De Kilimanjaro op in korte broek!

3 december 2013

Een aantal keren per week ren ik ’s ochtends om 06:00 op het strand. Niet om te trainen voor een marathon, maar voor een Wereld Record: Ik ben onderdeel van een expeditie die de Kilimanjaro in januari 2014 gaat beklimmen!

We gaan onder leiding van de Iceman, Wim Hof. Normaal staat er 5 tot 8 dagen voor deze tocht naar de (besneeuwde) top van Afrika op 5895M hoogte. Onze groep wil dit in 3 dagen realiseren. En…..in korte broek!

Kilimanjaro met de IcemanDit Wereld Record op de Kilimanjaro is voor het goede doel: genereren van aandacht voor de Wim Hof methode die levens kan veranderen. Er gaan mensen mee met kanker, MS en ziekte van Crohn. Zij laten zien dat ze de berg op kunnen. Ik ga mee als instructeur om deze reis ook voor hen mogelijk te maken. Persoonlijk zie ik dat als een goed  doel waarvoor ik me wil inzetten.

Overwinning van ijzige kou, hoogteziekte of andere uitdaging. Met de ademhalingstechniek plus aanverwante focus- instructies van Iceman Wim Hof leren de 25 deelnemers o.a. andere hun lichaamstemperatuur te reguleren. Dat maakt het mogelijk om ook in een ijzig koude omgeving van binnen warm te blijven. Zodoende gaan we in korte broek en zonder shirts de koude van Kilimanjaro (mogelijk -20° C) trotseren.

De achterliggende gedachte is dat we laten zien dat mensen veel meer kunnen dan ze denken. We zijn onwetend over onze vermogens. De Wim Hof Methode laat zien dat het zelf- genezend vermogen van de mens veel en veel verder gaat dan we denken. Een absoute doorbraak in de medische wetenschap.

Wim wordt wetenschappelijk gemonitord door de Radboud universiteit die aangetoond hebben dat hij zijn immuun systeem kan beïnvloeden met meditatie technieken. Wim zegt echter: “Wat ik kan, kan iedereen”. Deze reis is ervoor om dat aan te tonen: de ongekende kracht van de mens.

Wetenschap en media
De eerste opnames van trainingen zijn al gemaakt en worden in november in 120 landen uitgezonden door Discovery Channel. Van de Wereld Record poging worden ook opnames gemaakt, juist ook van hoe we steeds worden gecontroleerd op bepaalde waarden in ons bloed.

Mijn motivatie
Ik ben zeer enthousiast aan het trainen, volg een strak krachtsport regime in de sportschool, ga een aantal keer per week om 6:00 ’s ochtends in slechts een korte broek (en schoenen) hardlopen over het strand, en train met andere deelnemers: zwemmen in natuurwater, klimmen, hardlopen, etc.

Robert Bridgeman en Iceman Wim HofEind november zat ik een week met Wim Hof en mijn collega instructeurs in het centrum van de Iceman in Polen. Instructeurstraining: Zwemmen in ijswater, bergbeklimmen in korte broek bij – 8 gr/ Celsius, mediteren en yoga in de sneeuw, we hebben het allemaal gedaan. Zoals je ziet: IK GA ERVOOR! Ik geloof in deze missie en het effect ervan voor de mensheid. Wim laat zien dat we veel meer kunnen dan we denken. We kunnen bijvoorbeeld ons immuun systeem beïnvloeden, stress reduceren en gelukshormonen oproepen. We zijn alleen vergeten hoe dat ook weer moest. Maar niet lang meer! 🙂

 

Sponsoring

Wim Hof’s stichting helpt de Kilimanjaro missie mogelijk te maken en er is een campagne gaande voor sponsoring maar er is veel geld nodig om de missie goed te laten verlopen. Persoonlijk kan ik eerlijk gezegd ook wel wat hulp gebruiken. Ik betaal mijn deelname zelf. Ik ben daarom op zoek naar persoonlijke sponsoren. Alles wat er meer gestort wordt gaat naar de organisatie om het medisch onderzoeksteam van het Radboud te financieren.

Het zou fantastisch zijn als jij ook een deel wilt sponsoren. Natuurlijk wil ik op mijn beurt iets teruggeven. Ik bied daarom vier mogelijkheden (voel je geïnspireerd om daar weer van af te wijken en creatief te zijn):

Mogelijkheid 1): € 50,- Je ontvangt de cd ‘Leer mediteren in 4 weken’

Mogelijkheid 2): € 100,- Je ontvangt de cd ‘Leer mediteren in 4 weken’ en een gesigneerde versie van mijn boek ‘Start vandaag met lichter leven’ wanneer het uitkomt in maart.

Mogelijkheid 3): € 500,- Je logo of foto op mijn korte broek of gratis toegang tot één van onze dag- workshops + de cd ‘Leer mediteren in 4 weken’ en een gesigneerde versie van mijn boek.

Mogelijkheid 4): € 1000,- Je logo of foto op mijn muts of gratis toegang tot twee van onze dag- workshops + de cd ‘Leer mediteren in 4 weken’ en een gesigneerde versie van mijn boek.

Als je geïnteresseerd bent, stuur me dan even een mailtje: robert@bridgemanmethode.nl

Meer informatie:
Voor de trailer: http://vimeo.com/77793753

Meer info over dit initiatief vind je op www.conqueryourchallenges.com

Alvast hartelijk dank voor je tijd en aandacht.

Met warme groet,

Robert

Deel dit!

Een bericht schrijven

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *