MBE Meditatietrainersopleiding (Start 29 september 2022)

ONTSLUIT HET MENSELIJKE POTENTIEEL DOOR MEDITATIE:
WORD MEDITATIETRAINER

 

Volg nu deze unieke opleiding Mindful Based Emotional Intelligence (MBE). In tien maanden word je klaargestoomd om als trainer écht het verschil te maken. Je leert om mensen bij hun ware potentieel te brengen. Dat doe je op basis van traditionele Oosterse methoden én hersentechnieken ontwikkeld door o.a. wetenschappers van Stanford University.

 

 

Deze opleiding is uniek in zijn soort. Als je het hebt afgerond beheers je deze technieken:

 • Je kunt specifieke ademhalingsoefeningen toepassen om meer rust en balans te creëren.
 • Compassietrainingstechnieken waardoor je beter in staat bent om onderlingen relaties te sturen. In leiderschapsrollen betekent dit ook dat je anderen sneller meekrijgt in processen.
 • Technieken om zelfinzicht te verhogen, waardoor je bewustzijn hebt op je (belemmerende) patronen, oordelen, emoties, gedachten en overtuigingen. Door deze bewustwording ben je beter in staat om jezelf effectief te managen, waardoor je sneller en effectiever tot jouw gewenste resultaat komt en minder last hebt van saboteurs.
 • Technieken om je emotionele intelligentie te ontwikkelen, waardoor je beter in staat bent om te gaan met jouw emoties, maar ook die van anderen. Hierdoor kom je sneller dichter bij anderen en ben je beter in staat weerstanden te begrijpen en te keren.
 • Wetenschappelijk gestaafde hersentrainingstechnieken die je in staat stellen om in te zien hoe je in je hersenen nieuwe verbindingen legt. Hierdoor leer je sneller en effectiever te handelen, weerstanden te verminderen en te overwinnen et cetera.

Deze training is bedoeld voor mensen die niet alleen zichzelf willen versterken, maar juist ook anderen. Als je klaar bent kun je andere mensen begeleiden naar een lichter leven, bijvoorbeeld door particuliere of company trainingen te geven in het bedrijfsleven.

Echt een aanrader deze opleiding. Diepgaande kennis van de hersenen, wetenschappelijk onderzoek en emotionele intelligentie, dat is wat deze opleiding onderscheidt van andere Mindfulness opleidingen. Al meteen na het eerste weekend ga je in de praktijk oefenen, waardoor je meteen in het diepe springt en meteen mag ervaren hoe gaaf het is om Mindfulness / meditatie trainer te zijn! Ik ben heel blij dat ik voor deze opleiding gekozen heb!’

Meer informatie?

Wil je meer informatie inhoudelijke informatie over de opleiding of alles nog een rustig nalezen? Download dan de folder over de opleiding. In de folder lees je meer over studiebelasting en het inhoudelijke programma.

 

Direct inschrijven?

Dat is mogelijk! Wij sturen je het inschrijfformulier toe (klik hier).

Heb je nog aanvullende vragen neem dan contact op met roy@roywenting.com.

Zo werkt de training

De MBE-methode is uniek in zijn soort en omvat technieken en oefeningen uit verschillende spirituele tradities en zelfontwikkelingsstromingen. Met de MBE-methode leer je diverse ademhalingstechnieken, compassietraining, technieken om zelfinzicht te ontwikkelen, emotionele intelligentie, hersentraining, (diepe) ontspanningstechnieken en inzicht in de hersenen en het zenuwstelsel.

We integreerden materiaal van het Search Inside Yourself programma van Google en creëerden Nederlands enige Mindfulness Based Emotional Intelligence programma (MBE), waarmee we werken binnen grote organisaties in Nederland. Tijdens deze opleiding leer je om zelfstandig een 6-delige groepstraining in Mindfulness Based Emotional Intelligence te geven aan particulieren of binnen organisaties.

MBE als methode

Deze opleiding is in essentie gebaseerd op de Birmese boeddhistische Vipassana-traditie van Mahashi Sayadaw. Vipassana is de moeder van mindfulness meditatie. Deze ‘open- monitoring’ meditatievorm sluit erg goed aan bij de Nederlandse manier van denken, want het is geloofwaardig en de effecten ervan zijn aangetoond. Dit is een meditatievorm die gericht is op het trainen van je hersenen, wat wetenschappelijk aangetoond effect heeft op je emotionele intelligentie.

Dankzij deze opleiding word je meditatietrainer volgens de Mindfulness Based Emotional Intelligence (MBE) methode. Deze methode is door Bridgeman opgericht en geaccrediteerd bij de Vereniging Voor Mindfulness (VVM). Wat de methode zo uniek maakt is de combinatie van mindfulness toepassing, wetenschappelijke onderbouwing en ontwikkeling van emotionele intelligentie.

Emotionele intelligentie: Je leert hoe je deelnemers emotionele intelligentievaardigheden kunt laten ontwikkelen. Denk hierbij aan: meer zelfbewustzijn, zelfmanagement, motivatie, empathie/compassie en sociale vaardigheden. En dit zijn belangrijke vaardigheden voor de leiders van de toekomst.

Mindfulness toepassing: Je leert een trainingsmethodiek die professionals inspireert en activeert om zelf mindfulness meditatie en technieken toe te passen, zoals: mindfulness-meditatie, concentratiemeditatie, compassie/empathiemeditatie, bewegingsmeditatie etc.. Daarnaast leer je ze omgaan met hindernissen die ze onderweg tegenkomen.

Wetenschappelijke onderbouwing: Je leert de effecten en voordelen van meditatie vanuit wetenschappelijke onderzoeken op inspirerende wijze te delen. Bronnen o.a.: Stanford University, Harvard University en Google’s Search Inside Yourself programma. Daarbij worden ook verbanden gelegd tussen mindfulness meditatie en de voordelen hiervan op het ontwikkelen van emotionele intelligentie.

Voor MBSR/MBCT Trainers

MBE staat voor Mindfulness Based Emotional intelligence, een nieuwe stroming binnen de mindfulness. MBE is ontstaan in een samenwerking tussen Google en Stanford University. Adviseurs waren Zen leraar Norman Fisher, Jon Kabath-Zin en emotionele intelligentie goeroe Daniel Goleman. De stroming onderscheidt zich door de toepasbaarheid in het dagelijks werk en leven. MBE geeft eerst een mentaal kader van hersenwetenschap, emotionele intelligentie en mindfulness alvorens de ervaring/verdieping in te gaan waardoor ze voor een grotere doelgroep geschikt is. In opbouw en verdere beoefening is MBE toegankelijker en diepgaander dan MBSR/ MBCT. MBE is daarmee uitermate geschikt voor het werken binnen organisaties. MBE leidt onder andere tot verhoogd zelfbewustzijn, communicatie met aandacht, beter stress management, verhoogde empathie en compassie. Resultaat is werken met aandacht, motivatie en toegenomen sociale vaardigheden.

Hierom kies je voor deze opleiding:

 • Deze opleiding is een diepgaande, effectieve en vooral professionele manier om mindfulness en emotionele intelligentie over te brengen;
 • Je leert om deze eeuwenoude wetenschap op een praktische manier over te brengen zodat je een introductie workshop en een 6-delige training kunt geven;
 • De methode kenmerkt zich door een logische opbouw, gedegen onderbouwing met hersenonderzoek en efficiënte en vooral leuke oefeningen;
 • Deelnemers ervaren de opleiding als luchtig en vol humor maar tegelijkertijd diepgaand en effectief;
 • De methode omvat technieken en oefeningen uit uiteenlopende spirituele tradities en zelfontwikkeling stromingen;
 • Duizenden organisatie professionals binnen gerenommeerde organisaties volgden trainingen gebaseerd op deze mindfulness based emotional intelligence methode;
 • Inspirerende mede-deelnemers in de opleiding met diverse professionele achtergronden;
 • Persoonlijke en deskundige begeleiding door onze docenten m.b.v. onze supervisie en mentoring aanpak.
 • Ervaren(gast)docenten;
 • Veel praktische formats, tools en guidelines om de training te kunnen geven.

Roy is betrokken bij de opleiding als trainer, mentor en inhoudelijk expert. Hij ontwikkelde de MBE-opleiding door tot de zakelijke HUMAN Fundamentals Trainer Opleiding zoals deze nu is. Hij stond de afgelopen 15 jaar met één voet in de corporate wereld en met één voet in de wereld van yoga, meditatie en mindfulness. Hij werkte als in- en extern business development consultant voor uiteenlopende organisaties in hospitality, medische hulpmiddelen, logistiek, financiële dienstverlening en woningcorporaties, altijd op het snijvlak van klantvraag en conceptontwikkeling.
Roy bracht een kleine 3 jaar door in kloosters, ashrams en yoga- en meditatiescholen in Thailand, India en Nepal, heeft ruim 5.000 uur
yoga- en meditatie ervaring opgedaan en heeft zijn eigen yoga- en meditatiecentrum in Breda.

Zijn passie is om meer bewustzijn in bedrijven te brengen. Roy is sinds 2016 trainer bij Bridgeman in Business (voorloper van HUMAN Potentials) en trainde o.a. medewerkers van RTL, Engie, SAP, Openbaar Ministerie en Rijksvastgoedbedrijf. Roy is sinds 2019 ook Creative & Business Development Director bij HUMAN Potentials.

Voor Christel kwam het pad naar spiritualiteit op gang in het jaar dat ze zwanger was van haar tweede zoon en haar, toen 34 jarige, man kanker kreeg. In de tumult van een ernstige zieke man in combinatie met een jong gezin kwam een diep besef waar leven, ziekte en dood over gaat. Ze werkte al jaren in de reguliere gezondheidszorg en had zich gespecialiseerd als Huisarts. Kijken naar haar man, die overduidelijk zijn ziekte bestreed met medicatie maar ook met zijn geest, zijn energie, zijn liefde en wilskracht, was een grote inspiratiebron. Haar jonge gezin, die in liefde heling op gang kon houden, bracht een nieuwsgierigheid om de volle omvang van het

leven en ziekte te gaan snappen. Haar nieuwsgierigheid bracht haar langs opleidingen en verdiepingen in NLP, TA, familie-opstellingen en systemisch werk, Qigong, energiewerk, vrouwencirkels, meditatie, mindfulness en Taoïsme.

Een workshop op Harvard inspireerde haar om body-mind medicine echt naar haar dagelijkse werk toe te brengen. Ze is praktijk houdend huisarts in Zevenaar. In haar spreekkamer probeert ze mensen de kracht van leefstijl en body-mind medicine te laten ervaren. Toen ze merkte dat ze dagelijks steeds hetzelfde verhaal aan het vertellen was over stress en wat dat doet met onze geest en lijf besloot ze om zich ook te gaan richten op groepstrainingen. Ze had de weg naar Bridgeman reeds gevonden en was geraakt door het transformatiewerk wat ze daar had ervaren. Ze besloot de MBE trainer te gaan worden.

Haar missie is de gezondheidszorg van binnen uit te veranderen. Zodat hulpverleners gaan inzien dat ze hun werk met meer plezier, veerkracht en kwaliteit kunnen uitvoeren als ze goed voor zichzelf zorgen en ook weten hoe dat te combineren met hun drukke bestaan in de zorg. Tevens wil ze haar eigen patiënten intensiever bij de hand nemen in het ontwikkelen van een gezonder bestaan. Als 6 jarig meisje had ze tegen haar omgeving gezegd dat ze later dokter wilde worden om mensen te helen. Door de combinatie van reguliere geneeskunde met body-mind medicine en groepstrainingen heeft ze het gevoel nu echt op dat pad te zijn beland.

Christel is gastdocent Hersenwetenschap. Tijdens haar eigen MBE opleiding bleek de combinatie van haar achtergrond als huisarts te helpen om de complexe materie van hersenwetenschap tot leven te brengen op een manier die voor een ieder te begrijpen is.

Altazar is een grootmeester, een fantastische energiewerker, coach en wijsheid leraar. Hij beschikt over de intuïtieve gave om je onbewuste, saboterende blokkades aan het licht te brengen, zodat ze je niet langer persoonlijk en professioneel in de weg zitten.

Doordat hij volledig in zijn kracht staat, stelt hij je in staat om je wonden die deze blokkades veroorzaakt hebben, te transformeren. Iedereen bezit deze spirituele intelligentie. Door Altazar kom je ermee in contact en kun je er zelf mee leren werken.

Je brengt aan het licht wat in het onbewuste duistere verborgen ligt. Je wordt in staat gesteld om jezelf te bevrijden van datgene wat je al tijden met je meedraagt. Karmische pijnstukken, pijnstukken die je geërfd hebt van je voorouders of programmeringen die je niet langer dienen.

Onder de vlag van de Bridgeman Academie worden vele trainingen gefaciliteerd door Dr. Altazar Rossiter. Tijdens deze opleiding van HUMAN Potentials verzorgt Altazar een dag over ‘veld houden’ en ‘jouw energie management’ tijdens je trainingen.

Drs. Marleen van den Hout is ademtrainer en transformatie coach, en grondlegger van de Methode Beter ademen® en de Bridgeman Ademmethode (BAM). Zij gebruikt de adem als regulator om balans te brengen in lichaam en geest. Tevens zet zij de adem in als katalysator om oude patronen loslaten, het zelfhelend vermogen te activeren en licht te brengen in de donkere stukken van het onderbewuste.

Tijdens haar carrière als professioneel danseres ontwikkelde Marleen diepgaande kennis over de relatie tussen lichaam en geest. Daarnaast is zij gevormd door de psychosynthese, familie opstellingen, stem- en energiewerk en het gedachtengoed van de Bridgemanmethode. Zij verbindt de bestaande ademmethodes en -technieken met elkaar en leidt jaarlijks tientallen coaches en trainers op in Methode Beter Ademen®. Tijdens de HUMAN Fundamentals Trainer Opleiding leert Marleen via originele oefeningen en interventies het lichaam van binnenuit te ontspannen, de adembeweging omlaag en tot rust te brengen en de innerlijke stilte substantieel te vergroten.

Begin november 2013 ziet Johan een lang gekoesterde wens in vervulling gaan: de school van zijn dromen opent haar deuren. De afgelopen tien jaar heeft de yogaleraar op diverse terreinen een schat aan ervaring opgebouwd. Met zijn lessen, opleidingen, lezingen en boeken was hij uiterst gedreven zijn kennis en inzichten te delen. In zijn nieuwe droom komt alles samen. Een plek waar hij ooit zelf zo naar op zoek is geweest en niet heeft kunnen vinden, waar je bij binnenkomst weet: ik ben niet meer alleen.

In 2008 richtte hij samen met collega’s zijn opleidingsinstituut  “YogaTeacher” op. In zes jaar tijd leidde hij honderden yogaleraren op
die zich verspreidden over Nederland en daarbuiten. Ook verschenen er boeken van zijn hand over yoga. De meest recente hiervan is ‘Vanuit stilte naar succes,’ over hoe je als leider op een verantwoorde wijze omgaat met stress. Hiervoor verschenen ‘Hoe yoga je leven kan veranderen’, over Johan zijn persoonlijke zoektocht, en ’12 Goeroes, 13 Ongelukken.’ Naar aanleiding van zijn seminar en televisie format schreef hij daarnaast zijn boek ‘Het Inzicht.’

In Johans lessen is de dynamiek tussen adem en beweging bepalend. Hij noemt dit “meditatie in beweging.” De yoga mat gebruikt hij in zijn lessen als metafoor voor het leven zelf. Zo worden zijn leerlingen voortdurend gewezen op het leren voelen van grenzen. Om deze te verleggen en de ruimte in te nemen die er voor iedereen is. In plaats van onbewust te reageren stimuleert hij zijn leerlingen om bewust in actie te komen. Wilskracht, gelijkmoedigheid en zelfcompassie zijn belangrijke pijlers in zijn werk. Voor op de yoga mat zowel als in het leven van alledag. “De mooiste asana”, zo zegt Johan, “is het leven zelf. De yogales begint pas écht wanneer je van de mat afstapt.”

Johan Noorloos, oprichter van de opleidingslocatie De Nieuwe Yogaschool, verzorgt een dagdeel yoga tijdens deze training waarin hij je meeneemt in de wereld en werking van yoga.

Founder Robert Bridgeman reisde de wereld over en onderzocht meditatie steeds bij de bron. Deze opleiding is in de basis door hem ontwikkeld. De afgelopen jaren is deze training verder doorontwikkeld in samenwerking met andere ervaren trainers. Dit resulteerde in een door de Vereniging voor Mindfulness geaccrediteerde opleiding. Inmiddels zijn er vele meditatietrainers door ons opgeleid die werkzaam zijn in dit vakgebied. De ervaring van Robert:
– Woonde 2 jaar in Vietnam waar hij Zen Boeddhisme bestudeerde;
– Geeft wereldwijd meditatie training, workshops en retraites aan organisaties en particulieren;
– Nam deel aan Vipassana meditatieretraites in Nederland, Nepal en Thailand;
– Onderzocht het Tibetaans Boeddhisme, OSHO-meditatie, Yoga en Hindoeïstische meditatievormen in o.a. India;
– Beklom in 48 uur én in korte broek de Kilimanjaro samen met Iceman Wim Hof met gebruik
van meditatie- en ademhalingstechnieken;
– Is Nederlandse ambassadeur en trainer van het mindfulness based emotional intelligence programma Search Inside Yourself dat binnen Google en Stanford University werd ontwikkeld en het meest toonaangevende programma is op dit gebied wereldwijd;

Meer informatie?

Wil je meer informatie inhoudelijke informatie over de opleiding of alles nog een rustig nalezen? Download dan de folder over de opleiding. In de folder lees je meer over studiebelasting en het inhoudelijke programma.

 

Direct inschrijven?

Dat is mogelijk! Wij sturen je het inschrijfformulier toe (klik hier).

Heb je nog aanvullende vragen neem dan contact op met roy@roywenting.com.

Data opleiding

De voertaal tijdens de training is Nederlands. Een van de opleidingsdagen wordt verzorgd door Altazar Rossiter en tijdens deze dag is de voertaal Engels.
De locatie is HeartHouse in Bussum.

Blok 1
Do 29-9-2022
Vr 30-9-2022

Blok 2
Do 1-12-2022
Vr 2-12-2022 (Amsterdam)

Blok 3
Do 2-2-2023
Vr 3-3-2023

Blok 4
6-4-2023 (Isis Sofia in Dalfsen)
7-4-2023

Blok 5
1-6-2023
2-6-2023

De data voor de online MBE training die de deelnemers ook online volgen:

4-10-2022
11-1-2022
1-11-2022
15-11-2022
22-11-2022
6-12-2022

Wil jij meedoen? Mail dan naar info@bridgeman.nl en wij sturen je het inschrijfformulier toe.

Investering

Sinds 2021 is vergoeding aan deelnemers van de training door zorgverzekeraars mogelijk!

De investering in deze opleiding bedraagt € 4.250,- excl. BTW.* Deze kosten zijn inclusief:

 • 10 volledig verzorgde trainingsdagen in Bussum (waarvan 1 in Amsterdam en 1 in Dalfsen), verzorgd door ons team van trainers en gastdocenten. De hoofddocent is Roy Wenting.
 • 6 dagdelen Online MBE Training incl. bijhorende online academy en werkboek;
 • Examinering en certificering in het laatste blok;
 • Vegetarische lunch tijdens de opleidingsdagen;
 • Thee en water tijdens de opleidingsdagen;
 • 4 mentoringgesprekken tussen elk van de blokken(maximaal 1 uur per gesprek);
 • Onderdeel uitmaken van een tribe met zelf in te plannen intervisiemomenten;
 • 2 supervisies met jouw tribe onder begeleiding van een mentor;
 • Een persoonlijke buddy/co-deelnemer;
 • Onlinedatabase met wetenschappelijke artikelen;
 • Online inspiratie & instructie video’s;
 • Enkele Q&A webinars tijdens de opleiding;
 • Een direct bruikbaar trainingsformat voor introductieworkshop en 6-delige training;
 • Een besloten Facebook groep voor de opleidingdeelnemers.

Deze kosten zijn exclusief:

 • Eventuele reis- en verblijfskosten;
 • Verdiepende studieboeken(+/-€100);
 • Eventueel extra begeleiding(indien gewenst);
 • De voor certificering verplichte 7 of 10-daagse stilteretraite.
 • De investering voor deze opleiding is aan een jaarlijkse prijsverhoging onderhevig. Groepen starten bij een minimumaantal van 15 inschrijvingen. Maximaal aantal deelnemers is 25.

Bridgeman inspireerde met haar trainingen in het afgelopen decennium duizenden professionals voor tientallen organisaties in o.a. FMCG, Energie, Overheid, ICT en Media.