Geachte directie van Ballorig

3 april 2014

Geachte directie van Ballorig,

Met regelmaat komen mijn bijna twee jarige zoon en ik spelen in één van uw 31 vestigingen. Voor slechts € 5,- mogen wij een hele ochtend bij u aanwezig zijn. We genieten ons een ongeluk aan al die fantastische klimtoestellen, ballenbakken, glijbanen en trampolines die u ons aanbiedt. We lachen, buitelen, duiken, rennen en springen. Naast absolute quality time met mijn zoon, is het ook leerzaam voor zowel hem als mijzelf.

Op uw website geeft u dan ook aan dat u wetenschappelijk onderzoek heeft laten doen naar het spelen op uw speeltoestellen. Kortom: Als bewuste ouder is Ballorig een uitstekende manier om verantwoord en betaalbaar met mijn kind te spelen.

Totdat we iets gaan eten….

Bridgeman_ballorig2Op uw menukaart is ongeveer alles wat slecht is voor een kind aanwezig: diverse soorten frisdrank als cola en cassis. Daarnaast melk en zelfs Red Bull. Ook ijs als Magnums en Cornetto’s en een variëteit aan snoep: Snickers, Bounties, chips, M&M’s. Ook de ouders worden verwend met o.a. gevulde koeken en appeltaart-met- slagroom, nacho’s met kaas en saucijzenbroodjes.

Maar het meest verrassende staat onder het kopje: “gezond”. Daar staan o.a. Liga, ontbijtkoek en knijpfruit. Overal in de kantine lees ik dat het niet toegestaan is eigen etenswaren mee te nemen. U dwingt mij en mijn collega ouders daarmee onszelf en onze kinderen te vergiftigen.

Want, geachte directieleden, als verantwoorde bestuurders van een organisatie die beweert al 16 jaar het beste met kinderen voor te hebben moet het u toch niet ontgaan zijn dat er steeds meer wetenschappelijk onderzoek is waaruit blijkt dat teveel suiker giftig is voor volwassen en zeker voor kinderen? Het kan toch niet langs u heengegaan zijn dat koemelk en suiker een verstorende werking hebben op het gedrag van kinderen met ADHD, ADD en dergelijke labels? U kunt toch niet over het hoofd hebben gezien dat er een maatschappelijke tendens is van bewustwording in kindervoeding? Aangezwengeld door mensen als Jamie Oliver?

Hebt u wel eens op de verpakking gekeken van Liga  en ontbijtkoek? Weet u wat daarin zit? Suiker, heel veel suiker. Hoe komt u er dan bij dat als “gezond” te benoemen?
Ik begrijp dat u vanuit een commercieel oogpunt belang hebt bij de Marsen en de Snickers en dat heel veel (nog) onbewuste ouders en kinderen in opstand komen als u de Slush Puppy’s en de Kinder suprises van de menukaart schrapt. Daarom verzoek ik u een aantal producten op te nemen die minder schadelijk zijn, zodat ook bewuste ouders zich bij u thuis voelen. Denk hierbij naast een uitbreiding van het fruit assortiment aan koekjes-zonder-suiker, rijstwafels, chips zonder E- nummers en zout, diksap en andere suikervrije (en aspartaam vrije) drankjes. Er zijn nog veel meer alternatieven en wij adviseren u er graag bij.

Namens alle bewuste ouders in Nederland, alvast hartelijk dank voor de genomen moeite.

Met hartelijke groet,
Robert Bridgeman

NB: Ik heb op deze blog een vervolg geschreven naar aanleiding van de vele reacties: Suiker is schadelijk, (maar wel lekker)! 

De Bridgeman methode is een moderne coaching methode die is gebaseerd op de eigen ontwikkeling van Robert Bridgeman en Monique van Leeuwen en samengesteld vanuit de 33 methoden die ze wereldwijd bestudeerde. Deelnemers uit meer dan 26 verschillende landen werkten inmiddels met de methode. Naast het coach programma Lichter Leven biedt de Bridgeman methode een Coach opleiding, een Meditatie trainersopleiding en diverse effectieve workshops als Leer mediteren in 1 dag! en Kom in je Kracht!
Deel dit!

Een bericht schrijven

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *