Gebruik jij je volle potentieel?

27 augustus 2014

Onlangs kwam tijdens een feestje het gesprek op mijn boek Start vandaag met lichter leven. Een oude bekende die mij al jaren niet had gezien informeerde geïnteresseerd en tegelijkertijd wat verbaasd toen de inhoud van het boek haar verteld werd. ‘Ben jij spiritueel?’ vroeg ze. Ik moest daar even over nadenken. Sommige mensen denken inderdaad dat de zaken waar ik me mee bezig houd spiritueel zijn en daarmee vaag of zweverig. Ik zie dat heel anders. Ik zal je een aantal voorbeelden geven:

  1. Ik mediteer elke dag, maakt dat me spiritueel? Meditatie helpt me met een uitstekende nachtrust, minder reactiviteit, met omgaan met woede, angst en stress, mijn hoofd leeg te houden, zelfvertrouwen te versterken en helpt het me intens te genieten van het leven. Het helpt me contact te maken met wie ik in werkelijkheid ben en mijn bewustzijn te ontwikkelen. Onmisbaar voor een lekker leven en ook allemaal wetenschappelijk aangetoond. Steeds meer organisaties als Google, Intel en Phillips houden zich er mee bezig en universiteiten over de hele wereld doen er onderzoek naar. Niets zweverigs aan.
  2. In januari dit jaar beklom ik samen met Iceman Wim Hof en 24 anderen de Kilimanjaro in Tanzania. We deden dat niet in 5 tot 7 dagen, maar in 48 uur en we deden dat niet in warme winterkleding, maar gekleed in korte broek met ontbloot bovenlijf ondanks de bittere kou (-20˚C). We demonstreerden hoe we met meditatie-, ademhalings- en yogatechnieken ons autonoom zenuwstelsel en onze hersenen kunnen beïnvloeden waardoor we geen hoogteziekte kregen en onszelf warm konden houden. Ik werk als coach veel met topsporters die heel enthousiast zijn over deze technieken, het helpt ze om 30/ 40% beter te presteren. Noodzakelijk als je alles uit jezelf wilt halen. En ook dit is inmiddels wetenschappelijk aangetoond. Niets zweverigs dus.
  3. Gedurende de reizen die Monique en ik in Azië maakte ben ik opgeleid om energetische behandelingen te doen. Vooral handig, bijvoorbeeld als mijn kinderen krampjes hebben, binnen een paar minuten is het klaar, dat scheelt me slapeloze nachten. Of als iemand om me heen ergens last van heeft, vaak kan ik er wel iets aan doen om bijvoorbeeld de pijn te verlichten. Dit is gewoon iets dat iedereen kan leren en waar heel veel cursussen in gegeven worden. Ik begrijp dat dit zweverig kan overkomen voor mensen, maar als je het nuchter bekijkt ben je gek als je de kans laat liggen om dit deel van jezelf te ontwikkelen

Waar sommigen dit als zweverige zaken zien zie ik het als gebruik maken van mijn menselijk potentieel. We willen allemaal zo graag gelukkig zijn, maar zijn bang voor wat we niet kennen en blijven daarom weg bij alles wat niet tastbaar is. Wij mensen echter hebben een potentieel dat vele malen groter is dan wat we gebruiken. Ieder mens is helderziend, ieder mens heeft genezende kracht, ieder mens heeft het vermogen zijn of haar hersenen en daarmee concentratie, geheugen, lichaamstemperatuur, hartslag en immuunsysteem te beïnvloeden. Ieder mens kan met entiteiten communiceren. Als je dat spiritueel wilt noemen dan is dat prima. Ik noem het je volle potentieel benutten en er alles uithalen wat erin zit: zowel fysiek, emotioneel, mentaal als spiritueel. We zijn tot zoveel meer in staat dan we denken, het leven kan zoveel meeslepender en magischer zijn als we ons open stellen. Het enige dat we hoeven te doen is onze angst opzij zetten. Op onderzoek uitgaan naar ons werkelijke potentieel. En een leven in geluk, gezondheid en voorspoed ligt voor onze voeten.

menselijk potentieel Bridgeman

 

Deel dit!

Een bericht schrijven

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *