Er knaagt iets

22 februari 2020

Je hebt een prachtig leven, maar er knaagt iets. Je hebt een leuke baan, een leuke eigen zaak, of andere zinvolle activiteiten. Maar er knaagt iets.

Je voelt je best gelukkig in je relatie, gezin, of je single zijn, maar er knaagt iets. Je hebt het goed. Kunt doen wat je wilt. Je bent niet bang geld uit te geven aan leuke en interessante dingen. Maar er knaagt iets.

Je hebt goede vrienden, die er voor je zijn en waarmee het gezellig is, maar er knaagt iets. Je hebt een goede band met familie, je ziet ze graag. Maar er knaagt iets.

Je woont leuk. Hebt een fijne plek waar je je thuis voelt. maar er knaagt iets. Je ontwikkelt jezelf en merkt dat je groeit. Maar er knaagt iets.

Je hebt best een groot netwerk en wordt graag gezien op feestjes en uitjes, maar er knaagt iets. Je weet dat je dankbaar en gelukkig zou moeten zijn. Maar toch knaagt er iets.

 

Daarom werk je nog maar wat harder. Daarom eet je meer zout en zoet dan je zou willen. Daarom trek je toch weer die fles open. Daarom zit je vaker op Facebook dan je eigenlijk wilt. En op Netflix, of Gaia, of Videoland. Daarom ren je nog maar een rondje, of duik je weer de sportschool in. Daarom mediteer je extra, of beoefen je toch nog wat yoga. Of pak je je boek. Daarom bel je die vriend of vriendin. En als die niet opneemt die andere, of misschien je moeder. Om je beter te voelen.
Maar er knaagt iets.

 

Wat je ook doet: Als het stil is en je alleen bent. Dan kun je het geknaag bijna horen. En het voelt niet fijn, je wilt het helemaal niet voelen. Dus op naar de koelkast maar weer. Maar wat je ook doet, het helpt niet.

 

Het knaagt diep vanbinnen. En onder het knagen zit iets engs. Een donker gat. Een eenzaam en overweldigend gat. Een gat dat alleen maar pijnlijk kan zijn en dat je niet begrijpt, laat staan beheersen, of controleren. Een gat diep vanbinnen, waar je maar liever ver weg van blijft.

Blijft het de rest van je leven knagen? Heb jij je erbij neer te leggen dat er altijd een deel van jou ongelukkig zal blijven?

Niet persé.

Er is gelukkig goed nieuws. Je bent niet de enige. Ieder mens voelt het knagen. Iedereen voelt het gat. Iedereen probeert het gat te verstoppen voor de buitenwereld en doet zich, net als jij, eigenlijk beter voor dan hij of zij is.

 

Want het mag niet knagen. Je moet gelukkig zijn. Het mag niet knagen. Je wilt je goed voelen. Altijd en overal, toch?

 

Maar, wat nou als het antwoord onder dat knagen ligt? Wat nou als je juist het gat in zou gaan in plaats van er voor te blijven vluchten?

 

Dwars door de weerstand heen. Dwars door de angst heen. Dwars door de eenzaamheid heen. Dwars door de pijn heen. Met de kans dat je jezelf verliest. En het risico dat je tóch gek blijkt te zijn. Dat je anders bent, misschien niet helemaal ok. Dat je niet in het perfecte plaatje past.

 

Wat nou als dat gat te helen is? En de pijn een poort zou zijn? Een ingang naar jezelf, naar je werkelijke ik?

En wat nou als aan de andere kant van dat gat je bestemming ligt? En je die nooit zult vinden als je het gat niet ingaat?

Dat je pas op het moment vlak voor je sterft ontdekt dat je dat gat in moest gaan om je leven ten volle te leven? Dat je dit ontdekt als het te laat is?

En wat nou als zou blijken dat het eigenlijk wel meevalt in dat gat? Zou er een plek zijn waar je op een veilige manier het gat in kunt gaan? Een plek met deskundige begeleiders die je helpen dat gat te helen en te dichten? Een plek waar je de richting van je bestemming kunt vinden?

 

terra nova

 

Ja. Die plek bestaat. In Zuid Frankrijk, aan de voet van de Pyreneeën. De plek heet Terra Nova Center.

 

En er zijn op Terra Nova meer mensen zoals jij, mensen die jou begrijpen. Die een methode hebben ontwikkeld waarmee inmiddels duizenden mensen hun gat dichtten. En die je kunnen helpen je gat te dichten. Het knagen te stoppen. En je bestemming te vinden.

 

Welkom op de nieuwe aarde, welkom op Terra Nova.

 

X Robert

Deel dit!

Een bericht schrijven

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *