Ieder mens is in essentie al verlicht

Ieder mens is in essentie al verlicht. Dat kan niet anders, alles is in werkelijkheid één. Als je van de maan naar de aarde kijkt zie je een geheel, afgescheidenheid is een illusie. We leven in een groot energieveld. Eén bewustzijn.

Toch ervaren de meeste mensen die verlichting niet. We zitten vast in onze conditionering. We identificeren ons met ons lichaam, onze persoonlijkheid, overtuigingen, gedachten en emoties. Niets mis mee zolang we blijven beseffen dat we er al zijn in essentie.
Er is geen pad naar verlichting, dat pad zit in ons hoofd. We hoeven feitelijk niets te doen om ‘er’ te zijn. Alleen maar loslaten. Focus je aandacht op je ademhaling en je bent al in het NU, in de eenheid.

En toch is dat niet genoeg. Als je aandacht ontsnapt ben je weer terug in de illusie van afgescheidenheid. En daar lijkt het net alsof je een pad te bewandelen hebt naar wat je eigenlijk al bent. Dit pad gaat over loslaten, overgave, accepteren en vertrouwen.

Het loslaten van je conditionering zorgt ervoor dat je lekker kunt genieten van je leven zonder angst en zonder al teveel gehechtheid. Hoe dichter je bij je essentie komt, hoe meer liefde, passie en synchroniciteit je ervaart in je leven. Het voltrekt zich spontaan en magisch. Je gaat steeds lichter leven.
Dit betekent overigens niet dat het leven altijd makkelijk en leuk moet zijn. Soms is het gewoon even zoeken en ploeteren. In die situaties leren we het meest. Geef je over aan de manier waarop je leven zich ontvouwt. Natuurlijk is het goed oplossingen te zoeken, doelen te stellen en je werkelijkheid bewust te manifesteren, maar laat de uitkomst los.

Acceptatie is een sleutelwoord. Ook daarbij gaat het weer om loslaten. Laat je oordelen en meningen over hoe het leven zou moeten zijn los en neem het zoals het komt.
Ook vertrouwen is een belangrijke sleutel. Vertrouw op jezelf, vertrouw op het universum. Zolang jij je hart en je passie volgt komt uiteindelijk alles op z’n pootjes terecht.

Uiteindelijk gaat het leven volgens mij om 5 dingen:

1. Geven
2. Leren
3. Liefhebben
4. Genieten
5. Verbinden

De rest is bijzaak.

Licht leven en geniet!
Robert Bridgeman

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Deel dit!

Een bericht schrijven

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *