Es Vedra en waarom Ibiza een feesteiland en een spiritueel bedevaartsoord is

21 september 2016

Alleen de naam al Es Vedra. Vind je het niet prachtig mysterieus klinken? Es Vedra op Ibiza wordt omringd door mysterie. Het is een krachtplek. Een energetische plek. Een spirituele plek. De op 3 na meest magnetische plaats op aarde. Net als op de Bermuda driehoek gaan kompassen en ander meetapparatuur hele rare dingen doen als ze in de buurt van de rots Es Vedra komen. Want meer dan een rots is het niet. Een brok steen van 413 meter hoog tweeënhalve kilometer onder het meest Zuid Westelijke puntje van Ibiza. Vlak naast Es Vedra ligt Es Vedranell, een kleinere rots die de dochter of de zuster wordt genoemd. Het eiland wordt geassocieerd met UFO’s doordat er een heleboel waarnemingen gedaan werden, waaronder door piloten van een verkeersvliegtuig.

Op een paar berggeiten, vogels en hagedissen na is er niet veel te beleven op het eiland. Ogenschijnlijk, want de rots heeft een mythe. De bevolking van Ibiza heeft naar verluidt een pact gesloten om niemand mee te nemen naar Es Vedra. Ze varen er hoogstens voor je omheen. De gelukkigen die er toch weten te komen en de steile klim naar boven weten te volbrengen, komen terecht in een grot; Atlantis genaamd. In die grot zijn muurschilderingen te vinden, van Shiva onder andere. Belangrijkst: de grot schijnt een enorme spirituele ervaring te zijn.

Monique en ik waren vlakbij Es Vedra tijdens onze honeymoon op Ibiza vorige week.  Op een rots naast het strand tegenover Es Vedra mediteerden we en deden we een korte ceremonie. We willen erheen, haar voelen. Sterker nog, de volgende keer als we op Ibiza zijn gáán we erheen. En dat zal niet lang duren. Volgens ons is Es Vedra de reden dat Ibiza zo bruisend is. Enerzijds een feesteiland, anderzijds een spiritueel bedevaartsoord. Die feesten en spiritualiteit hebben alles met elkaar te maken, ze varen op de zelfde vibe; de kracht van Es Vedra.

Licht leven, Monique & Robert

Deel dit!

Een bericht schrijven

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *