Search Inside Yourself komt naar Nederland

19 september 2014

Sinds 2012 ben ik (als enige Nederlander) betrokken bij het Search Inside Yourself (SIY) programma dat binnen Google is ontwikkeld. Ik volg sinds begin dit jaar de lerarenopleiding in San Francisco, die ik in december verwacht af te ronden. SIY wordt een mindfulness based emotional intelligence programma genoemd. Binnen Google werd namelijk ontdekt dat er een directe link bestaat tussen mindfulness meditatie en emotionele intelligentie. Sterker nog; je kunt emotionele intelligentie trainen door te mediteren. Denk hierbij onder andere aan het ontwikkelen van zelfbewustzijn, zelfvertrouwen, motivatie, inzet, sociale vaardigheden en empathie.

Vervolgens werd in samenwerking met Stanford University wetenschappelijk onderzoek verzameld om de kracht van mindfulness meditatie te onderbouwen. Dit was een behoorlijke doorbraak in het internationale bedrijfsleven en tegenwoordig heeft menig zichzelf respecterend organisatie een eigen mindfulness meditatieprogramma voor personeel. Ook in Nederland begint het nu te komen en onlangs maakten Phillips en KPMG bekend zich met mindfulness bezig te houden. SIY werd een onafhankelijk instituut: het Search Inside Yourself Leadership Institute (SIYLI)dat werkt met organisaties als LinkedIn, SAP en Ford motors.

SIYLI-logo Onlangs heb ik een tipje van de sluier opgelicht door het SIY programma in Nederland te presenteren in De Nieuwe Yoga School, Amsterdam. Ik deed dat door dag 1 van het 2 daagse programma aan te bieden aan mensen die bij non profit organisaties werken. Ongeveer 30 deelnemers van o.a. Greenpeace, Terre des Hommes, Ronald Mc. Donalds en 1% Club waren van de partij. Het werd een hele leuke en leerzame dag. De verwachtingen waren hoog, dit is ten slotte het Google programma! Voor de meeste deelnemers werden die verwachtingen meer dan waargemaakt.

Er zaten een aantal mensen in de zaal die al heel wat jaren met meditatie bezig zijn en ik merkte dat een aantal van hen qua diepte misschien wat meer verwacht had. De toepassing van technieken en oefeningen op een moderne en wetenschappelijke manier maakte het echter ook voor hen bijzonder interessant. Ook de link naar emotionele intelligentie en de directe toepassingen op de werkvloer spraken aan. Het SIY programma is ontwikkeld voor mensen in alle lagen van organisaties die nog weinig ervaring hebben met mindfulness, meditatie en aandachttraining. Voor hen is het een prachtige instap en introductie in een nieuwe wereld diep in zichzelf. De structuur van de cursus is intelligent en logisch en alles wat ook maar iets zweverig zou kunnen zijn is verwijderd of wetenschappelijk onderbouwd.

April 2015 komt SIY naar Europa en doet het instituut Hamburg, Parijs en Amsterdam aan. Onlangs werd Bridgeman benoemd tot officiële partner voor Search Inside Yourself in Nederland. Dit betekent dat wij het programma in Amsterdam organiseren! Je kunt je voorstellen dat we hier blij en trost om zijn. Samen met een Amerikaanse trainer geef ik de tweedaagse SIY cursus aan mensen uit het bedrijfs- en organisatie leven. In de prachtige zaal van De Nieuwe Yoga School, onze vaste partnerlocatie in het hartje van de Amsterdamse Jordaan.

Binnenkort worden de officiële data bekend gemaakt. We verwachten deelnemers uit Nederland, België, Engeland en Duitsland. Je kunt je voorstellen dat we enorm uitkijken naar deze primeur in Nederland.

 

Rich-presenting

Deel dit!

Een bericht schrijven

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *