Kamervragen

4 augustus 2016

Wat het nummer ‘Kamervragen’ van Lange Frans te maken heeft met de collectieve bewustwording van de mensheid.

Waar je ook kijkt, of het nu Hindoeïstische geschriften zijn, oude Kabbalistische bronnen of Westerse archeologie. Veruit de meeste tradities zijn het er al duizenden jaren over eens, de mensheid gaat in deze periode (1700 – 2040) door een transitie. Een shift in bewustzijn, van angst naar liefde, van nemen naar geven, van macht naar compassie.

In de Hindoeïstische Yugas wordt gesproken over het Kali tijdperk. De duistere eeuwen tussen 700 voor Christus en 1700 na Christus, met als dieptepunt de middeleeuwen. Een tijdperk van angst, van macht, van instituten, van hiërarchie en nemen. In de Westerse Astrologie komt dit tijdperk overeen met vissen, het tijdperk van angst en macht.

Ook de Kabbalisten roepen al 6000 jaar dat de mensheid in een bewustzijn van ‘nemen’ leeft. Alle bronnen zijn het er over eens . Na Kali komt een nieuwe periode. Eentje van toegang, van liefde, van geven en vrijheid. Dwapara, Aquarius, de 5e dimensie. Allemaal woorden voor hetzelfde. En die periode die begint zo’n beetje… nu.

Wat er op dit moment gebeurt is (tien)duizenden jaren geleden voorspeld en terug te vinden in oude geschriften.
Het is eigenlijk merkwaardig dat we in het Westen zo los zijn gekomen van de profetieën van onze voorvaderen.

In onze superioriteitswaanzin zijn we gaan geloven dat wij evolutie technisch gezien verder zijn dan onze voorvaderen (zeker die uit andere culturen) en dat wij het beter weten (hoe bouwden de Egyptenaren de piramides dan?). Daardoor zien we belangrijke universele bewegingen over het hoofd die onze voorvaderen helder in beeld hadden. Deze shift is er eentje van. Een grote verandering in het collectief bewustzijn van de mensheid.

Wat is hoog en laag bewustzijn? Het bewustzijn is dat wat ons allemaal verbind. Een ander woord ervoor is Universum. Alles op en om deze wereld is gemanifesteerd bewustzijn. Zie het maar als een oceaan en zie de mensheid als golven aan het oppervlak ervan. Het bewustzijn waar we allemaal onderdeel van uitmaken heeft een frequentie.

Laag betekent energieën als angst, macht, woede, geweld, pijn, hebberigheid, egoïsme en onwetendheid. Hoog betekent bijvoorbeeld liefde, compassie, wijsheid, inspiratie, vrijheid, altruïsme en geven.

Inmiddels ben ik de bronnen over de shift in ons collectief bewustzijn nu zo’n acht jaar aan het onderzoeken. In mijn boek Start vandaag met Lichter leven (Ankh Hermes, 2014) schrijf ik er een heel hoofdstuk over.

De mensheid is in deze tijd van een ‘laag’ bewustzijn van nemen en machtswellust aan het transcenderen naar een ‘hoog’ bewustzijn van geven en liefde. Iedere dag zien we daar de bewijzen van. 2012 was het omslag jaar, sinds toen is het zichtbaar geworden voor iedereen.

Bijvoorbeeld:

1. Een nieuw bewustzijn van liefde en delen zou betekenen dat instituten die gebouwd zijn op angst, macht en nemen langzaam in elkaar zouden moeten storten. De ondergang van het communisme, de val van de banken wereldwijd, de economische en financiële crises en de val van dictators in diverse landen zijn signalen dat dit wel eens zou kunnen kloppen. Ook het zichtbaar worden van de corruptie in ons eigen land is een teken aan de wand.

2. Een nieuw bewustzijn van liefde zou betekenen dat geheimen niet meer gehouden kunnen worden. (Er is tenslotte een laag collectief bewustzijn voor nodig om duistere zaken onder de pet te houden). Neem bijvoorbeeld Wiki leaks. Waar overheden en andere machthebbers eeuwenlang konden doen en laten wat ze wilden, is die tijd eenvoudigweg voorbij. Geheimen lekken uit. Kijk ook eens naar het theatergezelschap De verleiders van Pierre Bokma. Zij schoppen zo hard tegen het bankstelsel aan dat het er bijna van om zou vallen. Maar wat ze vertellen is glashard de waarheid.

Ook Lange Frans legt in zijn nieuwe nummer het nodige bloot. Ik roep nu zo’n zes jaar dat we binnen 10 jaar zullen weten wie Kennedy en Martin Luther King hebben vermoord. Voeg daar Pim Fortuin aan toe. Nog een paar jaar dan weten we het allemaal.

Want het gaat snel. Een paar jaar geleden was het bijvoorbeeld een theorie dat de Amerikaanse centrale bank, de FED in particuliere handen was. Dat zou betekenen dat bepaalde mensen macht hadden over het bankstelsel en niet de overheid. Dit werd weggelachen en bestempeld als complot theorie, onzin…

Een paar jaar later is het geen complot theorie meer. Iedereen weet dat het waar is. De FED, net als de meeste centrale banken ter wereld is in bezit van privé personen. Je ziet hoe een duister geheim binnen een periode van twee jaar aan het oppervlak is gekomen. Dit komt door de snelle ‘stijging’ van het collectief bewustzijn.

De eigenaren van de FED worden trouwens gezien als de aandeelhouders van de grote multinationals als Monsanto, Bayer en BASF in deze wereld. The new world order, een wereldregering die achter de schermen die sinds de jaren 20 van de vorige eeuw steeds meer macht grijpt.

Goed nieuws en slecht nieuws. Het goede nieuws is dat het dankzij de shift in bewustzijn de goede kant op gaat met de mensheid. We worden opener, liefdevoller, altruïstischer en spiritueler. Als je goed om je heen kijkt zie je dat er heel veel mensen bezig zijn met spiritualiteit en bewustwording. Ze mediteren, doen yoga, worden coach, werken met ademhalingstechnieken, volgen Reiki cursussen, lezen boeken van Eckhardt Tolle en Deepak Chopra, houden zich bezig met mindfulness, NLP en energiegenezing.

Ook in het bedrijfsleven zie je deze ontwikkeling: het nieuwe werken, de nieuwe tijd de deeleconomie, Permanent beta, allemaal gevolgen van ons nieuwe bewustzijn.

Ik reis veel en zie dit overal over de hele wereld. Amerika, Azië, Australië, Afrika, Europa. Overal waar ik kom zijn diegenen die niet hoeven te vluchten en boven de armoedegrens leven bezig met bewustwording.

Echter… het oude bewustzijn is nog niet weg, het laat zich nog gelden en houdt vaster dan ooit. Elk Westers land kent een schaduw regering. In Italië is dat al jaren duidelijk zichtbaar (ze zijn wat onhandig in alles die Italianen), de P2 loge is daar de regering achter de regering en trekt aan de touwtjes. Ook in Amerika en in Nederland is er een macht achter de macht. Dat is allang geen geheim meer.

Lange Frans brengt deze met zijn nummer Kamervragen heel mooi in beeld. De Bilderberg groep, een machtige elite waar ons koningshuis onderdeel van is, en andere geheime ordes hebben veel meer in de melk te brokkelen dan wij denken.

Ik vermoed dat het eerst erger wordt voordat het beter gaat. De vluchtelingen stroom uit Afrika en het Midden Oosten zijn daar voorbodes van en een derde wereld oorlog sluit ik niet uit. Het oude bewustzijn laat niet zomaar los, de machthebbers willen hun grip graag houden. Het kon nog wel eens heel vervelend worden de komende tijd, ook hier in Europa.

Maar daarna voorspel ik een hele mooie periode. Ik sluit me aan bij de groeiende groep spiritueel leraren, filosofen, wereldleiders en auteurs die zich hardmaken voor een verlichte samenleving in 2040. Alles wat we doen met Bridgeman is er op gericht bij te dragen aan dit doel.

De komende tijd zullen er steeds meer complot theorieën waarheid blijken. Steeds meer instituten, overheden en organisaties zullen wankelen en omvallen. De tijd van angst, macht en hebzucht is voorbij.

Richt je op het positieve en laat je inspireren door helden als Lange Frans en schijn je licht op dat wat echt niet langer door de beugel kan. Wees niet bang voor de mogelijke gevolgen of wat mensen van je zouden kunnen vinden.

Lichtwerkers sta op! Roep het uit, schrijf, blog, vlog, spreek en deel! Hoe meer van ons zich aansluiten, des te korter de periode van duisternis duurt en des te sneller we een verlichte mensheid kunnen vormen, met alle positieve gevolgen van dien.

Licht leven! Robert Bridgeman

Deel dit!

Een bericht schrijven

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *