We starten in mei 2023 met de nieuwe leergang! De data volgen binnenkort

Lichter leven coachopleiding

Lichter Leven coach opleiding

Ben jij praktiserend coach en voel je de behoefte om jouw cliënten meer diepgang te bieden in hun zelfontwikkeling? Of wil jij beginnen als coach en wil jij leren werken met een coaching programma waarin alle levensaspecten aan bod komen? Heb jij ervaren dat duurzame gedragsverandering alleen maar tot stand komt wanneer je op holistische wijze coacht?

Het Lichter leven programma is een volledig programma dat alle onderdelen omvat die je nodig hebt om jouw cliënten een goed fundament voor een Lichter Leven te laten leggen. Met dit programma help je jouw cliënten om in balans te komen op fysiek (lichaam), emotioneel (gevoelens), mentaal (gedachten) en spiritueel (passie) vlak. Je leert je cliënten om hun volledige potentieel te benutten én je helpt hen ontdekken wat ze nu eigenlijk willen in het leven.

Na het volgen van de opleiding tot Lichter Leven coach kan jij:

 • > Zelfstandig cliënten begeleiden in hun proces van bewustwording en bewustzijnsvergroting.
 • > Cliënten de eerste of vervolgstappen laten zetten op het gebied van spirituele groei.
 • > Op een professionele wijze coachvaardigheden toepassen.
 • > Eigenaarschap nemen over je eigen leerproces aangaande het vak van coach.
 • > Lichter Leven-coaching aanbieden in je eigen praktijk, zowel individueel als in groepsverband.

De opleiding

De opleiding tot Lichter Leven coach is in een hybride vorm gegoten. Dit betekent dat je naast een aantal fysieke lesdagen ook een deel van de inhoud via online meetings aangeboden krijgt. De opleiding bestrijkt een periode van ongeveer 11 maanden en tijdens de opleiding ga je meteen aan de slag met je eigen oefencliënten. Je leert als coach het Lichter leven programma belichamen en doorgronden om het vervolgens door te geven aan jouw cliënten.

OVER HET LICHTER LEVEN PROGRAMMA

Nadat je cliënten dit programma hebben gevolgd ontwikkelen ze zichzelf verder op het stevige fundament wat jij met ze hebt gelegd. De cliënt heeft alles in huis om lichter en gelukkiger te leven en weet zichzelf te dragen in hun levensprocessen.
Gun jij jouw cliënten de kans om hun eigen potentieel te ontdekken en te ontplooien?

Leer coachen met het meest volledige programma dat er is:

 • Ontdekken wie je bent;
 • Jezelf fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel optimaliseren;
 • Effectief omgaan met beperkende overtuigingen;
 • Energieker leven;
 • Genieten en in het NU leven;
 • Van jezelf houden;
 • Effectieve strategieën om met emoties om te gaan;
 • Wet van de Aantrekkingskracht en manifesteren;
 • Doelen stellen en bereiken;
 • En nog heel veel meer.

Tijdens de opleiding tot Lichter Leven coach leer je om zowel op individuele basis te werken als om het programma aan te bieden in groepsverband.

Individuele coaching

Je leert tijdens de opleiding hoe je dit programma aanbiedt in een 1 op 1 traject. Je leert af te stemmen op je cliënt en het programma als maatwerk aan te bieden, met alle ruimte en tijd voor de persoonlijke situatie van je cliënt en met ruime mogelijkheden om aan de blokkades en remmingen van je cliënt te werken. Jij doorloopt met jouw cliënt het programma in 10 sessies van 2 uur. Afhankelijk van de wensen en voortgang van je cliënt worden deze sessies verdeeld over 3 tot 12 maanden. Na elke sessie stuur je een e-mail met thuisoefeningen, videolinks en artikelen om je cliënt te stimuleren het geleerde te integreren in het dagelijkse leven. Tijdens het programma werkt je cliënt met het Lichter Leven werkboek en aan het eind van het programma heeft je cliënt het Lichter Leven gedachtegoed volledig geïntegreerd in hun leven.

Groepstraject

Naast een individueel traject is het ook mogelijk het programma in een groep aan te bieden. Tijdens de opleiding leer jij als coach hoe je dat doet en hoe je de kracht van een groepstraject in jouw aanbod integreert. De cursusdagen zijn verdeeld over een periode van vier tot zes maanden. Het traject is opgebouwd uit 4 -5 hele dagen, gemiddeld 1x per maand om de oefeningen en inzichten in je leven te integreren. Na elke trainingsdag stuur je een e-mail met thuisoefeningen, videolinks en artikelen om de focus van de deelnemers te houden op de stof. Aan het einde van de training hebben je deelnemers het Lichter Leven gedachtegoed volledig geïntegreerd in hun dagelijkse leven.

 

Waarde van het Lichter Leven Programma

Dit programma is in 2011 ontwikkeld door Robert Bridgeman en wordt tot op de dag van vandaag aangescherpt. Roberts leven liep op meerdere vlakken vast en hij besloot dat het anders mocht. Robert verhuisde samen met zijn vrouw Monique naar Vietnam en ging in de leer bij verschillende meesters en teachers. Wat hij leerde en beoefende werd zijn inspiratie voor het ontwikkelen van de Bridgeman methode en het Lichter Leven Programma. Robert heeft duizenden mensen uit meer dan 26 landen succesvol gecoacht. Daarnaast heeft Robert honderden coaches opgeleid die met het programma kunnen werken. De waarde van het Lichter Leven programma is al jaren bewezen en beproefd en kan ook voor jou als coach het verschil maken.

 

Begeleiding

De trainers die deze opleiding dragen zijn Sandra Baaijens en Martine de Bruijn. Beide trainers zijn experts in het Lichter Leven coachen en hebben al vele cliënten en groepsprogramma`s gefaciliteerd. Sandra en Martine zijn door Robert Bridgeman zelf opgeleid en belichamen het Lichter Leven gedachtegoed als geen ander. Je leert van de besten. Gedurende de opleiding word je gekoppeld aan Sandra of Martine als mentor. Zij bespreken na elk blok jouw voortgang. Ook werken we met een buddysysteem.

Sandra Baaijens

Sandra heeft zich de afgelopen jaren verdiept en bekwaamd in diverse disciplines om haar missie zo goed mogelijk te kunnen volbrengen: de ontwikkeling van haar cliënten en cursisten naar hun eigen essentie. Master Your Joy is haar motto daarbij: authentieke levensvreugde als oerkracht. Haar eigen ‘awakening’ was haar burn-out: het opende haar ogen en liet haar zien dat de enige uitweg de weg naar binnen is. Naast Hatha Yoga-teacher bij Pure Yoga, heeft ze binnen Bridgeman de MBE, de Mystery School en de Transformatie Coach opleidingen gedaan. Haar cliënten volgen in haar praktijk het Lichter Leven programma, workshops over Innerlijke Kind-healing en uiteraard intuïtieve transformatie-sessies.

Martine de Bruijn

Het is Martines missie om mensen te laten stralen en genieten van het leven. Dit is niet altijd vanzelfsprekend als je vastzit in innerlijke patronen en maatschappelijke systemen. Uit eigen ervaring weet Martine dat je deze patronen kunt keren. Martine is geschoold en getraind in NLP, transformatie coach opleiding, Mystery school, Energie Led Facilitation Training, de Weg van het Wiel-jaartraining, mBraining, mindfulness, yoga en meditatie. Vanuit haar eigen praktijk begeleidt ze mensen zowel individueel als in groepsverband. Martine faciliteert al jaren het Lichter Leven programma en transformatiesessies.

Praktische informatie

Een voorwaarde tot deelname aan deze opleiding is, dat je vertrouwd bent met energiewerk.

Ook raden we je aan om zelf het Lichter Leven programma bij een ervaren coach te doorlopen, zodat je het programma nog meer leert belichamen.

De opleiding heeft een hybride vorm en is verdeeld over 7 blokken.  De studiebelasting zal naast de lesdagen nog gemiddeld zo`n 80-100 uur zijn verspreid over 11 maanden.

 
Wij verwachten in mei 2023 te starten. De data komen snel online!

 

*De livedagen vinden plaats van 9.30-17.00 uur bij Isis Sofia in Dalfsen

De kosten voor deze opleiding zijn:

€3900,–  Nu € 3.400 euro exclusief BTW. Je ontvangt een korting van €500,- Gespreid betalen in maximaal 4 of 6 termijnen is mogelijk. Bij je inschrijving heb je de keuze tussen eenmalig, vier termijnen of zes termijnen.

Deze kosten zijn inclusief: lunch, thee/koffie en versnaperingen tijdens de fysieke lesdagen.

Deze kosten zijn exclusief: literatuur van de boekenlijst.

Locatie: de fysieke opleidingsdagen vinden plaats in Dalfsen (de locatie Isis Sofia).

Wens je met de opleiding mee te doen? Dan nodigen wij je graag uit voor het invullen van de intake. Jouw intakeformulier is hier op te vragen! Klik hier >

Heb je vragen, voel je dan vrij om te mailen naar onze opleidingsmanager Mieke van Rij, via mieke@bridgeman.nl

Wanneer je liever wilt bellen, kan je hier je belafspraak inplannen…. https://calendly.com/mieke-bridgeman/belafspraak

Recensies:

‘Je krijgt een mooie, heldere en effectieve opbouw aangereikt met voldoende ruimte om het passend te maken’

‘Ik ken geen ander coach-opleidingstraject dat zo’n volledig pallet beslaat om mensen werkelijk te helpen: van blokkades en trauma’s laten smelten, je ware passie en talenten ontdekken tot en met gelukkig leven en succesvol werken.’

‘Het ervaren van de effecten bij de cliënten is dankbaar en leerzaam. De noodzaak van praktijkervaring opdoen in diverse sessies geeft inzicht in hoe je als coach de juiste weg bewandelt met de cliënt samen, op het goede moment bijstuurt en stimuleert. Het doornemen van de structuur van het Lichter Leven Programma en vervolgens daadwerkelijk met cliënten dit programma beleven heeft mij geleerd dat de onderdelen zeer goed op elkaar afgestemd zijn en de stappen elkaar logisch, dynamisch en succesvol opvolgen’

‘Gedurende de opleiding ga je o.a. aan de slag met de theorie, praktijk (oefenen) en uiteraard je eigen leerproces. Omdat het zo ontzettend leuk is, voelt het niet als studeren. Soms was het best zoeken naar tijd (toen ik startte met de opleiding was onze dochter net 9 maanden) maar het blijkt maar weer dat als je iets echt wilt, het ook lukt.’

‘Door de coachopleiding heb ik meer vorm, aanpak en structuur ontvangen, van waaruit ik duidelijker kon zijn over het te verwachten traject naar mijn cliënten toe.

Energetisch werkte het vervolgens ook zo: hoe helderder je signaal en koers, hoe meer mensen dat herkennen en weten of het iets voor hen is of niet.’

“Het Lichter Leven programma heeft mij vooral geleerd om een nieuw startpunt te bepalen. Wie ben ik. Waar kom ik vandaan? Wat heeft mij allemaal hier gebracht? Nu besef ik mij veel meer dat ik mijn eigen leven bepaal en niet zo bezig moet zijn met de mening van anderen”.