Human Fundamentals

Human Fundamentals Trainer Opleiding
Mindfulness Based Emotional Intelligence voor organisaties

 

Een unieke opleiding met een unieke aanpak. In 10 maanden word je klaargestoomd om als trainer het verschil te maken in het ontginnen van het menselijk potentieel binnen organisaties. We haalden ons materiaal rechtstreeks uit de bron in Azië en onze hersenwetenschap bij o.a. wetenschappers van Stanford University.

We integreerden materiaal van het Search Inside Yourself programma van Google en creëerden Nederlands enige Mindfulness Based Emotional Intelligence programma (MBE) waarmee we werken binnen grote organisaties in Nederland. Tijdens deze opleiding leer je de HUMAN Fundamentals groepstraining te geven binnen organisaties en na deze opleiding maak je als certified trainer onderdeel uit van het HUMAN Potentials netwerk. Meer ontdekken over deze opleiding?

Echt een aanrader deze opleiding. Diepgaande kennis van de hersenen, wetenschappelijk onderzoek en emotionele intelligentie, dat is wat deze opleiding onderscheidt van andere Mindfulness opleidingen. Al meteen na het eerste weekend ga je in de praktijk oefenen, waardoor je meteen in het diepe springt en meteen mag ervaren hoe gaaf het is om Mindfulness / meditatie trainer te zijn! Ik ben heel blij dat ik voor deze opleiding gekozen heb!’

HUMAN Fundamentals Trainer Opleiding

Deze opleiding, als onderdeel van HUMAN Potentials, is uniek in zijn soort. De HUMAN Fundamentals Trainer Opleiding geeft je de tools, inzichten, vaardigheden en onderbouwing om op een professionele, wetenschappelijk onderbouwde manier mindfulness based emotional intelligence aan professionals binnen organisaties te doceren. Je leert om eeuwenoude Boeddhistische wijsheid op een praktische manier over te brengen en jouw deelnemers hiervan de positieve effecten te laten ervaren. Kortom, je wordt opgeleid in een methodiek met zowel diepgang als een wetenschappelijk jasje. En dat werkt goed in een organisatiecontext!

Deze opleiding is in essentie gebaseerd en geïnspireerd op de Birmese boeddhistische Vipassana traditie van Mahashi Sayadaw. Vipassana is de moeder van mindfulness meditatie. Deze ‘open- monitoring’ meditatievorm sluit erg goed aan bij de Nederlandse manier van denken, want het is geloofwaardig en de effecten zijn aangetoond. Dit is een meditatievorm die gericht is op het trainen van je hersenen, wat wetenschappelijk aangetoond effect heeft op je emotionele intelligentie.

De methode omvat technieken en oefeningen uit uiteenlopende spirituele tradities en zelfontwikkeling stromingen. Binnen de methode vallen diverse ademhalingstechnieken, compassietraining, technieken om zelfinzicht te ontwikkelen, emotionele intelligentie, hersentraining, extase ervaringen, (diepe) ontspanningstechnieken en inzicht in de hersenen en het zenuwstelsel.

Mindfulness Based Emotional Intelligence als methode

De HUMAN Fundamentals aanpak die je aan organisatieprofessionals leert te doceren is gebaseerd op de Mindfulness Based Emotional Intelligence (MBE) methode. Dit is een door HUMAN Potentials (powered by Bridgeman) opgerichte methode die geaccrediteerd is bij de Vereniging Voor Mindfulness (VVM). Deze methode kenmerkt zich door de combinatie van mindfulness toepassing, wetenschappelijke onderbouwing en ontwikkeling van emotionele intelligentie:

Emotionele intelligentie: Je leert hoe je deelnemers emotionele intelligentie vaardigheden kunt laten ontwikkelen. Denk hierbij aan: meer zelfbewustzijn, zelfmanagement, motivatie, empathie/compassie en sociale vaardigheden. En dit zijn belangrijke vaardigheden voor de leiders van de toekomst.

Mindfulness toepassing: Je leert een trainingsmethodiek die organisatie professionals inspireert en activeert om zelf mindfulness meditatie en technieken toe te passen, zoals: mindfulness meditatie, concentratie meditatie, compassie/empathie meditatie, bewegingsmeditatie etc.. Daarnaast leer je ze omgaan met hindernissen die ze onderweg tegenkomen.

Wetenschappelijke onderbouwing: Je leert de effecten en voordelen van meditatie vanuit wetenschappelijke onderzoeken op inspirerende wijze te delen. Bronnen o.a.: Stanford University, Harvard University en Google’s Search Inside Yourself programma. Daarbij worden ook verbanden gelegd tussen mindfulness meditatie en de voordelen hiervan op het ontwikkelen van emotionele intelligentie.

Voor MBSR/MBCT Trainers

MBE staat voor Mindfulness Based Emotional intelligence, een nieuwe stroming binnen de mindfulness. MBE is ontstaan in een samenwerking tussen Google en Stanford University. Adviseurs waren Zen leraar Norman Fisher, Jon Kabath-Zin en emotionele intelligentie goeroe Daniel Goleman. De stroming onderscheidt zich door de toepasbaarheid in het dagelijks werk en leven. MBE geeft eerst een mentaal kader van hersenwetenschap, emotionele intelligentie en mindfulness alvorens de ervaring/verdieping in te gaan waardoor ze voor een grotere doelgroep geschikt is. In opbouw en verdere beoefening is MBE toegankelijker en diepgaander dan MBSR/ MBCT. MBE is daarmee uitermate geschikt voor het werken binnen organisaties. MBE leidt onder andere tot verhoogd zelfbewustzijn, communicatie met aandacht, beter stress management, verhoogde empathie en compassie. Resultaat is werken met aandacht, motivatie en toegenomen sociale vaardigheden.

Redenen om voor deze opleiding te kiezen:

 • Deze opleiding is een diepgaande, effectieve en vooral professionele manier om mindfulness en emotionele intelligentie over te brengen;
 • Je leert om deze eeuwenoude wetenschap op een praktische manier over te brengen zodat je een introductie workshop en een 6-delige training aan organisatie professionals kunt geven;
 • De methode kenmerkt zich door een logische opbouw, gedegen onderbouwing met hersenonderzoek en efficiënte en vooral leuke oefeningen;
 • Deelnemers ervaren de opleiding als luchtig en vol humor maar tegelijkertijd diepgaand en effectief;
 • De methode omvat technieken en oefeningen uit uiteenlopende spirituele tradities en zelfontwikkeling stromingen;
 • Duizenden organisatie professionals binnen gerenommeerde organisaties volgden trainingen gebaseerd op deze mindfulness based emotional intelligence methode;
 • Na de opleiding word je lid van de HUMAN Potentials Certified Trainer Community die je helpt in marketing, sales, goede formats en vooral continue ontwikkeling en groei;
 • Inspirerende mede-deelnemers in de opleiding met diverse professionele achtergronden;
 • Persoonlijke en deskundige begeleiding door onze docenten m.b.v. onze supervisie en mentoring aanpak.
 • Ervaren(gast)docenten;
 • Veel praktische formats,tools en guidelines om de training te kunnen geven.

Robert Bridgeman reisde de wereld over en onderzocht meditatie steeds bij de bron. Deze opleiding is in de basis door hem ontwikkeld. De afgelopen jaren is deze training verder doorontwikkeld in samenwerking met andere ervaren trainers. Dit resulteerde in een door de Vereniging voor Mindfulness geaccrediteerde opleiding. Inmiddels zijn er vele meditatietrainers door ons opgeleid die werkzaam zijn in dit vakgebied. De ervaring van Robert:
– Woonde 2 jaar in Vietnam waar hij Zen Boeddhisme bestudeerde;
– Geeft wereldwijd meditatie training, workshops en retraites aan organisaties en particulieren;
– Nam deel aan Vipassana meditatieretraites in Nederland, Nepal en Thailand;
– Onderzocht het Tibetaans Boeddhisme, OSHO-meditatie, Yoga en Hindoeïstische meditatievormen in o.a. India;
– Beklom in 48 uur én in korte broek de Kilimanjaro samen met Iceman Wim Hof met gebruik
van meditatie- en ademhalingstechnieken;
– Is Nederlandse ambassadeur en trainer van het mindfulness based emotional intelligence programma Search Inside Yourself dat binnen Google en Stanford University werd ontwikkeld en het meest toonaangevende programma is op dit gebied wereldwijd;

Roy is betrokken bij de opleiding als trainer, mentor en inhoudelijk expert. Hij ontwikkelde de MBE-opleiding door tot de zakelijke HUMAN Fundamentals Trainer Opleiding zoals deze nu is. Hij stond de afgelopen 15 jaar met één voet in de corporate wereld en met één voet in de wereld van yoga, meditatie en mindfulness. Hij werkte als in- en extern business development consultant voor uiteenlopende organisaties in hospitality, medische hulpmiddelen, logistiek, financiële dienstverlening en woningcorporaties, altijd op het snijvlak van klantvraag en conceptontwikkeling.
Roy bracht een kleine 3 jaar door in kloosters, ashrams en yoga- en meditatiescholen in Thailand, India en Nepal, heeft ruim 5.000 uur
yoga- en meditatie ervaring opgedaan en heeft zijn eigen yoga- en meditatiecentrum in Breda.

Zijn passie is om meer bewustzijn in bedrijven te brengen. Roy is sinds 2016 trainer bij Bridgeman in Business (voorloper van HUMAN Potentials) en trainde o.a. medewerkers van RTL, Engie, SAP, Openbaar Ministerie en Rijksvastgoedbedrijf. Roy is sinds 2019 ook Creative & Business Development Director bij HUMAN Potentials.

Sinds hij in 2008 zijn 2 bedrijven in de financiële sector verkocht, is hij zich meer gaan ontwikkelen in psychologie, mindfulness en boeddhisme. Guido is betrokken bij de opleiding als trainer, mentor en inhoudelijk expert.

Als trainer en organisatieadviseur helpt hij bedrijven op het vlak van commercie, CX en organisatiecultuur. Hij is corporate businesscoach en combineert dat met zijn ACT-psychologie en mindfulness expertise.  Guido is ruim 12 jaar boeddhistisch student, zijn belangrijkste leraar is Tulku Lobsang Rinpoche. Daarnaast heeft hij directe initiaties en lessen gehad van o.a. H.H. Dalai Lama, Thich Nhat Hanh, Daniel Siegel. Hij is gecertificeerd MBSR mindfulness en WorkplaceMT trainer, Theory-U en ACT coach. Hij leidt daarnaast docenten op in  Tibetaanse yoga en verschillende meditatievormen (Tantrayana).

Guido wil de wereld een stuk mooier maken, door bedrijven op een bewuste manier in hun juiste kracht te zetten. Hij geeft meerdere MBSR trainingen en MBP’s bij verschillende organisaties zoals Obvion Bank, Gemeente Rotterdam, HERE.com en Total N.V. Hij heeft zijn eigen kantoor en praktijkruimte in Breda.

Altazar is een grootmeester, een fantastische energiewerker, coach en wijsheid leraar. Hij beschikt over de intuïtieve gave om je onbewuste, saboterende blokkades aan het licht te brengen, zodat ze je niet langer persoonlijk en professioneel in de weg zitten.

Doordat hij volledig in zijn kracht staat, stelt hij je in staat om je wonden die deze blokkades veroorzaakt hebben, te transformeren. Iedereen bezit deze spirituele intelligentie. Door Altazar kom je ermee in contact en kun je er zelf mee leren werken.

Je brengt aan het licht wat in het onbewuste duistere verborgen ligt. Je wordt in staat gesteld om jezelf te bevrijden van datgene wat je al tijden met je meedraagt. Karmische pijnstukken, pijnstukken die je geërfd hebt van je voorouders of programmeringen die je niet langer dienen.

Onder de vlag van de Bridgeman Academie worden vele trainingen gefaciliteerd door Dr. Altazar Rossiter. Tijdens deze opleiding van HUMAN Potentials verzorgt Altazar een dag over ‘veld houden’ en ‘jouw energie management’ tijdens je trainingen.

Drs. Marleen van den Hout is ademtrainer en transformatie coach, en grondlegger van de Methode Beter ademen® en de Bridgeman Ademmethode (BAM). Zij gebruikt de adem als regulator om balans te brengen in lichaam en geest. Tevens zet zij de adem in als katalysator om oude patronen loslaten, het zelfhelend vermogen te activeren en licht te brengen in de donkere stukken van het onderbewuste.

Tijdens haar carrière als professioneel danseres ontwikkelde Marleen diepgaande kennis over de relatie tussen lichaam en geest. Daarnaast is zij gevormd door de psychosynthese, familie opstellingen, stem- en energiewerk en het gedachtengoed van de Bridgemanmethode. Zij verbindt de bestaande ademmethodes en -technieken met elkaar en leidt jaarlijks tientallen coaches en trainers op in Methode Beter Ademen®. Tijdens de HUMAN Fundamentals Trainer Opleiding leert Marleen via originele oefeningen en interventies het lichaam van binnenuit te ontspannen, de adembeweging omlaag en tot rust te brengen en de innerlijke stilte substantieel te vergroten.

Begin november 2013 ziet Johan een lang gekoesterde wens in vervulling gaan: de school van zijn dromen opent haar deuren. De afgelopen tien jaar heeft de yogaleraar op diverse terreinen een schat aan ervaring opgebouwd. Met zijn lessen, opleidingen, lezingen en boeken was hij uiterst gedreven zijn kennis en inzichten te delen. In zijn nieuwe droom komt alles samen. Een plek waar hij ooit zelf zo naar op zoek is geweest en niet heeft kunnen vinden, waar je bij binnenkomst weet: ik ben niet meer alleen.

In 2008 richtte hij samen met collega’s zijn opleidingsinstituut  “YogaTeacher” op. In zes jaar tijd leidde hij honderden yogaleraren op
die zich verspreidden over Nederland en daarbuiten. Ook verschenen er boeken van zijn hand over yoga. De meest recente hiervan is ‘Vanuit stilte naar succes,’ over hoe je als leider op een verantwoorde wijze omgaat met stress. Hiervoor verschenen ‘Hoe yoga je leven kan veranderen’, over Johan zijn persoonlijke zoektocht, en ’12 Goeroes, 13 Ongelukken.’ Naar aanleiding van zijn seminar en televisie format schreef hij daarnaast zijn boek ‘Het Inzicht.’

In Johans lessen is de dynamiek tussen adem en beweging bepalend. Hij noemt dit “meditatie in beweging.” De yoga mat gebruikt hij in zijn lessen als metafoor voor het leven zelf. Zo worden zijn leerlingen voortdurend gewezen op het leren voelen van grenzen. Om deze te verleggen en de ruimte in te nemen die er voor iedereen is. In plaats van onbewust te reageren stimuleert hij zijn leerlingen om bewust in actie te komen. Wilskracht, gelijkmoedigheid en zelfcompassie zijn belangrijke pijlers in zijn werk. Voor op de yoga mat zowel als in het leven van alledag. “De mooiste asana”, zo zegt Johan, “is het leven zelf. De yogales begint pas écht wanneer je van de mat afstapt.”

Johan Noorloos, oprichter van de opleidingslocatie De Nieuwe Yogaschool, verzorgt een dagdeel yoga tijdens deze training waarin hij je meeneemt in de wereld en werking van yoga.

Data opleiding

Deze 10 maanden durende opleiding bestaat uit 10 lesdagen, gegeven in 5 blokken van 2 dagen. De blokken bestaan uit een donderdag en vrijdag van 9:00 – 17:00. De training vindt plaats op een centrale plaats in Nederland.

NIEUWE DATA WORDEN BINNENKORT ONLINE GEZET

De voertaal tijdens de training is Nederlands. Een van de opleidingsdagen wordt verzorgd door Altazar Rossiter en tijdens deze dag is de voertaal Engels.

Ondanks de COVID-19 maatregelen gaat de HUMAN Fundamentals Trainer Opleiding door vanaf 12 deelnemers. Mocht fysiek bij elkaar komen tijdens de opleidingsdagen niet mogelijk zijn wordt een online alternatief verzorgd.

Investering

De investering in deze opleiding bedraagt €4.250,00 excl. BTW.* Deze kosten zijn inclusief:

 • 10 volledig verzorgde trainingsdagen in De Nieuwe Yoga School verzorgd door ons team van trainers en gastdocenten;
 • Examering enc ertificering in het laatste blok;
 • Vegetarische lunch tijdens de opleidingsdagen;
 • Thee en water tijdens de opleidingsdagen;
 • 4 mentoringgesprekken tussen elk van de blokken(maximaal 1 uur per gesprek);
 • Onderdeel uitmaken van een tribe met zelf in te plannen intervisiemomenten;
 • 2 supervisies met jouw tribe onder begeleiding van een mentor;
 • Een persoonlijke buddy/co-deelnemer;
 • Online database met wetenschappelijke artikelen;
 • Online inspiratie & instructie video’s;
 • Enkele Q&A webinars tijdens de opleiding;
 • Een direct bruikbaar trainingsformat voor introductieworkshop en 6-deligetraining;
 • Een besloten Facebook groep voor de opleidingdeelnemers.

Deze kosten zijn exclusief:

 • Eventuele reis-en verblijfskosten;
 • Verdiepende studieboeken(+/-€100);
 • Eventueel extra begeleiding(indien gewenst);
 • De voor certificering verplichte 7 of 10-daagsestilteretraite.

De investering voor deze opleiding is aan een jaarlijkse prijsverhoging onderhevig. Groepen starten bij een minimumaantal van 12 inschrijvingen. Maximaal aantal deelnemers is 20.

* De opleiding gaat hoe dan ook door vanaf 12 deelnemers. Mocht het fysiek bijeenkomen op de trainingsdagen niet mogelijk zijn vanwege de dan eventueel nog geldende COVID-19 maatregelen gaat de opleiding online gewoon door. Ook je stageopdracht, het geven van je eigen training tijdens de opleiding, mag je dan in een online groep doen. In zo’n ongewenst maar wel mogelijk te voorzien geval maken wij geen kosten voor de locatie, reizen en verblijf voor trainers en lunch/thee/water. Daarom bieden we je per training dag die online plaatsvindt een korting aan van € 60,- op de totale investering van de opleiding.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over de opleiding of alles nog een rustig nalezen? Download dan hier de folder over de opleiding. In de folder lees je meer over studiebelasting en het inhoudelijke programma.

Direct inschrijven?

Wil jij je direct inschrijven? Vraag dan hier het inschrijfformulier aan.

Heb je nog aanvullende vragen? Neem dan contact op met info@humanpotentials.com.

HUMAN Potentials inspireerde met haar trainingen in het afgelopen decennium duizenden professionals voor tientallen organisaties in o.a. FMCG, Energie, Overheid, ICT en Media.