Opleiding tot meditatietrainer

Opleiding tot Meditatietrainer
Start 12 november 2019

Jij wordt geschoold tot mindfulness & meditatietrainer voor organisaties en/of particulieren.

We haalden ons materiaal rechtstreeks uit de bron in Azië en onze hersenwetenschap bij o.a. wetenschappers van Stanford University, maar ook Dan Siegel en Rick Hanson. We integreerden materiaal van het Search Inside Yourself programma van Google en creëerden Nederlands eerste Mindfulness based emotional intelligence programma waarmee we werken binnen grote organisaties in Nederland.

Deze opleiding is uniek in zijn soort, zowel voor beginnende trainers die particulieren willen trainen als ervaren MBSR en MBCT trainers die hun werk graag meer naar het bedrijfsleven willen brengen.

Deze opleiding geeft je de tools, inzichten, vaardigheden en onderbouwing om op een professionele en wetenschappelijk onderbouwde manier binnen te komen bij organisaties of particulieren te doceren.

De opleiding wordt door verschillende ervaren meditatietrainers gegeven. Daarnaast worden er gastlessen gegeven door Dingeman Boot, Marleen van den Hout en Johan Noorloos.

Meditatietrainer

Folder aanvragen?

Wil jij onze folder ontvangen waarin we alle uitgebreide informatie hebben staan? Vul dan hier je mailadres in en wij sturen jou direct de flyer per e-mail op.

Aanvraag inschrijfformulier

Wil jij je inschrijven voor de meditatietrainersopleiding? Vraag dan via deze link jouw inschrijfformulier op.

Over het programma

De Bridgeman methode omvat technieken en oefeningen uit uiteenlopende velden. Binnen de methode vallen diverse ademhalingstechnieken, compassietraining, technieken om zelfinzicht te ontwikkelen, emotionele intelligentie, hersentraining, extase ervaringen, (diepe) ontspanningstechnieken en inzicht in de hersenen en het zenuwstelsel.

De Bridgeman Meditatie Opleiding behandelt de volgende methoden:

 • Vipassana meditatie
 • Zen meditatie
 • Compassie en empathie oefeningen
 • Tibetaans Boeddhisme
 • Hersenwetenschap
 • Search Inside Yourself (het meditatieprogramma van Google)
 • Yoga technieken
 • Quantum Light Breath
 • OSHO meditatie
 • Avatar
 • Tony Robbins
 • Hypnose therapie

Tevens stap je in een netwerk van gelijkgestemden: coaches, managers, psychologen, medici, overheidsmensen, ondernemers en mindfulness trainers die allemaal dezelfde taal spreken en graag werken aan hun eigen ontwikkeling en die van anderen.

Onderaan deze pagina tref je de ervaringsverhalen van onze deelnemers.

Meditatietrainers opleiding

Opleidingsdata 2019 – 2020

12 en 13 november
10 en 11 december
6 en 7 februari
26 (Amsterdam, De Nieuwe Yogaschool) en 27 maart
11 en 12 juni

Locatie

De opleiding zal deze leergang gehouden worden bij het bijzondere Leerhotel Het Klooster in Amersfoort. Deze locatie wordt mede gerund door studenten van de Hotelschool in Amersfoort.

Opleidingseisen

 • Je hebt een HBO werk- en denkniveau.
 • Het is belangrijk dat je al bekend met meditatie en zelf dagelijks 20 tot 30 minuten mediteert (al minimaal 1 jaar).
 • Je hebt / bent voornemens een 8 daagse Vipassana Meditatieretraite te volgen.  Wij kunnen je er enkele adviseren. Op www.simsara.nl vind je het aanbod in Nederland en België.  Of kijk op de site van Dingeman Boot: www.pannananda.nl  Ook organiseren we in 2019 een Vipassana meditatieretraite op ons Terra Nova center in Frankrijk (zie www.terranova.center)

Kosten

De investering voor deze opleiding bedraagt €3.495,- excl. btw.

Inclusief:

 • catering (lunch) & locatiekosten
 • scholing door ervaren leraren
 • begeleiding door een mentor
 • uitgebreide opleidingsmanual

Exclusief

 • Vipassana meditatie stilteretraite (min. 8 dagen)
 • Aan te schaffen leesboeken

Wil je liever betalen in termijnen? Dat is mogelijk (max 6 termijnen). Vraag naar onze betaal- en deelname voorwaarden.

Inschrijven

Wil jij je inschrijven voor deze Opleiding? Stuur dan een e-mail naar danny@bridgeman.nl. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

De opleiding gaat door bij minimaal 15 inschrijvingen.

Meer informatie

Als je een opleiding gaat volgen is het belangrijk dat jij de juiste keuze maakt. Wens je meer informatie? Neem dan contact op met Dennis van de Rijt, coördinator van deze meditatietrainers opleiding.

Dennis@bridgeman.nl
06-22569229

Dit is een door de Vereniging voor Mindfulness geaccrediteerde opleiding.

Aanvraag inschrijfformulier

Wil jij je inschrijven voor de meditatietrainersopleiding? Vraag dan via deze link jouw inschrijfformulier op.

De trainers van deze opleiding

Robert Bridgeman

Robert Bridgeman reisde de wereld over en onderzocht meditatie steeds bij de bron. Deze opleiding is door hem ontwikkeld. De afgelopen jaren is deze training verder doorontwikkeld in samenwerking met andere ervaren trainers. Dit resulteerde in een door de Vereniging voor Mindfulness geaccrediteerde opleiding.

Inmiddels zijn er vele meditatietrainers door ons opgeleid die werkzaam zijn in hun eigen praktijk.

De ervaring van Robert:

 • Woonde 2 jaar in Vietnam waar hij Zen Boeddhisme bestudeerde
 • Geeft wereldwijd meditatie training, workshops en retraites aan organisaties en particulieren
 • Nam deel aan Vipassana meditatieretraites in Nederland, Nepal en Thailand
 • Onderzocht het Tibetaans Boeddhisme, OSHO meditatie, Yoga en Hindoeïstische meditatievormen in o.a. India
 • Beklom in 48 uur én in korte broek de Kilimanjaro met gebruik van meditatie- en ademhalingstechnieken
 • Is Nederlandse ambassadeur en trainer van het mindfulness based emotional intelligence programma Search Inside Yourself dat binnen Google en Stanford University werd ontwikkeld en het meest toonaangevende programma is op dit gebied wereldwijd. Zodoende beschikt Robert over het meest actuele materiaal op het gebied van mindfulness, hersenonderzoek en emotionele intelligentie training.
 • Gaf mindfulness, meditatie en emotionele intelligentie trainingen en workshops bij organisaties als SAP, Engie, KLM, Gemeente Amsterdam, Ministerie van VWS en Phillips.

Robert is betrokken bij deze opleiding als trainer.

Robert Bridgeman

Dennis van de Rijt

Dennis van de Rijt is trainer, mentor en coördinator van de MBE-opleiding. Hij houdt zich binnen de opleiding vooral bezig met emotionele intelligentie, hoe je dat met mindfulness kunt bevorderen en wat de praktische toepassingsmogelijkheden in het dagelijks werk en leven hiervan zijn. Hij heeft ruime ervaring als manager en consultant in de gezondheidszorg. Naast het werk voor Bridgeman, houdt hij zich vandaag de dag bezig met het trainen en coachen van zorgprofessionals en hun organisaties om de transitie naar positieve gezondheid en persoonsgerichte zorg te maken.

Patricia Lie van Dijk

Patricia  is betrokken bij de opleiding als trainer en mentor. Ze is onze meditatiespecialist en heeft dan ook veel meditatie ervaring, waaronder een driejarige opleiding boeddhistische meditatie van boeddhistische monniken en 12 jaar les van Tibetaanse monniken. Daarnaast heeft ze zich verdiept in boeddhistische psychologie en is ze boeddhist geworden, waarbij ze de naam Karma Yeshe Lhamo kreeg. In Nederland heeft ze haar kennis verdiept en aangevuld met verschillende trainingen: HBO coaching, de MBE meditatietrainers opleiding, de MBSR Mindfulness trainer (1e categorie) en de Teacher Training Zelfcompassie van Kristin Neff en Christoffer Germer. Verder is ze Do-In Yoga-docent, trainer NLP en vertrouwenspersoon.

Naast alle meditatie- en coachervaring heeft ze veel ervaring opgedaan in het bedrijfsleven, waaronder 24 jaar bij Holland Casino, Center Parcs, Douglas en heeft ze als ondernemer een Brasserie gerund. Sinds 2014 heeft ze haar eigen praktijk Le Dauphine, waarbij ze zich richt op de hele mens: breintraining door meditatie, ademhalingstechnieken, Masunaga strekkingen en gezonde voeding.

Roy Wenting

Roy is betrokken bij de opleiding als trainer en mentor. Hij stond de afgelopen 10 jaar met één voet in de corporate wereld en met één voet in de wereld van yoga, meditatie en mindfulness.

Hij werkte als in- en extern business development consultant voor uiteenlopende organisaties in hospitality, medische hulpmiddelen, logistiek, financiële dienstverlening en woningcorporaties, altijd op het snijvlak van klantvraag en conceptontwikkeling.

Roy bracht een kleine 3 jaar door in kloosters, ashrams en yoga- en meditatiescholen in Thailand, India en Nepal, heeft 4.500 uur yoga- en meditatie ervaring opgedaan en heeft zijn eigen yoga- en meditatiecentrum in Breda.

Zijn passie is om meer bewustzijn in bedrijven te brengen. Roy is trainer bij Bridgeman en Hostmanship en trainde o.a. medewerkers van RTL, Engie, SAP, Openbaar Ministerie en Rijksvastgoedbedrijf.

Sharon van der Sluis

Sharon is betrokken bij de opleiding als trainer en mentor.  Ze werkt als Mindfulness Trainer en coach en heeft een achtergrond in MBSR en in MBE. Haar passie is mensen inspireren en motiveren: wat beweegt mensen en hoe komen ze in beweging?

Na behoorlijk wat jaren te hebben gewerkt als manager in de ICT en overheid, is ze gaandeweg meer haar passie gaan volgen en is ze begin 2016 volledig als mindfulness coach en trainer gaan werken.

Zelf is ze sinds 2011 bezig met Mindfulness, toen ze zelf heel dicht tegen een burn-out aan kwam.

Wat zij toen tijdens een mindfulness cursus (MBSR) had geleerd heeft haar zo geïnspireerd dat ze zelf trainer is geworden!

Wat Sharon betreft krijgt iedereen de basis van mindfulness aangeboden, zodat iemand het zelf kan inzetten wanneer het nodig is.

Meer info?

Wil jij onze folder ontvangen waarin we alle uitgebreide informatie hebben staan? Vul dan hier je mailadres in en wij sturen jou direct de flyer per e-mail op.

Aanvraag inschrijfformulier

Wil jij je inschrijven voor de meditatietrainersopleiding? Vraag dan via deze link jouw inschrijfformulier op.

Referenties

Tevfika
Dankzij deze opleiding is het mij gelukt om achter een angst te kijken. Angst om in het licht te gaan staan. Door de structuur van deze opleiding wordt er van je verwacht al trainingen te geven. Er is een bewustwordingsproces op gang gekomen waardoor ik mijn waarden en talenten heb leren accepteren zodat ik deze mag delen met de wereld om mij heen. De methode die ik heb mogen leren bij Bridgeman is een waardevol gereedschap gebleken. Robert en Simone bedankt voor jullie liefdevolle aanwezigheid en lessen. Ook het team erom heen bedankt. ( Speciale dank ook voor Marleen van het Hout. ) Fantastisch was ook de Vipassana retraite! Met dankbaarheid, Tevfika.

Hélène van Engelen
Wat een bijzondere opleiding! In een opwelling heb ik gekozen voor deze opleiding, omdat het meteen goed voelde . Ik was al jaren aan het mediteren en wilde het binnen mijn praktijk meer vorm geven. Als kindertherapeut werk ik ook veel met ouders en vooral deze groep wil ik graag leren wat mindfulness voor moois kan brengen in het gezin. De opleiding zit prachtig in elkaar. Inhoudelijk helder en doordacht. Veel inspirerende lessen, mooie oefeningen en bijzondere ervaringen. Dit jaar zoveel geleerd van Robert, Simone en onze groep. Het is fijn om een jaar zo enorm te kunnen verdiepen, het helpt ook enorm om de cursus zelf te geven, dat maakt de ervaring zoveel rijker en intenser. Super dankbaar voor dit mooie jaar. Een absolute aanrader!

Annelies Vette
Echt een aanrader deze opleiding. Diepgaande kennis van de hersenen, wetenschappelijk onderzoek en emotionele intelligentie, dat is wat deze opleiding onderscheid van andere Mindfulness opleidingen. Al meteen na het eerste weekend ga je in de praktijk oefenen, waardoor je meteen in het diepe springt en meteen mag ervaren hoe gaaf het is om Mindfulness /meditatie trainer te zijn! Ik ben heel blij dat ik voor deze opleiding gekozen heb!

Rens de Nobel
Voor mij is dit een levensveranderende opleiding geweest. Ik ben er persoonlijk enorm door gegroeid en heb in relatief korte tijd geleerd hoe ik mindfulness-meditatie kan overbrengen, volgens een doordachte, interessante, leuke, moderne methode. Mooie combinatie van theorie en praktijk. Diepgaande kennis over de hersenen, emotionele intelligentie, maar ook de achtergrond van mindfulness en mindfulness-meditatie. Fijn om in de weekenden met een groep gelijkgestemden te zijn, het voelt als een familie. Inmiddels ben ik al zelf commercieel cursussen aan het geven, zo hard kan het gaan als je hier aan begint.

Sylvia
Enorm dankbaar dat ik de keuze op deze opleiding heb laten vallen. Met de kennis die je in deze opleiding opdoet, kun je niet alleen anderen inspireren en motiveren tot een rustiger en gelukkiger leven maar ook je eigen leven verandert enorm in positieve zin. Je leert zoveel interessante methodes, technieken en oefeningen in deze opleiding, die je ook zelf weer kan toepassen in je dagelijks leven of in moeilijke situaties. Het inzicht wat ik gekregen heb in de hersenen en het zenuwstelsel heeft mij ook een duidelijk inzicht gegeven in mijzelf. Zeer interessante opleiding met een prachtige literatuurlijst en bijzondere ontmoetingen met inspirerende mensen!

Daniel
Deze opleiding zag ik als een ideale aanvulling op onze FitMe methode. Robert en zijn gastdocenten weten de ideale mix te creëren tussen theorie en zelf ervaren. Het kunnen overbrengen van het waarom met wetenschappelijk onderbouwde informatie zorgt ervoor dat je een zeer brede doelgroep kunt aanspreken. Bedankt Robert en het team.

Glenn Salvesen
De MBE brengt zo veel meer, voor mij als jonge mediteerder voelde ik dat ik meer wilde hebben, iets wilde terug geven, mijn leven als jongen in een gevangenis en ook tbs kliniek, nu alweer 12,5 jaar verder voelde dat wat ik daar ontdekt heb wil delen met de wereld.. Meditatie gaf/geeft me vrijheid, geeft me terug wie ik was verloren te zien.. het zijn in wie je werkelijk bent alleen hoe breng je dit over? ik kwam Robert tegen in 1 van zijn meditatie workshops en ik dacht meteen dit is het, hier kan ik precies dat leren wat ik al die jaren al zo gepassioneerd doe, hier kan ik mensen bewust maken van zichzelf. Bij de MBE leer je hoe je overtuigend middels verschillende methoden mensen iets kunt overbrengen. Ik heb hier nooit iets in gedaan om mensen te leren te mediteren, ik was eerder verlegen en bang over wat anderen wel niet van me zouden denken, nu nog geen half jaar in de training heb ik me eerste workshoppen al gegeven!!! Het is niet alleen maar leerzaam maar ook super gezellig en je neemt de ervaringen voor de rest van je leven met je mee!!! ik zeg, schrijf je in en pak deze unieke kans met beide handen vast.

Ton de Visser
Beste geïnteresseerden voor de MBE meditatietrainer opleiding. Ik ben het volledig met mijn studiegenoten Bas, Dennis, Patricia en Allard eens. Ik heb geen seconde spijt gehad van mijn keuze om deze opleiding te gaan volgen. Met elkaar gaan we er voor zorgen dat we een steeds grotere groep gaan bereiken en op het spoor van mediteren zetten. Daarmee helpen we niet alleen deze personen maar ook de mensen om hen heen en zal de ‘meditatievlek’ zich steeds verder gaan verspreiden. Belangrijk is wel dat je belichaamt wat je wil overbrengen en dat je openstaat om je kennis en kunde te delen met het netwerk van MBE meditatietrainers. Als je twijfelt, kom dan een keer naar de workshop; ‘Start vandaag met mediteren’. Je kan dan op een laagdrempelige manier kennismaken met de manier van werken van Robert Bridgeman en de kans is groot dat je één of meerdere studenten van de huidige opleiding kan spreken.

Allard
Open en ontspannen cursus met een breed spectrum aan onderwerpen en ervaringen van modern onderzoek tot zeer oude wijsheden en technieken. Eenieder, veel of weinig ervaring, amateur of al professional komt zijn of haar ‘eigen stuk’ tegen op weg naar de positie van professioneel meditatietrainer. Zelf heb ik nog wel wat noten te kraken maar ben enthousiast over de ruimte die ik krijg, de mensen die training geven en de support van het Bridgeman team! De sterke verbinding tussen Google’s Search Inside Yourself programma en Bridgemans eigen methodiek staat garant voor een top cursus. Chapeau!

Bas Kniest
Het afgelopen jaar was ik, ondanks het verlies van mijn baan, in de luxe positie meerdere opleidingen bij Bridgeman te volgen. De MBE biedt mij, evenals de Lichter Leven opleiding, een enorm stevig raamwerk boordevol oefeningen, technieken en informatie. Daardoor ben ik zelfs halverwege deze opleiding voldoende uitgerust om een introductieworkshop én een vierweekse introductiecursus te geven, waarbij niet slechts een bepaalde doelgroep (‘the usual suspects’), maar een zeer breed publiek geïnformeerd, gemotiveerd en geïnspireerd kan worden. De eerste 3 dagen wordt er veel aandacht besteedt aan kennismaking, waardoor er direct een heel veilige leeromgeving ontstaat. Tevens veel aandacht voor de geschiedenis, van mindfulness en meditatie, achtergrond informatie en wetenschappelijk onderzoek (Brein). En natuurlijk de vertaalslag naar de praktijk, de workshop, de training. Zoals gebruikelijk bij de opleidingen is de rode draad vooral ‘zelf ervaren’. En dat is mooi meegenomen; de wetenschap dat ik zeer gedegen trainingen op alle niveaus zou kunnen geven en tegelijkertijd ‘gewoon’ weer bankproducten zou kunnen gaan verkopen, echter dan als meer mindful persoon, met een tot op het bot ervaren/herinnerd besef dat alles dat ik doe ten gunste is van het grotere geheel, ter ondersteuning van al het leven, voor nu èn voor de komende generaties! De sleutel daarvoor is ‘gewoon’ doen. De opleiding leert mij de voorwaarden te creëren voor zowel mijn eigen beoefening als het overbrengen daarvan op anderen. Hoewel hoge verwachtingen hebben Robert & Monique met hun team van ondersteunende en liefdevolle mensen zichzelf met deze opleiding weer overtroffen. Bedankt!

Voor mij is dit een levensveranderende opleiding geweest. Ik ben er persoonlijk enorm door gegroeid en heb in relatief korte tijd geleerd hoe ik mindfulness-meditatie kan overbrengen, volgens een doordachte, interessante, leuke, moderne methode.“

…Echt een aanrader deze opleiding. Diepgaande kennis van de hersenen, wetenschappelijk onderzoek en emotionele intelligentie, dat is wat deze opleiding onderscheid van andere Mindfulness opleidingen.

Al meteen na het eerste weekend ga je in de praktijk oefenen, waardoor je  meteen in het diepe springt en meteen mag ervaren hoe gaaf het is om Mindfulness /meditatie trainer te zijn! Ik ben heel blij dat ik voor deze opleiding gekozen heb!

Deel dit!