Soms lukt het even niet…

17 januari 2018

Soms lukt het even niet. Dan lijkt alles tegen te werken en krijg je het gewoon even niet voor elkaar…

Recent was ik met vrienden in de Ardennen. Overdag hiken, ’s avonds feest. Tot diep in de ochtend. Zondag kwam ik brak thuis en maandag wilde ik m’n benen en buik gaan trainen in Robbies gym (bij ons op zolder) zoals elke maandag…. Niet dus…

Dinsdag wilde ik m’n armen en rug gaan trainen zoals elke dinsdag… Nope…

Woensdag wilde ik borst en schouders trainen zoals elke woensdag… Had je gedacht…

Donderdag kon ik niet naar kickboksen…

Vrijdag armen en rug zoals elke vrijdag? eh, nee…

Zaterdag laatste kans???? Neej!

Het ging gewoon niet. Mijn lichaam en geest die normaal gesproken relatief makkelijk om 5.30 uit bed springen om te gaan trainen deden even niet mee.

Mediteren werd BEDiteren. Dat is als je niet op je meditatieplek zit, maar rechtop in bed. En niet zoals normaal een half uur, maar een krappe twintig minuutjes. Geen ademoefeningen of affirmaties erbij en een paar afgeraffelde yoga houdingen…

Het ging gewoon niet…

Dan kun je twee dingen doen. De eerste is eens flink gaan balen. Boos zijn op jezelf en een bak negatieve zelfkritiek loslaten…

Dat deed ik vroeger. Nu niet meer…

Ik gebruik nu de wet van ritme. Als een golf- surfer lig ik te wachten op de volgende golf van motivatie en energie.

Tot die komt doe ik niks. Ik accepteer dat het gaat zoals het gaat.

Mijn eerste coach Gerke van Zalk zei altijd: “Ieder mens doet in ieder moment dat wat hij of zij het belangrijkst vindt.” Blijkbaar had mijn systeem belangrijkere dingen te doen dan sporten.

Ik nam het zoals het kwam en heb een heerlijke week gehad. Mijn lichaam wilde gewoon even rust. En daar heeft het recht op..

Gisterochtend kwam de golf en ik ben erop gesprongen. Nu gaan we weer lekker. Gister benen, vandaag armen en rug onder het genot van een podcast van Eckhardt Tolle. Ook de meditatiebeoefening, adem- en yoga- oefeningen staan weer op aan.

Soms lukt het gewoon niet. Dan zie je door de bomen het bos even niet meer…

Probeer dan niet tegen de stroom in te roeien, maar laat los en gebruik de wet van ritme. Heb geduld en wees lief voor jezelf. Vertrouw erop dat er vanzelf een nieuwe golf komt.

Probeer jezelf niet te bekritiseren, maar accepteer dat het gaat zoals het gaat. What goes down must go up. Er komt vanzelf weer een golf die je kunt nemen.

Licht leven!

Robert Bridgeman

Deel dit!

5 suggesties bij “Soms lukt het even niet…

  1. Robert,
    Bedankt voor je mail. Dit sluit mooi aan bij mijn levenslessen en milder zijn naar mezelf. Ik kan wat ik belangrijk vindt altijd weer oppakken. Het kan tijd nodig hebben om de vorm te krijgen die ik wil. Dit is echter een natuurlijk ritme. Dat mag en kan ik vertrouwen.

  2. Hoi Lieve Robert,
    Je hebt de blog al eens eerder gedeeld op een van je besloten fb leden pagina’s. En zoals het gaat komt altijd alles op het juiste moment voorbij. De afgelopen twee weken waren een uitdaging. Het woord druk houd ik niet van, want dat zegt eigenlijk niets. De afgelopen weken stonden in het teken van (groeps) trainingen en individuele sessies met ieder zijn eigen verhaal. Leuke, enthousiaste mensen. De eerste week verliep fijn. Goede gesprekken, ik kon mij goed opladen en ook weer ontladen. Ook het sporten 3x in de week lukte prima. De tweede week startte direct anders, niets liep zoals ‘gepland’ 😉 Ik kreeg een duidelijk signaal, maar besloot om het te negeren en heb de afgelopen week tegen de stroom in gewerkt…….Het kostte me veel energie…..Wel mezelf respijt gegeven en niet naar de sport gegaan, het lukte even niet meer. Nu is het vrijdag…..pfffff blij dat ik de week heb ‘overleefd’. Mijn afspraak van vanmorgen heb ik verplaatst. Even tot mezelf komen, bewust ademhalen, mediteren en een fijn muziekje…..Ik herken de golven al jaren en omarm ze, maar als je er midden in zit kan het soms toch overweldigend voelen en dan is een goede blog op het juiste moment even de remedie om je te doen beseffen dat alles komt en gaat…….Dankje!

  3. Dank je Robert voor dit fijne bericht. Het is helemaal herkenbaar en deze golf ga ik zeker meenemen in mijn visualisaties als het even tegen zit. Het vertrouwen behouden dat die golf weer komt en je ook even mag rusten op de kabbelende zee.

Een bericht schrijven

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *