Inspiratie voor de maandag (Robert)

16 maart 2021

Inspiratie voor de maandag

Wat is het toch heerlijk, bijzonder en magisch om mens te zijn! Wat is het toch buitengewoon speciaal een leven te mogen leven!
Hoe moeilijk het soms ook is, er zit altijd een mooie kant aan.
Hoe mooi het vaak ook is, er zit altijd een schaduw aan.

En als je Yin en Yang kunt omarmen… En de vergankelijkheid van het leven accepteert. Wanneer je je pijn goed kunt doorvoelen zonder te zwelgen en je plezier kunt omarmen zonder eraan te hechten… Dan is het leven een prachtig avontuur voor de ziel.

De ziel maakt geen onderscheidt tussen goed en fout, mooi en lelijk, fijn en onprettig. Voor de ziel is jouw leven een magische les. En jij bent je Ziel in de tijdelijke verschijningsvorm van een mens. Geniet ervan lieve ziel. De fijne momenten en de dalen! Neem jezelf, de wereld om je heen en dat wat je ervaart niet te serieus.

Neem de verdrietige en pijnlijke perioden niet te letterlijk. En klamp niet vast aan de fijne en zonnige tijden. Alles komt en gaat in het leven. En laat vooral ook los wat anderen van je vinden. Ook zij zijn zielen die hier lessen komen leren en genieten.

De mensen die zich het meest tegen je afzetten als jij in je licht gaat staan, zullen op een dag zelf ontwaken. Jij bent een spiegel voor ze.

En daarbij…

Niemand heeft de waarheid in pacht. Er zijn geen boeken over de ultieme waarheid. De wereld om je heen lijkt misschien wel in een storm beland te zijn, maar weet dat die storm vanzelf weer gaat liggen. Ook van een storm kun je genieten.

Het leven is als een ritje in een achtbaan, vanuit je ziel bezien… Je hebt al heel wat ritjes gemaakt. En je zult er nog heel wat maken.

5 inspiratietips:

  1. Het leven is kort, intens en vluchtig. Maak ervan wat je kunt als het gaat om werk en privé, maar vergeet het vooral niet te be-leven en te zijn.
  2. Help mensen en dieren waar je kunt. Doe zoveel mogelijk goed. Elke actie telt, hoe klein ook.
  3. En doe vooral waar je Passie voor voelt. Dat klopt altijd. Passie is de taal van de Ziel. En je ziel weet precies wat jouw bestemming is in dit leven.
  4. Wees dankbaar dat je deze ervaring mag hebben. Zeker in deze tijd en op deze plaats in de wereld.
  5. En misschien wel de belangrijkste:

 

Geniet ervan.
Lieve vrienden.
Geniet ervan!

De pieken en de dalen. De schoonheid en de lelijkheid. Uiteindelijk is het allemaal illusie. En is alles één.

Geniet van deze fijne week!

 

X Robert Bridgeman

Deel dit!

Een bericht schrijven

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *