Kleine helden, grote leraren!

12 september 2018

Alles draait hier momenteel om onze twee oudste helden. Voor het eerst naar de kleuterschool en de 1e klas en dan ook nog in een heel nieuw land waarvan ze de taal niet beheersen: Frankrijk.

Moedig lopen ze de school binnen op de tweede dag. Ze zijn anders. De vrije school gewend in Nederland. Een kop groter, blonder, blauwe ogen, andere kleren, spreken geen Frans, komen niet uit het dorp, kennen de gebruiken niet en eten ook nog vegetarisch…

Monique en ik wachten in spanning hoe ze thuis gaan komen. We visualiseren het beste. Met name ik ga door eigen processen heen van mijn eigen eerste schooldagen. Ik denk dat elke ouder het zal herkennen…

Vragen blijven door mijn hoofd spoken…
Heb ik ze wel genoeg Franse taal geleerd? Heb ik ze wel weerbaar genoeg gemaakt? Hadden we ze überhaupt op zo’n dorpsschool mogen plaatsen?

Tegelijk is er vertrouwen.

In hun allebei, mijn krachtige zoons…
In het Universum…
In de keuzes die we maken vanuit ons hart…
In de afgelopen 6 jaar opvoeding…
De begeleiding die we ze geven…
In de weerbaarheidstrainingen die mijn broer en ik ze elke zaterdagochtend gaven het afgelopen half jaar…

In ons als gezin…

Het komt wel goed, kinderen zijn flexibel.
Het belangrijkste vind ik dat ze authentiek blijven en niet teveel beschermingsmechanismen hoeven te creëren..

Heb jij ook kinderen? En heb jij ook een eigen kijk op ouderschap? Of kun je ondersteuning en inspiratie gebruiken voor jezelf als ouder? Van andere bewuste ouders?

Wij organiseren voor het eerst dit jaar in de herfstvakantie onze Ouder-Kind retraite die Monique en ik samen organiseren en begeleiden! Met de kinderen erbij 😉

Dan gaan we samen als ouders leren van en met elkaar. Allemaal zijn we goedbedoelde amateurs en samen delen we onze ervaringen en opgedane wijsheid.

Wij kijken er enorm naar uit ons te mogen verbinden met andere bewuste ouders en te genieten van onze gezamenlijke kinderen, onze ‘grote leraren’.

Willen jullie hierbij zijn? Meld je dan hier aan>>

Transformeer jezelf. Transformeer de wereld.

In liefde, Robert Bridgeman

Deel dit!

Een bericht schrijven

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *