Geluk is een keuze

24 januari 2019

Wat is Geluk? En hoe duurzaam is het?

Geluk is een keuze. Die uitspraak ken je ongetwijfeld. Weinig mensen beseffen hoe die vork nu in de steel zit. Het begint met de perceptie van geluk. Want… wat is dat? Geluk? Is dat iets wat je krijgt van een comfortabel leven? Van geld? Of van een liefdesrelatie? Van je bedrijf of baan?

Allemaal waar. Stuk voor stuk geeft het je een gevoel van welzijn, van voldoening en van plezier. Maar voor hoe lang? Een belangrijke vraag die je jezelf mag stellen is hoe duurzaam dit tijdelijke geluk voor je is.

 

Als, om wat voor reden dan ook, je leven niet meer zo comfortabel is, of je verliest geld, of je relatie stopt, of je verliest je werk, dan houdt dit geluk op en kan zelfs veranderen in het tegenovergestelde van dit tijdelijke geluk: Ongeluk.

 

Gelukzaligheid

Is er dan een diepere vorm van geluk? Gelukkig wel. Er is een duurzamere vorm van geluk die gelukzaligheid heet. Ik weet het, dat woord klinkt wat religieus, maar dat religies een woord gebruiken, betekent niet dat het van hun is. Gelukzaligheid is een gewone Nederlandse term die een duurzamere vorm van geluk uitdrukt.

Deze vorm van geluk ontvouwt zich binnen mensen die stoppen zich te identificeren met hun naam, met hun verleden, met hun lichaam, met hun persoonlijkheid, met hun gedachten en emoties en met hun buitenwereld.

Als je loslaat wat je niet bent, komt je steeds dichter bij wie je wel bent: De werkelijkheid achter de persoon die je dacht te zijn. Wie je bent in werkelijkheid? Die versie van jou begint bij je hogere zelf en je ziel. Daar kom je vanzelf als je de oppervlakte loslaat en steeds dieper in jezelf duikt.

 

En er is nog meer…

Voorbij de Ziel ben je één met alles wat is. Eén met de Universele scheppende kracht. Eén met het licht waar alles uit is voortgekomen. Hoe dichter je bij die eenheid in jezelf komt, hoe meer universele liefde, wijsheid én gelukzaligheid je ervaart in je leven. Ik zei al: geluk is een keuze. Het komt op als je eenheid in jezelf gaat ervaren en één wordt met de verlichte kern die je al bent…

Dit betekent dat je datgene wat tussen jouw dagelijkse ervaring en je verlichte kern inzit op mag lossen/transformeren (in liefde). Als je je fysieke, emotionele, mentale en spirituele conditionering transformeert in liefde raak je verlicht en realiseer je je werkelijke zelf.

 

Zelfrealisatie

Zelfrealisatie is de meest duurzame vorm van geluk. Betekent dit dat je die andere tijdelijke geluksbronnen los moet laten? Nee hoor.

Geniet lekker van je leven, van de reis die je ziel maakt. Geniet van je baan, van je huis, van je lichaam, van je partner, van je gezin, van eten en drinken en van al het moois dat het leven te bieden heeft!

Maar raak er niet aan gehecht. En identificeer je er niet mee. Het is uiteindelijk allemaal illusie.

 

En terwijl je geniet van de illusie die leven heet, werk je aan je zelfrealisatieproces.

Hoe je dat doet? Er zijn twee belangrijke tools voor.

Inzichtsmeditatie

De eerste is het beoefenen van inzichtsmeditatie. Door meditatie krijg je een steeds dieper inzicht in jezelf. Zeker vormen als Vipassana meditatie, mindfulness en Zen geven je een diepere blik in jezelf. Ook yogabeoefening, het Kathaarse Endura en mindfulness kunnen je hierbij helpen. Ook verhoogt meditatie je bewustzijnsfrequentie waardoor je de illusie meer en meer gaat doorzien.

Mediteren alleen is echter niet genoeg om dat wat je tegenkomt in jezelf ook allemaal los te laten. Je komt er een heel eind mee, maar de ervaring leert dat er conditionering blijft bestaan in je systeem.

 

Transformatie

De tweede factor voor zelfrealisatie is daarom transformatie.

Je kunt datgene wat je niet bent transformeren (in liefde) zodat er steeds meer ruimte ontstaat voor wie je in essentie bent. Hiervoor bestaan talloze methoden zoals de Altazar Methode, Shamanic breathing, Touch of Matrix, Sedona Method, EFT en vele, vele andere.

Het is mijn levensmissie zelfrealisatie zo dicht mogelijk bij je te brengen. Ik onderzoek nu meer dan 10 jaar methoden en manieren om het zelfrealisatieproces te bevorderen. Omdat ik geloof in het belang van een verlichte mensheid en hier graag mijn steentje aan wil bijdragen. Deze ervaringen heb ik samengevat in de Bridgeman Methode.

 

Bridgeman Zelfrealisatiemethode

De Bridgeman Zelfrealisatiemethode is een manier om bovenstaande te integreren in je leven. We beginnen met bewustwording en het creëren van interne balans. Van daaruit transformeren we de conditioneringen die ervoor zorgen dat je je werkelijke ik niet kunt ervaren (in liefde).

Hoe dichter je vervolgens bij je authentieke kern komt, hoe meer inzicht je krijgt in je zielsmissie, datgene wat je eigenlijk kwam doen in je leven. Mensen die onze methode volgen maken reuzestappen in hun ontwikkeling en komen steeds dichter bij zichzelf in een hele korte tijd. Als gevolg hiervan ervaren ze minder stress, een lichter leven, meer liefde en verbinding met zichzelf en anderen. Ze leven intenser, met meer balans, rust en plezier. Krijgen helder wat ze vanuit hun ziel écht willen met hun leven. Worden wijzer, bewuster, zachter, compassievoller en genieten veel meer van hun bestaan.

Al met al levert het ze een steeds toenemend en duurzaam geluk op, een steeds diepere vorm van gelukzaligheid.

 

Geluk is een keuze. Door los te laten wie je niet bent ervaar je steeds meer wie je wel bent. En het geluk… dat krijg je daar gratis bij. Kies jij ook voor geluk? Kom dan naar ons Breakthrough Event op 20 oktober 2019! Binnenkort meer nieuws … Alvast meer informatie, stuur ons dan alvast een email (info@bridgeman.nl).

 

Transformeer jezelf. Transformeer de wereld.

In liefde,

Robert & het team van Bridgeman

 

PODCAST ROBERT BRIDGEMAN | OVER GELUK

Wil jij gelukkig zijn? Tja wie niet. Wat maakt het dan zo vreselijk lastig geluk te ervaren in je leven? Wat is toch die negativiteit die je zo regelmatig ervaart in je leven?
Waarom is het zo moeilijk daar uit te komen en voor geluk te kiezen. Geluk is toch een keuze? Of niet?

Luister hier

 

Meer blogs van Robert Bridgeman? Lees ze hier ….

Deel dit!

Een bericht schrijven

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *