Lekker onzuiver (Rianne Manten)

29 maart 2023

Zo’n dag dat je voelt; okay?…. dusssssssss….

Met zo’n blik erbij als op deze foto. Zo’n dag.

Vandaag heb ik zo’n dag want vanmorgen had ik een pijnlijk confronterende wandeling.

Niet een mega charmante foto. Maar ja… zo waren mijn sensaties ook niet hahaha! Dus perfect match.

Het was overigens alleen pijnlijk voor mijn ego.

Want mijn ziel was voldoende ontspannen aanwezig in het hele proces wat zich vervolgens ontvouwde.

Het was lang geleden dat ik zo pijnlijk scherp in confrontatie kwam met een innerlijk ego deel (lees programmering, overtuiging en contracten en triggers…).

Ik werd acuut geraakt. Er kwamen tranen. Ik voelde de ‘krak’ bewegen in mijn systeem. De symbolisch krak waar ik vaak over spreek. De opening creëren in je systeem om verkrampte energie vrij te maken.

Ik heb echt een mega liefde en passie voor vrije stroom van levensenergie.

En ben eigenlijk altijd blij en dankbaar als ik weer een innerlijk verkrampt deel vind in mijzelf. Dat geeft me nl de kans, nog meer vrije stroom te gaan belichamen.

Echter… eens in de zoveel tijd stuit ik op een innerlijke verkramping die heel heel heel diep bedraad zit. Verstrikt zit in vele oude, karmische poespas en die mijn zelfbeeld en eigenwaarde lekker opschud.

 

Je zult het vast herkennen.

De processen die je zenuwstelsel met schuurpapier symbolisch doen oppoetsen. Wat dan achteraf het polijsten van je innerlijke diamant blijkt te zijn.

Nou.. zo een had ik vanmorgen. Oeioei.

Ik mocht (voor mijn ego) een stevige afwijzing incasseren.

Een afwijzing die ik pittig vond omdat het haaks stond op mijn verlangen.

En daar bovenop de feedback dat de afwijzing gefundeerd was op basis van niet afgestemde expressie van mijn fysieke lichaam.

Het raakte hardcore het thema zuiverheid, integriteit, afgestemdheid, schending en grensoverschijdendgedrag.

Au.

 

Thema’s waar ik net als velen een boek over kan schrijven.

Wat ik plots als een symbolische energetisch bom besefte… was hoe verkrampt ik hierin kan zijn.

Het MOET zuiver.

Het MOET afgestemd.

Het MOET integer.

Het MOET ….

Want dan is het in lijn met de waarheid en liefde.

Klinkt goed en voelt ook goed. Nog steeds.

Maar mijn MOET…. is nogal stevig bedraad.

 

Ik besef me al langere tijd hoe ‘vurig’ ik kan worden als ik onzuiverheid waarneem.

Ik besef mij al langere tijd hoe ‘onveilig’ ik mij voel als ik onzuiverheid waarneem.

Ik besef mij al langere tijd hoe ‘hard ik ga werken’ als ik onzuiverheid waarneem.

Deze lijst kan ik heel lang maken als ik dat zou willen.

Wat ik mij nog niet eerder besefte is dat mijn diepe intense verlangen naar zuiverheid, innerlijk juist ook onzuiverheid in stand hield. Deels. Want ik weet dat ik ook spot on zuiver kan voelen, handelen, gedragen, denken en aanraken.

Vooral de vakmatige versie van mij.

De ik-versie heeft het veel lastiger.

En het gaat mij nu even over mijn onzuivere deel. Ik heb mijzelf aangeleerd om extreem afgestemd te zijn op de behoeften van anderen.

 

Gevoelens en behoeften van anderen op kilometers afstand aan te voelen. Vakmatig super handig en effectief, maar voor mij als mens, vrouw, ik-vorm…. hogere ingewikkelde wiskunde. Het non-stop afgestemd zijn op de behoeften, verlangens en wensen van anderen is veel dieper bedraad dan ik tot nu toe heb beseft.

 

Ik ervaarde vanmorgen (na spiegeling) hoe de letterlijk besturing van mijn fysieke lichaam hier volledig onbewust in mee gaat.

En ik dus volledig onbewust grenzen overga energetisch via mijn fysieke lichaam. Terwijl de rest van mijn systeem zo alert, wakker is op het belichamen van alle vormen van zuiverheid. Het klinkt zo logisch en banaal simpel wellicht als ik het zo type.

Maar voor mijn bewustzijn was het shocking.

 

Learning: mijn focus op zuiverheid, integriteit, afgestemdheid etc was blijkbaar een overfocus en daarmee niet altijd vanuit innerlijk belichaamde evenwichtigheid. Ik heb mijzelf inmiddels herpakt. Voel weer de aanvaarding van mijn menselijkheid en verzachting naar mijn schaduw. Een batterij aan inzichten die mij tonen waar ik vooral de integriteit naar mijzelf nog dieper en dieper als anker en navigatie mag gaan gebruiken.

 

On it.

En gaat de reis gaat weer voort.

De reis naar het belichamen van de goddelijk evenwichtigheid.

De reis van het heilige huwelijk.

De reis van het bezield mens zijn.

Zuiverheid, afgestemdheid, integriteit blijft mijn passie. Er mag enkel nog meer evenwichtige belichaming ervan gaan doorleeft worden.

En zo is het.

Adem uit en adem in.

I surrender my agenda to spirit.

En lang leve de aanwezigheid van humor en lichtheid.

Vanuit dankbaarheid voor de confrontatie met de ander en mijzelf en de magie van het energiewerk.

 

Liefs Rianne

Deel dit!

Een bericht schrijven

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *