Transformatie in Spanje

8 juni 2017

“De retraite was bijzonder op alle vlakken! Het klopte helemaal! Lokatie was top, eten heerlijk en het aangeboden programma briljant. Ik heb veel retraites gedaan, maar deze zou ik iedereen aanraden. Ik heb er heel veel uitgehaald, mede door het groepsproces en de manier waarop het team dit aanpakt. Ben veel momenten sprakeloos geweest.”

Het is altijd een enorm cadeau om een retraite te mogen begeleiden. Zoals Yogananda zei: ‘het instrument wordt gezegend door wat er door hem heen stroomt” en er stroomde nogal wat door ons heen.

Wat een heerlijke groep hadden we dit jaar weer. Vijftien deelnemers en drie begeleiders; Sanne, Monique en Robert. De voelbare liefde was onbeschrijfelijk en iedereen praatte met elkaar, steunde elkaar en waardeerde elkaar. Vijf dagen met elkaar de diepte in betekent dat je elkaar moet vertrouwen en op elkaar moet kunnen bouwen. Door een serie van drie groepsoefeningen op de eerste dag was de groep in no time één en begon het te stromen.

Tijdens de stiltewandelingen op de vroege morgen deden we energetische oefeningen. We liepen elke dag van 6:00 tot 7:00 door het prachtige Catalaanse land en zagen de zon opkomen. We zagen de korenvelden onder ons en het glooiende landschap terwijl de zon haar oranje licht deed ontvouwen.

“Deze retraite is een prachtige reis naar jezelf in een veilige omgeving waar alles er mag zijn. Het is heerlijk om zo te werken aan je bewust zijn. Een reis naar binnen met behulp van de natuur (stilte wandelingen, meditaties), de fantastische begeleiding van het team, de prachtige accommodatie en het heerlijke eten.”

Er was ruimte voor diepgang, voor plezier en voor ontspanning. Het is heerlijk een week lang issues op te lossen en jezelf lichter te voelen worden. In één retraite twee keer per dag yoga, meditatie, transformatie sessies en een alcohol detox maak je niet vaak mee. Door de opbouw, het verrukkelijke eten van kok Begonja (dat door de deelnemers beloond werd met een prachtige plant en veel waardering) en het zwembad was de sfeer ongedwongen en het programma diepgaand.

In de ochtend- en middagprogramma’s besteden we aandacht aan de individuele processen van de deelnemers. Elke deelnemer geeft voorafgaande aan de retraite een thema op waar hij of zij aan wil werken. Deze thema’s pakken we op in groepsoefeningen en individuele processen. De kracht van de groep is enorm en transformatie is nog sterker dan bij 1 op 1 sessies.

Met gebruik van verschillende interventie technieken hebben we o.a. met de deelnemers jeugdstukken opgeruimd, entiteiten verwijderd, obsessies aangepakt, regressie naar een vorig leven uitgevoerd, banden met de ouders gezuiverd en problemen opgelost in relaties en werk. Door het gebruik van de acht stappen van het transformatief coachen zijn de interventies diepgaand, effectief en duurzaam. En door steeds uit te leggen wat er gebeurde en theorie te geven bij de oefeningen leerden de deelnemers veel over energie, over karma, over blokkades, over het universum, over hun hersenen en zenuwstelsel en over zichzelf.

“Fantastisch, ver boven mijn verwachtingen uit. De groep was een eenheid en de coaches geweldig. Alle transformaties die plaatsvonden, de liefde onderling en de energie was zo intens, dat ik mij intens gelukkig voelde. Alles gebeurt vanuit liefde, zonder oordeel, en met vertrouwen.”

Waar het uiteindelijk om gaat is authenticiteit. Door op alle levels los te laten wat je niet bent: psychologisch, fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel, kom je steeds dichter bij wie je in werkelijkheid bent. Het gevolg daarvan is dat je weer wordt wie je bent, geluk en voldoening ervaart en een stuk lichter gaat leven. De deelnemers zagen hoe levenslange issues verdwenen bij hun groepsgenoten en steunden elkaar waar ze konden. Als je meer over de methode wilt weten lees dan Roberts eerste boek: Start vandaag met lichter leven (Ankh Hermes) of wacht even tot in september zijn vijfde boek: Doorgronden en ontwortelen (Oorsprong) uitkomt.

Naast het transformatieve werk besteedden we veel aandacht aan eenheidservaringen. In meditaties, yoga, visualisaties en oefeningen ervoeren de deelnemers het contact met zichzelf, met de natuur en moeder aarde en met de eenheid. Donderdagmiddag togen we naar het strand waar we na een paar uur lekker ontspannen op een magische rotsachtige plek aan de branding een uitgebreide meditatie hielden. De energie op die plek is zo sterk dat alle deelnemers haar konden ervaren en het contact met de eenheid voelden.

De prachtige locatie ‘123 Olé, Can Portell’ is van Debbie de Jong en Alfred van den Heuvel. Debbie was directeur bij Endemol producties en Alfred ken je wellicht van theatergezelschap Purper, van het televisieprogramma ‘Ook dat nog’ en van verschillende musicals. Dit geweldige stel volgde hun hart en begonnen jaren geleden hun B&B in Catalonië. Inmiddels zijn we vrienden geworden.

De deelnemers en wij hebben een magische ervaring gehad van liefde, transformatie, eenheid, bewustzijn en ontspanning. De massages van Debbies masseuses maakten de ervaring helemaal compleet. En als kers op de slagroom was Monique ook nog jarig. We weten niet meer zeker of ze nou 25 of 35 werd, maar een leuk feestje was het zeker. ?

Aan alle deelnemers heel veel dank! Ook enorme dank aan iedereen die deze retraite mogelijk maakte: Sanne, ome Ruud, Ché Zen, Luca, Alfred, Debbie, de meesterkok Begonja, Paco, Paco’s moeder en de twee masseuses. En thuis natuurlijk Danny en Rianne die achter de schermen ongelofelijk veel werk hebben verzet. En niet voor niets, de retraite is beloond door de deelnemers met een 9.7!

We kijken nu al uit naar de transformatie retraite van volgend jaar.

Licht leven!

Robert en Monique

 

Retraite in Spanje 2017

Relaxen na de Yoga

Retraite in Spanje 2017

Mediteren op het strand

Retraite in Spanje 2017

Yoga op de locatie

Retraite Spanje Bridgeman
De fantastische groep in 2017

Deel dit!

Een bericht schrijven

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *