Geachte gevulde koek liefhebbers…

20 juli 2016

Geachte gevulde koek liefhebbers, (halve liter blikken) bierdrinkers, snoepers, Coca cola-, Red Bull fans en rokers,

Wat moet het leven een genoegen voor u zijn. Regelmatig ben ik getuige van uw rijkdom wanneer ik op straat de sporen van uw welverdiende genotsmomenten waarneem.

Uw Fruitella papiertjes, bierblikjes, plastic koek- en snoepverpakkingen, sigarettenpeukjes, chipszakken, flesjes, snoepzakjes en chocoladereepwikkels markeren de plaatsen waar u zich schijnbaar achteloos van uw afval heeft ontdaan.

Soms langs de weg waar u fietst of brommer rijdt, andere keren in het parkje waar ik graag hardloop bij bankjes of vlak naast prullenbakken.

‘Schijnbaar’ achteloos zeg ik omdat ik heel goed weet dat u geenszins de intentie heeft het leefgebied dat u deelt met vele andere mensen, kinderen en dieren te vervuilen.

Ik begrijp als geen ander dat u er vanuit gaat dat, net als thuis, uw ouders/ verzorgers zich keurig over deze restmaterialen zullen ontfermen en alles netjes achter uw spreekwoordelijke achterwerk op zullen ruimen.

Helaas moet ik u meedelen dat uw ouders/ verzorgers u ernstig in de steek laten. Ondanks hun ogenschijnlijke motivatie uw troep in te zamelen en in de daarvoor bestemde afvalbakken te deponeren, verroeren zij geen vin en laten ze verstek gaan.

Ik weet dat uw imago belangrijk voor u is en wil u wijzen op deze grove besmeuring van uw goede naam. Dat kan en mag niet langer zo doorgaan.

Ik stel daarom voor dat u uw ouders/ verzorgers eens flink op de vingers tikt en op niet mis te verstane wijze duidelijk maakt dat het niet gepast is zo met uw rommel om te gaan en dat ze per ingang van heden hun verantwoordelijkheid zullen nemen en uw overblijfselen op adequate wijze achter uw spreekwoordelijke zitvlak op dienen te ruimen!

Ik vertrouw erop u hiermee van dienst te zijn en ben graag uw oren en ogen in het veld ter controle van uw ouders/ verzorgers. Ik besef heel goed dat u ook niet overal tegelijkertijd kunt zijn en neem deze zaak én uw belang hoogst serieus op.

Met betrokken groet, Robert Bridgeman

Deel dit!

Een bericht schrijven

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *