De 2012 Shift, de verandering van de wereld!

14 december 2012

Het is bijna 21 december 2012. Deze dag wordt wereldwijd gezien als belangrijkste dag in het verander proces waar onze wereld en wij momenteel inzitten. Een shift in het bewustzijn van de mensheid.

Net als velen ervaren Monique en ik deze verandering ons leven al enige jaren (voor degenen die ons kennen is er de afgelopen 5 jaar nogal wat gebeurd :-)) Het was in veel culturen al duizenden jaren bekend dat dit in deze tijd zou gebeuren. In eeuwenoude Hindoeïstische, Kabbalistische, Maya en Astrologische geschriften staat precies wat er nu gebeurd. Deze verandering is een proces waarin de wereld van het huidige bewustzijn van nemen, egoïsme, macht en angst naar een nieuw bewustzijn van geven, liefde en compassie beweegt.

DinosauresHet is niet het einde van de wereld zoals wel geroepen wordt, maar het begin van een nieuw tijdperk. Je merkt het wellicht al om je heen. Mensen worden spiritueler, compassioneler, staan ineens veel meer open voor zelfontwikkeling. Er is steeds meer interesse voor yoga, meditatie, mindfulness en andere contemplatie vormen. Zelfs bedrijven als Google en Samsung hebben meditatie programma’s voor hun personeel.

Als je het nieuws volgt zie je dat instituten die gebaseerd zijn op het oude bewustzijn van macht en angst aan het verdwijnen zijn. Bolwerken van macht en angst als banken, dictatoriale regeringen en economieën storten in. Kijk naar de huidige economische en financiële crisis in de wereld. Kijk naar de banken in het Westen die met overheidssteun intact moeten worden gehouden. kijk naar de Arabische lente waarbij dictators en onderdrukkende regeringen één voor één omvallen. Er is in deze nieuwe tijd eenvoudigweg geen ruimte meer voor op macht en angst gebaseerde krachten. We zullen zien dat ze langzaam maar zeker verdwijnen. Mensen veranderen van binnenuit en daarmee veranderen landen, organisaties en regeringen. (Die bestaan tenslotte allemaal uit mensen). We zijn daadwerkelijk op weg naar een betere wereld!

Dit is niet het gedachtegoed van een groepje geitenwollen sokken maar een ontwikkeling die mensen van over de hele wereld steunen, organisaties, beroemdheden en politici. Zie dit dan ook niet als iets zweverigs of vaags maar zie het als een kans. Een kans om op termijn eindelijk een einde te maken aan armoede, aan oorlogen, aan millieu vervuiling, aan dierenleed, aan misbruik, verkrachting en onderdrukking. Een kans om samen, als mensheid te werken aan de verbeterde versie onszelf, een betere wereld waar we in vrede en welstand kunnen leven. We kunnen het nu doen! Met elkaar, Voor elkaar!

Op 21 December mediteren we. Samen met mensen van over de hele wereld. Het wordt de grootste internationale meditatie ooit. Om 21:00 Nederlandse tijd ( 20:00 GMT). Bij voldoende aanmeldingen ben ik bereid een locatie te regelen hier in het Westland en een meditatie bijeenkomst te faciliteren. Laat me maar weten of je wilt deelnemen. For the good of all!

http://vimeo.com/omananda/unify

Deel dit!

Een bericht schrijven

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *