Je tweelingziel ontmoeten (Robert Bridgeman)

15 september 2022

Je tweelingziel ontmoeten terwijl je een relatie hebt? Wat te doen?

Tweelingzielen, zielsmaatjes, zielsconnecties, je hoort er zoveel over de laatste tijd. Bestaat er een “andere jij” op zielsnivo? En wat nou als je die ineens tegenkomt?

Je kent het misschien wel. Je ontmoet iemand op je werk, op de school van je kinderen, tijdens een spirituele bijeenkomst, bij een training, of in een horeca gelegenheid en het is alsof de wereld om je heen stilvalt.

Je hebt het gevoel dat je de ander al je hele leven kent. Als je hem of haar in de ogen kijkt, lijkt het alsof je in een andere galaxy terecht komt. Het voelt helemaal meant to be. En dan blijkt het ook nog wederzijds te zijn. Je hebt je andere jij gevonden!! Je tweelingziel, je zielsmaatje. Eindelijk!

Maar ja… je hebt ook iemand thuis zitten waar je iets mee hebt opgebouwd…
En misschien heb je wel thuiswonende kinderen…
Het liefst zou je met deze droomprins(es) wegzweven, maar… wat richt je daarmee aan bij je geliefden ?

Laten we nuanceren wat er gebeurt door het perspectief te verbreden. Ik ben echt een romanticus en gun je je bubbel, maar nuchterheid is in deze essentieel.

Daarom eerst even over mijn eigen relatie. Dertien jaar huwelijk met drie zoons onder de 10 jaar. Overwegend zijn we heel gelukkig, met heel wat ups en downs zoals dat gaat binnen relaties. Monique en ik zijn ervaringsdeskundigen op het gebied van zielsverwanten ontmoeten.

Het afgelopen decennium heb ik door mijn werk met een steeds groter wordend publiek zoveel ogenschijnlijk andere jij’s ontmoet dat we er nu heel ontspannen mee omgaan. Ook zij komt zelf eens in de zoveel tijd iemand tegen waar ze een diepe verbinding mee voelt. Maar het is voor ons beiden al lang niet meer zo heftig.

Het is heus niet leuk de eerste paar keer als je partner een hele diepe verbinding met een ander ervaart, maar door er over te praten en er transformatiewerk op te doen wordt het steeds makkelijker om er mee om te gaan. Zonder communicatie is er geen relatie en het is belangrijk dat we het samen doen. We hebben de afspraak dat we alles tegen elkaar zeggen, hoe pijnlijk het ook is. En in de loop der tijd hebben we ontdekt wat deze ontmoetingen in werkelijkheid zijn. Dat willen we graag met je delen.

Het lukt ons er op een zodanige manier mee om te gaan dat we er allebei van groeien en dat de persoon in kwestie een goede vriend kan blijven zonder dat een van ons twee zich daardoor bedreigd voelt. Zo hebben we onze vriendenschare al flink uitgebreid ;). Vaak ook laten we zo iemand gewoon weer los in tijd en ruimte.

Er zijn gradaties in deze ervaringen. Van helemaal opgaan in een ander tot een seksuele aantrekkingskracht en soms ook gewoon een licht gevoel van herkenning als je iemand voor het eerst tegenkomt.

Om ons heen zien we relaties sneuvelen omdat een van de partners iemand heeft ontmoet die helemaal past.
Natuurlijk bestaan er ontmoetingen die in de sterren geschreven staan, zoals mijn zielszus Bonnie Bessem en haar andere jij Irina. Heerlijk als twee zielen elkaar zo vinden. Een zielsafspraak die uitkomt.

Maar heel vaak denk ik… oei… realiseer je je dat deze persoon je vader, of moeder was in een vorig leven? Of een goede vriend? Of een maatje uit je peloton in een soldatenleven waarmee je misschien wel samen bent gestorven? Dit heet karmische aantrekkingskracht. Geef je daar alles voor op?

Als je zo iemand tegenkom in dit leven kan dat tot enorme aantrekking leiden. Je mind maakt er verhalen van en wil van alles: Seks met die ander, een relatie opbouwen.
Vluchten uit je werkelijke bestaan naar een prachtig eiland ver van hier om maar met z’n tweeën te kunnen zijn…
Zucht… (romantisch)
Een betere verdoving bestaat niet… (werkelijkheid)

Niet lang geleden deed ik hier op Terra Nova een reïncarnatie sessie met een cliënt die helemaal verliefd was op zijn zielsmaatje. Hij stond op het punt zijn gezin los te laten en zij stond op het punt haar gezin te laten varen zodat ze samen konden zijn.
Tijdens de regressie bleek zij zijn moeder geweest te zijn in een ander leven. Dit inzicht bracht hem weer bij zinnen. Ze zijn nog steeds dikke vrienden, maar hebben zich allebei ingezet om het met hun gezinnen aan te gaan.

Heel vaak wordt de andere jij als excuus gebruikt om uit de sleur van het gezin te kunnen ontsnappen. Dat is veel makkelijker en fijner dan aan de slag te gaan om je gezin weer tot een cirkel van liefde en plezier te smeden. Een zielsherkenning wordt een vlucht.

Maar ook heel vaak is de bestaande relatie wél goed en raken mensen zo in verwarring als ze plotseling zoveel voelen voor anderen. Terwijl het eigenlijk een kans op nog meer diepgang en heling is voor allebei.

Ook zien we veel mensen die vreemdgaan met hun andere jij. Begrijpelijk, maar niet doen zou ik zeggen voor je zeker weet wat de aantrekkingskracht met die ander is. Ik ga zelf per definitie niet vreemd, maar wil ook niet roomser zijn dan de paus. Je moet het zelf weten.

Je komt in je leven meerdere zielsmaatjes tegen. Als kind deed je dat al, alleen ging je daar toen ontspannener mee om. Je familieleden, vriendjes en vriendinnetjes, allemaal zielsverwanten. Dat is heel begrijpelijk als je een beetje inzicht hebt in de zielswerkelijkheid achter het leven.

Tussen levens in “leeft” de menselijke ziel in zielskorven. Grote verzamelplaatsen van zien in het licht, waar we leren en verbinden. Vanuit die zielskorven gaan we steeds weer terug naar Aarde. Daar leven we met onze zielsbroeders en zusters.

Ga maar na. Hoeveel mensen ken je persoonlijk in je leven? 1000? 2000? Als je een netwerker of bekend persoon bent misschien 10.000? Mensen die je echt persoonlijk kent.
Wat nu als je met al die mensen al zielsverbindingen hebt.
Dat je dit spelletje al jaren speelt met elkaar, maar dan in verschillende rollen?

En van die 1000, of meer zijn er een aantal waar je steeds weer de diepte mee ingaat.
Als ouders en kinderen, binnen de familiestructuur, als gezworen vijanden, als mede strijders, als vrienden, als romantische partners, enzovoorts…
Als je je meest dierbare zielsverwanten tegenkom voel je zoveel verbinding en diepte.

Je kent elkaar misschien al wel duizenden jaren! Als het niet langer is. Op 200.000 jaar moderne mensheid hebben de meesten van ons al een behoorlijke karmische geschiedenis achter de rug tenslotte.

Dan kom je er natuurlijk zo nu en dan een tegen waarmee je een hele diepe verbinding hebt. Logisch toch? Kan niet anders.

En ja, dat kan heel goed een zielsafspraak zijn die je hebt gemaakt met elkaar om elkaar nu weer te vinden. (Romantisch)
Maar…. dat kan ook karmische aantrekkingskracht zijn. Daarmee bedoel ik een oud karmische stuk dat gezien en opgelost wil worden. (Meestal werkelijkheid)

Je wilt niet weten hoeveel mensen ik hiermee geholpen heb. Mensen die alles wilden opgeven voor die ene persoon. Maar nadat we daar op diep karmische niveau aan gewerkt hadden, was het ineens weg! De aantrekkingskracht bleek een karmische stuk te zijn dat opgelost wilde worden. Helemaal geen seks, of relatie met een ander.

Er blijft meestal zeker diepe vriendschap en verbinding over, maar die haast compulsieve aantrekking verdwijnt als sneeuw voor de zon.

En als die verbinding na intensief transformatiewerk toch gestand houdt?
Dan is de kans groot dat je je zielsmaatje, of tweelingziel hebt gevonden.
Gefeliciteerd!

maar…

Voor je je leven overhoop gooit, je gezin loslaat, of mensen om je heen pijn gaat doen om maar bij die ander te kunnen zijn, adviseren Monique en ik eerst de volgende drie stappen te zetten:

1. (Met stip) Vertel het je huidige partner. Hoeveel pijn het diegene ook zal doen, het is altijd minder dan de pijn van een beëindigde relatie. Praat erover. Bij ons is de angel er dan vaak al uit. Je doet dit samen als partners. Dit vraagt dus ook van de ontvangende partner begrip en compassie te tonen. Natuurlijk mag er boosheid en verdriet zijn, laat het knallen! En probeer dat te doen binnen een context van begrip.

2. Transformeer de banden met de ander net zo vaak tot je zeker weet dat alle karmische verbindingen zijn opgelost. Dit kun je zelf doen met de meditatie die ik onder dit artikel deel, of met een professionele Transformatief coach, of healer. De energetische banden tussen jou en degene waarmee je een zielsherkenning hebt zijn vaak sterk en verbonden met allerlei ervaringen uit andere levens. Als je die kunt doorwerken, kun je enorme karmische opschoning bewerkstelligen voor jou en je zielsvriend. Ik weet, niet heel romantisch, maar de kans dat jullie elkaar nu tegenkomen om dit karma uit te werken is ongeveer 10.000 keer groter dan de kans dat jullie elkaar nu tegenkomen om allebei je leven overhoop te halen en een hoop mensen en kinderen pijn te doen.

3. Praat erover met je zielsmaatje en ontdek wat de aantrekking is. Doorprik de illusie van de romantische bel en de spanning. Maak het nuchter en echt. Probeer als uitgangspunt te nemen om eerst je eigen en elkaars huidige leven te helen en de karmische processen door te gaan die je samen uit te werken hebt. Je kunt zo’n enorme spirituele groei maken dankzij zo iemand, zonder er het bed mee in te duiken of een relatie mee aan te gaan. Ik zou haast zeggen… juist zonder seksuele verbindingen aan te gaan.

Als je deze 3 stappen hebt genomen en de aantrekkingskracht is er nog, dan kun je natuurlijk verder onderzoeken.

Ik zou dan altijd transformatiesessies en reïncarnatiewerk aanbevelen om te onderzoeken waar je elkaar van kent en om de lessen die je dit leven komt opdoen samen te integreren in je leven.

Het zou zo zonde zijn van je huidige relatie, als je deze op het spel zet omwille van een zielsherkenning met bijvoorbeeld je moeder, broer, of vriendin uit een ander leven.

Toch?
Dan nog even over relaties. Ik besef echt wel dat ik hier vrij conservatief in kan overkomen, maar in mijn wereld zijn relaties belangrijk. Ik keur niets af. We hebben veel vrienden die ervoor kiezen single te zijn en dat is top! Ook heb ik het niet over een stereotype relaties. Hetero is me net zo lief als homo. Monogaam of polygaam, doe je ding!

Hoe ik er naar kijk…
Relaties zijn altijd afhankelijk van de hoeveelheid werk, liefde en aandacht je er beide in steekt. En relaties zijn een snelweg maar verlichting. In je relatie kun je zoveel spirituele ontwikkeling doormaken! Zeker als je samenwerkt en samen de uitdagingen van het leven aangaat.

Wanneer je kinderen hebt, heb je in mijn optiek als ouders de commitment om er alles aan te doen om je relatie zo goed mogelijk te houden zodat zij een liefdevolle bedding hebben. Natuurlijk; als het niet gaat, gaat het niet, maar geef het alles wat je hebt. Gescheiden ouders leveren mogelijk trauma op en allerlei psychische en energetische issues. Wees je daarvan bewust als je uit elkaar gaat en zorg dat je kinderen er goed bij begeleid worden.

Ik snap ook echt dat het lastig is als je een onbewuste partner hebt met wie dit allemaal niet bespreekbaar is. Maar bespreek het toch. Juist het geheim houden maakt de luchtbel van spanning en romantiek alleen maar groter. En dan heb je in elk geval alles gedaan wat je kunt. Toch?

En ben jij degene bij wie de partner het gevoel heeft dat hij of zij een tweelingziel heeft gevonden? Laat dan dit artikel vooral ook lezen aan zowel je partner als de zielsverwant.

Dit artikel is raakt veel gevoelige gebieden. Het is geschreven vanuit mijn eigen levensovertuiging en is zeker niet dè waarheid. Ik heb er geen enkel bewust oordeel over als je het anders doet dan ik. Dit schrijven is ontstaan uit de intentie mijn ervaring hiermee te delen en ik sta open voor andere aanvliegroutes en inzichten.

Deze link brengt je naar een gratis opname van een protocol om de energetische banden met de ander te transformeren: https://m.soundcloud.com/robert-bridgeman-93269173/transformeer-de-banden

Zoek je een echt goede transformatiecoach om je te begeleiden? (kaartje van Nederland) https://bridgeman.nl/coaches-map/

Veel liefde en vervulling!
Robert Bridgeman

Deel dit!

5 suggesties bij “Je tweelingziel ontmoeten (Robert Bridgeman)

 1. Heel herkenbaar, ben een aantal diepere verbindingen tegen gekomen en er niet mee het bed in gedoken of een liefdesrelatie mee aangegaan. Vader, Broer mijn kinderen zijn mijn zus en moeder geweest, hun vader mijn vader, en weer andere partners waarmee ik in een vorig leven een relatie had. Het gewoon laten zijn jezelf helen in de diepte en het leven gaat weer verder….
  Mijn ervaring en kijk is dat er geen Tweelingzielen bestaan, dat dit een bedacht iets is om de zoektocht buiten JeZelf voort te zetten.
  Een Zijn kun je in mijn optiek Al- Een met JeZelf✨💞
  En waarom zou je Jezelf aan een enkel persoon willen verbinden als de Verbindingen met vele zielen er altijd IS….

 2. Jan van der Luijt zegt:

  Als men mij 4 jaar geleden had geconfronteerd met het fenomeen tweelingziel of tweelingvlam dan had ik het werkelijk naar het land der fabelen verwezen, echter…, kort daarna werd ik geconfronteerd met een echtscheiding en verlies van baan en mijn leven stortte volledig in, althans zo voelde dat destijds, er volgde een periode met als dieptepunt het moment dat ik mij van de wereld wilde verwijderen. Mijn kinderen hebben mij hiervan kunnen weerhouden en langzaam aan zag ik het licht weer dagen en ontmoette ik haar. Ik kan er een boek over schrijven en misschien zal ik dit ooit doen want het was haar licht wat mij heeft doen ontwaken maar spijtig genoeg kwam deze realisatie pas nadat aan onze relatie een einde kwam, dankzij haar ben ik op zoek gegaan naar mijn ware essentie en zo ben ik onder meer hier beland, wat zij is , een tweelingziel, tweelingvlam of iets anders, geef het een label , maakt mij niet uit maar het voldoet aan alle kenmerken die men eraan geeft, sommige dingen geloof je pas als je het hebt beleefd, en dat is mijn ervaring.

 3. Hi Robert, ik wil jou en/of het universum bedanken dat ik dit stuk heb mogen vinden. Ik was in de war en kon nergens echt goede raad vinden, wat te doen. Jouw artikel heb ik veel aan gehad. De banden transformeren ben ik nu met veel mensen uit mijn verleden aan het doen 😉 Echt een aanrader. Qua tweelingziel/zielsverwant (ben er nog niet uit) heeft het transformeren van de banden veel gedaan. Er werd een aangehechte energie wakker, die nog wakkerder werd door een klankschaal en mij toen aan leek te vallen. Diezelfde week een sessie opgedaan, en hier veel rust door gekregen. En kracht (Viking) uit dat vorige leven mee kunnen nemen. Echt letterlijk meer testosteron, wat fijn is voor mijn (huidige) relatie. Zwak voor de ander is er nog steeds (echt op ziel niveau), en wat mij betreft, toch het uitzoeken waard. Ook omdat zij in dat leven mijn vrouw (b)leek te zijn. Vandaag ook nog een mooie innerlijk kind sessie gedaan op mijn onrust om dit op te pakken. Ook weer rust en transformatie gevonden. Zo dankbaar voor wat dit alles me al brengt.

  Vooral het vertellen aan mijn partner vond ik lastig. Maar ik ben zo blij dat ik dit heb gedaan. En geef vooral ruimte aan de reactie, zoals Robert zegt. En die was in mijn geval niet consequent, zeg maar.

  Qua tweelingzielen lees ik echt heel veel verschillende dingen op internet. Ook heel veel dat echt niet klopt. Liefdescoaches die al spreken over 4 tweelingzielen die ze dit leven hebben mogen ontmoeten. Tot aan tweeling zussen zielen aan toe. Het boek tweelingzielen van Patricia Joudry kan ik van harte aanbevelen.

  Nogmaals heel veel dank, Robert. Namaste

 4. ik voel ook dat hier niet over de tweelingziel gesproken wordt, dit is duidelijk iets anders dan een diepe verbinding met iemand voelen dit is namelijk de diepste verbinding die je kunt voelen. je ziel kent dezelfde grondtoon en bevat dezelfde goddelijk imprint. schijnbaar dus nog nooit gevoeld? en gezien en ervaren bij anderen?

 5. Beste Robert, wat een interessant stuk! En het is ook herkenbaar, mooi hoe je verwoordt dat er ruimte is voor deze gevoelens in je relatie en eerlijk gezegd vind ik dat vrij normaal en ook horen bij een volwassen relatie. Voor wat betreft tweelingzielen…. ik ben een hele nuchtere vrouw van 53 en ik ben vaker (heftig) verliefd geweest. Ben ook diverse soulmates tegen gekomen. Met sommigen heb ik een liefdes relatie gehad en met anderen niet. Een tweelingziel ontmoeten is daarmee echt niet vergelijken. Het is van een totaal andere orde. Het heeft mijn leven (en zijn leven) totaal ontwricht. Alles wat ik dacht te hebben liep in de soep, gezondheid, huis, vriendschappen. En dat gebeurde andersom ook; zijn zaak kwijt, iemand overleden, gezondheid en ga zo maar door. We wisten niet wat ons overkwam en waarom dit allemaal gebeurde. Zijn vrouw begreep dat natuurlijk ook niet. En hoe hard we ook probeerden om met zijn 3’en de situatie rustig te krijgen en werkend voor alle 3, het was te zwaar voor ons allemaal. Voor haar, als zijn partner, is deze connectie inmiddels (levens)bedreigend, hoe open minded hun relatie ook is (of leek). Zij heeft hem inmiddels verboden mij te zien en hij gaat erin mee. We hebben elkaar welgeteld 8 keer gezien. Ik wist niet eens van het bestaan van tweelingzielen, maar toen ik er een goed artikel over las viel alles op zijn plek. Resume, ja, een tweelingziel legt trauma bloot, het trauma van beiden zielen. En dat trauma is precies hetzelfde, al is het in een andere context ontstaan. De ontmoeting is als het ware een oerknal en daarom explodeert alles tegelijk in je leven; zodat je gedwongen wordt om aan jezelf te werken. We hebben het contact na 3 maanden verbroken en zijn het afgelopen jaar door de hel gegaan. We kwamen elkaar precies een jaar later tegen, bizar… het was fijn om te delen en we wisten al van elkaar dat we synchroon liepen. Die bevestiging is niet eens nodig, maar het was wel echt fijn. Het woord tweelingziel is overigens nooit tussen ons gevallen, daar kwam ik pas later achter. En hij is daar ook veel te nuchter voor. Er is voor mij veel om aan te werken, maar we doen dit in separatie, dat is voor iedereen beter dan met elkaar in contact zijn. En zoals Jan hierboven zegt: je gelooft het pas als het je gebeurt.

Een bericht schrijven

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *