rol die het lichaam in dit alles speelt… ‘The body keeps the score’, wat kunnen we ermee?

Als oud-psychiater wil ik graag gaan verkennen wat er te doen is aan onze trauma’s, buiten het slikken van antidepressiva en/of een protocol cognitieve gedragstherapie.