De crisis van het fysieke lichaam

22 april 2020

Het fysieke lichaam… Het fysieke lichaam is opgesloten geweest door een mondiale lockdown (en is dat gedeeltelijk nog steeds). Het mag zich niet met meer dan één ander fysiek lichaam ophouden op straat, of in elk geval niet in nabijheid. Het mag niet gaan en staan waar het wil. Het mag niet doen wat het wil.

En daar heeft het fysieke lichaam een hekel aan. Het fysieke lichaam wil onbeperkt leven! Het wil kunnen doen wat het wil, wanneer het wil en waar het wil.

Het wil naar buiten, op pad. Het wil genieten van al het heerlijks dat het leven te bieden heeft. Het wil werken met collega’s, uitgaan met vrienden, samenzijn met familie, vakantie vieren op magische plekken. Het wil zich uitdrukken en manifesteren. Het wil betekenis hebben. Het wil omringd zijn met andere fysieke lichamen.

Het wil niet stilzitten. En al helemaal niet naar binnen gaan. Voor het fysieke lichaam is er geen binnen. Alleen buiten! Buiten ligt de vrijheid! Voor het fysieke lichaam.

En nu mocht het niet naar buiten. Het kon alleen naar buiten om te halen wat het hoogstnodig heeft om zich te voeden en te reinigen. En dan gauw weer naar huis.

Het fysieke lichaam kan ziek worden. En maakt zich zorgen om andere fysieke lichamen die alleen zijn. Die ziek kunnen worden. Die kunnen sterven.

Dat brengt onzekerheid en angst. Terwijl het fysieke lichaam juist zekerheid wil. Het voelt zich kwetsbaar, maar wil veiligheid, geborgenheid en duidelijkheid.

Het fysieke lichaam wil het liefst onsterfelijk zijn. En altijd kerngezond. Het fysieke lichaam wacht hoopvol op een vaccin dat het zal beschermen. Of niet. Het fysieke lichaam mist het contact met de andere fysieke lichamen. Voelt zich eenzaam en opgesloten. afgescheiden van de rest.

Maar de ziel niet. De ziel kan niet opgesloten worden. De ziel hoeft zich niet te voeden met fysieke zaken. De ziel is nooit eenzaam, of alleen. De ziel heeft geen vaccin nodig.

De Ziel.

Voor de ziel is er geen buiten. Alleen binnen. De ziel is verbonden met alles en iedereen. Met alle andere zielen. Met Moeder Aarde. En de ziel juicht.

Terwijl de fysieke lichamen zich niet meer konden verplaatsen over de wereld. Niet meer konden kopen dan ze werkelijk nodig hebben. En daardoor de vervuiling terugliep… Herstelde de aarde. De lucht, de zee, de dieren en de planten hebben eindelijk weer ruimte om zich te herstellen. Even adempauze voor Moeder Aarde.

De ziel ziet het en is blij. De ziel verbindt zich in de energie en online met ander zielen. En heeft zich lang niet meer zo verbonden gevoeld als nu. Met zichzelf, met andere zielen, met Moeder aarde en alles wat leeft.

De ziel heeft tijd. Om te doen wat het altijd al wilde. Om te schrijven, te creëren, ideeën uit te werken. Nieuwe plannen te maken en een andere levenskoers te kiezen. Een koers die beter past bij haar zielsmissie dan de koers van het fysieke lichaam.

De ziel verlangt naar een nieuw leven op een Nieuwe Aarde.

De ziel heeft geen crisis. Het is een crisis van het fysieke lichaam. De eenheid…

In een hoog tempo leren mensen dat ze niet hun fysieke lichaam zijn. Dat het een slechts een vervoersmiddel is voor de ziel.

Deel dit!

Een bericht schrijven

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *