Het belang van overgave

19 oktober 2018

Enorme angsten voor verlies, falen, niet goed genoeg zijn of niet geliefd te worden domineren het leven van verreweg de meeste mensen op deze planeet.

Door de illusie van controle leven mensen in angst en gehechtheid en is er te weinig ruimte het leven te ervaren in al haar glorie en te leren van wat het te bieden heeft.

John Lennon zei het mooi: Het leven is wat je gebeurt, terwijl je andere plannen maakt.

Een mooie analogie is iemand die in een woelige rivier zwemt en in plaats van zich heerlijk mee te laten drijven met de stroom en het avontuur aan te gaan, tegen de stroom inzwemt en zich een burn-out bezorgd of erger.

Op wilskracht zwemmen lijkt natuurlijk prachtig, maar als wat je bouwen wil niet in lijn is met de universele stroom, dan houdt het vroeg of laat op met bestaan.

En zo is het maar net.

In mijn optiek gaat het leven over vier zaken:
– Genieten
– Leren
– Liefhebben
– Geven

Als deze vier optimaal aanwezig zijn kan het leven een magische ervaring zijn. Daarvoor mag je echter wel durven loslaten en je overgeven aan de stroom.

Wilskracht is altijd tijdelijk en kost energie. Overgave is duurzaam en levert energie op.

Dus vraag je af;
– Wat het leven met mij?
– Wat wil er gebeuren?
– Wat wil er zich door mij heen manifesteren?

Je bent het universum in de vorm van een mens, de handen en voeten van God. Wat mag jij bijdragen aan het grote geheel. In overgave leven gaat een stuk verder dan elke dag dankbaarheidsbuigingen doen.

Het is een houding die je de hele dag door mag hebben. In overgave laat je je hogere bewustzijnslagen door je heen werken. Als je in staat bent om je over te geven aan de stroom van het leven, verandert alles.

Wil jij tot in detail leren en begrijpen hoe je volledig kunt leven vanuit overgave? Meld je dan aan voor de online training: https://bridgeman.nl/spiritueel-leven/

Live your own nature.
Robert Bridgeman

Deel dit!

Een bericht schrijven

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *