Energetisch in je blote kont staan

4 november 2020
[Blog door Rianne Manten]

… de schaamte en identificatie voorbij

Precies 3 jaar geleden was mijn eerst echte ervaring (dit leven) met diep innerlijk transformatiewerk.

Vanaf mijn 17de ben ik al bezig met heling op 1000 verschillende manieren en vormen maar op mijn 41ste kreeg ik pas echt diepe confrontaties.

Robert gaf me de kans om met hem te werken aan mijn blokkades. Ik kan je vertellen… die waren er.

Hij is mijn vriend, collega, baas, mentor, leraar en destijds dus ook mijn coach.

Ik weet nog precies de setting waarin mijn ego het besluit nam om hem een ‘kans te geven’. Na jaren verslijten van psychologen, psychiaters, therapeuten, coaches, healers etc, had ik nog weinig hoop voor mijzelf.

Mijn mentale brein is krachtig en mijn ego ook. Die zijn goede maatjes van elkaar en spanden samen met de nodige beschermers in mijn systeem. Ze spraken elkaar de hele dag.

Echter, ik wilde wel heel graag heling. Het is mijn zielenmissie. Dus toen ik op een dag in bad zat en zat te overdenken hoe ik dit met Robert ging aanpakken (lees; hoe ik Robert ging aanpakken), nam ik een besluit.

Ik dacht ‘weet je wat!… ik zal hem eens een lijst sturen met alles waarvoor ik me schaam! Briljant idee. Want als hij die enorme lijst ziet dan zal hij wel even achter zijn oren krabben en weet hij niet waar hij moet beginnen. Dat zal hem leren.’

Ik pakte mijn telefoon en maakte een hele lange lijst met alles waar ik me voor schaamde. Van de vorm van mijn neus tot mijn diepste emoties en meest donkere gedachten. Ik hield me niet in. Ging er vol in.

Die lijst kan ik terugzoeken, maar ik heb hem erna nooit meer teruggelezen. Ik weet wel dat er veel fysieke lichaam aspecten op stonden maar ook veel overtuigingen en zelfkritiek. Oh wat vond ik het spannend om op te schrijven waar ik me allemaal voor schaamde!

Ik voelde echter ook een soort opluchting en bevrijding maar die gaf ik weinig ruimte. Trots was ik op mijzelf. Geen trots over mijn kwetsbaarheid maar puur ego trots. Ik ging de strijd aan met zijn vaardigheden. Want eerlijk is eerlijk, ik was kansloos materiaal. Ik leefde mijzelf elke dag dus ik kon het weten.

Tot het moment dat ik tegenover hem zat voor de sessie zelf en hij me volledig ontspannen en oordeelloos aankeek en ging opsommen wat ik allemaal opgeschreven had. Mijn ego werd kleiner en ongemakkelijker en BOEM…

…hij pikte spot on precies die dingen eruit (en geloof me het was een heeeeeele lijst) die een grote angel waren en zei kalm…laten we daar eens aan werken.

Ik lag er compleet af. Fuck.

Hij had me doorzien. Energetisch. Hij had door alle woorden gevoeld waar mijn ingang zat.

Ik voelde me energetisch in mijn blote kont staan.

En ik had zelf de ingang gegeven. Want door alles uit te spreken tot het achterste van mijn tong had ik symbolisch zelf alle kleren van mijn lijf gerukt. En al mijn gehavende vleugels waren zichtbaar.

En vakkundig hield hij mijn veld terwijl ik in contact met mijzelf kwam voorbij de schaamte en ik vol geconformeerd werd met mijn identificaties. Robert gebruikte die ingang om door mijn beschermers heen te breken.

Overrompeld en verward ging ik de sessie verder in en werden de eerste brokstukken geheeld. Ik ging naar vorige levens, deed inzichten op en transformeerde oud trauma.

Het was mijn eerste sessie die tot de wortel van het pijnstuk ging. Er zouden er nog vele volgen.

Sinds die sessie heb ik elke dag geleerd om telkens voorbij de schaamte te stappen. Oordeelloos te zijn over waarneming. De identificatie eraf te halen. Want dan kun je voelen waar energetisch de ingang zit voor diepe duurzame heling.

Ik ben niet meer bang om mijzelf te laten zien. Energetisch mijzelf bloot te geven. Het is een cadeau aan mijzelf.

Echter…wat ik ook inmiddels geleerd heb ik dat ik niet mijzelf HOEF bloot te geven energetisch. Het is een keuze bij wie en wanneer. Ik mag mijzelf koesteren en zorgvuldig omgaan wie ik toelaat in mijn systeem.

Ik voel me gezegend dat ik een aantal vakkundige healers dichtbij heb als vrienden, mentoren en leraren. Ik koester ze allemaal. Dierbare vriendinnen en vrienden die me de waarheid spiegelen.

Ook al sta ik meer en meer op eigen benen…. in onze eigen helingsprocessen hebben we allemaal soms spiegeling en veldhouderschap nodig. Hoever je ook bent in je groei en ontwikkeling.

Deze week nog. Liep ik zelf energetisch vast in een karmische verstrikking in mijn systeem. Ik deelde dat met Robert en liet mijzelf ongezouten mijn oordelen zien en mijn projecties en gaf mijzelf energetisch bloot.

Al mijn bullshit en mijn wijsheid. En weer spiegelde hij mijn donkere kant en toen ik het verlangen kreeg om ‘zijn kop eraf te bijten’ wis ik ‘check! hier is mijn ingang naar binnen’.

En zo werk ik ook nu zelf in mijn praktijk. Schaamteloosheid en oordeelloosheid staan hoog in het vaandel.

Het is energie. Niet wie je bent. En energie is te shiften.

Geef jezelf toestemming om energetisch in je blote kont te gaan staan. Vertrouw je innerlijke wijsheid waar en wanneer je dat toelaat.

En neem (energetisch) ownership. Het is jouw leven, jouw lijf, jouw energiesysteem. Jouw karma. Jouw pad.

Ook jij hebt recht op een licht, vrij, blij leven vanuit overvloed.

Deel dit!

Een bericht schrijven

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *