Je creëert je eigen wereld!

12 juni 2012

Er is een ding zeker in het leven en dat is dat alles continue verandert. Alles beweegt, gaat op en neer, rijst en valt. Op school hebben we vroeger wel geleerd dat alles uit trillende moleculen bestaat maar om een of andere reden hebben we nooit de link gelegd naar onszelf. Als je tegenwoordig roept: “Alles is energie” dan kijken mensen je aan met een blik van “daar heb je weer zo’n zweefteef”. Maar het is waar. Wetenschappelijk aangetoond door onder andere Albert Einstein. Alles trilt, alles. Dus ook jouw lichaam, jouw gedachten, jouw emoties en de woorden die je uitspreekt. Allemaal bewegende deeltjes. Je bent dus eigenlijk een energieveld dat zich over deze planeet beweegt.

Als energieveld  ben je onlosmakelijk verbonden met alle energievelden om je heen. In feite zijn we één groot energieveld met z’n allen. Dat wat op 1 plek in dat veld gebeurd, heeft impact op het hele veld. Realiseer je wat dat betekend: jij bent energie, je moeder is energie, je vrienden zijn energie en zelfs het ongeluk dat je buurjongen vorige week had is energie. Het gesprek met je collega is energie en zo verder. En je hebt meer invloed op de energievelden om je heen dan je denkt.

De trilling van jouw energieveld, bepaald de realiteit waar je in leeft. Je trilling bepaald hoeveel geld je verdiend, hoeveel zorgen je je maakt, of mensen je aardig vinden of niet, hoeveel liefde je ontvangt en hoe vrij je bent in je handelen. Hmm… Zou dat betekenen dat als je je trilling wijzigt, je realiteit wijzigt? Exact, jij kunt met je trillingsniveau een groot deel van je realiteit bepalen.

Hoe? Daar zijn de meningen over verdeeld. Sommigen zeggen dat dat kan doormiddel van de Wet van de aantrekkingskracht. Die zegt: “Alles is energie en gelijk-trillende energie trekt elkaar aan. Dus door te vibreren op een bepaald trillingsniveau trek je je gewenste realiteit zo naar je toe”. Het boek “The Secret” verteld hier uitgebreid over en ook leraren als Abraham Hicks en Bob Procter en Jack Canfield hebben hier hun lezingen over. Anderen, met name spiritueel leraren, zeggen: “Alles is 1 dus er is geen verschil tussen jou en je omgeving. Er valt dus ook niets naar je toe te trekken. Je bent het hele veld (lees: de hele wereld) en kunt dus manifesteren wat je wilt.

Beide lezingen zijn waar, ieder op hun eigen niveau. En er zijn nog veel meer manieren om er naar te kijken. Op het hoogste niveau is alles bewustzijn en zijn wij de manifestatie van dat bewustzijn. Maar daar schrijf ik een volgende keer over. Voor nu is het belangrijk om te begrijpen dat je meer invloed op de wereld om je heen hebt dan je denkt. Ook is het goed om te weten dat je aantrekt wat je bent en niet wat je graag wilt. Zoals jij in het leven staan, wat jij gelooft, jouw trauma’s, ontwikkeling en diepere wijsheid bepalen hoe je leven eruit ziet. Als je dus andere resultaten in je leven wilt zien is het daar, diep binnenin jezelf, waar de verandering begint.

Deel dit!

Een bericht schrijven

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *