Vandaag ben ik 40 geworden!

28 september 2018

“Vandaag ben ik 40 jaar geworden. Ik sta op met een houten kop… net iets teveel gedronken weer gisteren. Mijn vrouw en ik hebben ruzie gemaakt. Over niets… De zoveelste huwelijkscrisis.

Ik loop naar beneden waar mijn kinderen achter de tv zitten. Ik schreeuw ze toe dat als ze nu niet als de sodemieter gaan eten er wat zwaait. Ik meen het eigenlijk nooit, maar dreig altijd. Snel een kop koffie, ik stop een boterham in mijn mond. Mijn vrouw is nergens te bekennen. Lekkere verjaardag.

Niet lang daarna zit ik in de auto. File vlak voor mijn afslag. Ik vind mijn werk best leuk, maar ik kan me leukere dingen bedenken om te doen. Het moet, om de hypotheek te betalen, onze levensstijl te onderhouden en trouwens… wat moet je anders doen? Ik vreet mezelf op van frustratie in de file en wordt woedend. Een collega belt, ik ben kortaf en bot aan de lijn. Het lukt me niet aardig te zijn. Ik hang met een licht schuldgevoel op. Waarom gebeurt dit toch steeds? Waarom ben ik zo onaardig? Waarom lukt het me niet lekker opgewekt en energiek te zijn? Waarom lukt het me niet om me echt gelukkig te voelen?

Ik draai de auto een parkeerplaats op en stap uit om een sigaret te roken. Even ontspan ik, maar dan gaat de telefoon.
Mijn lichaam verkrampt als ik zie wie het is. Ik ben te laat, mijn klant staat altijd op haar strepen en heeft een hekel aan mensen die hun afspraken niet nakomen.
Ik neem op en een regen van verwijten valt me ten deel. Kutwijf. Zo goed mogelijk speel ik de energieke en nette jongen die ik zo graag zou willen zijn.

Ik heb op al haar opmerkingen een briljante repliek, ik blijf hoffelijk en aan het einde van het gesprek is de wind weer geluwd. We komen overeen de afspraak te verzetten. Als ik ophang ben ik woedend. Ik bel snel een vriendin, ik moet dit kutgevoel kwijt en als ik haar bel lukt dat op de een of andere manier altijd. Nog maar een sigaret. Ik ben vandaag 40 geworden en kijk over wat ik mijn leven noem.

Een huwelijk dat dramatisch te noemen is, kinderen die niet luisteren en die ik geen liefde kan geven. Een baan waarbij ik mezelf steeds moet verloochenen. Collega’s waar ik strijd mee voer. Ik verdien goed, heb een mooie auto en een leuk huis, maar altijd voel ik dat gat in mijn binnenste. Dat gat dat alleen maar meer wil. Meer geld, meer gezien worden, meer belangrijkheid, meer sigaretten, nog een glaasje wijn, meer eten, meer luxe, meer, meer, meer. Waarom kan ik nooit eens genieten van wat ik heb?

Ik koop een hottub en wil een zwembad. Ik koop een snelle wagen en heb de volgende alweer op het ook. Net heb ik een hele uitrusting voor het hardlopen aangeschaft en ik kijk alweer naar een wielrenfiets.
En ondertussen groeit die buik alleen maar van het niets doen. Ik ben een farce, een illusie, ik ben nep en doe net alsof. Net alsof ik leuk ben, net alsof mijn leven geslaagd is, net alsof ik gelukkig ben. Maar in werkelijkheid ben ik leeg, op, klaar.

Doodmoe, gestrest en bijna altijd wel ergens boos om. Ik verheug me op de joint die ik vanavond laat als iedereen slaapt ga roken en de altijd liefdevolle webcamgirls die op me wachten. Dan kan ik heel even mijn ellende vergeten. Tot de wekker weer gaan…”

Uit: de roman die ik aan het schrijven ben in mijn onderbewustzijn.

Ik ben vandaag werkelijk 40 geworden en bovenstaande had zomaar mijn leven geweest kunnen zijn als ik niet in 2008 was ontwaakt.

Vanochtend toen ik opstond uit mijn bed hier op Terra Nova realiseerde ik me hoe gezegend ik ben met het bewustzijn waar ik nu 10 jaar in leef. Geen onbestemde woede en frustratie gevoelens meer, geen gat in mijn lichaam meer dat alleen maar meer wil, geen ruzies meer, geen pijnstillers meer en geen webcamsex meer. Ik heb werk waar ik intens van geniet, een heerlijke en liefdevolle relatie en 3 fantastische zoons die ik oprecht liefde kan geven.

Het leven voelt zinvol, leuk en ik geniet intens van het moment.

Door mijn eigen transformatie weet ik dat het werkt. Meditatie, transformatie, yoga, bewustwording, verbinding met het Universeel scheppende en een gezonde levensstijl. Het levert zoveel moois op.

De afgelopen 10 jaar heb ik meer dan 1000 mensen naar een (ver)lichter leven geholpen en de afgelopen 6 jaar zo’n 150 lichtwerkers opgeleid tot transformatiecoach en meditatieleraar. Met geweldige en briljante resultaten!

Dat gun ik jou ook. Vanuit mijn ziel! Ook jij en de mensen om je heen mogen gelukkig zijn, genieten van het leven en doen waarvoor je op aarde kwam.

Het leven is zo mooi, zo fijn en zo bijzonder. Het begint pas bij 40. En het verleden is voorspel.

Ik gun jou ook een liefdevol en intens leven en daarom geef ik vandaag maar liefst 50% korting op mijn online cursus: Spiritueel leven (met beide benen op de grond). Voor jou, of voor iemand die je liefhebt.

Hoe? Ga naar onze site en gebruik de couponcode Happy40 voor 50% korting. Deze aanbieding geldt 14 dagen (tot 13 oktober 2019).

Transformeer jezelf, transformeer de wereld
X Robert

Deel dit!

Een bericht schrijven

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *