Total Release Practitioner opleiding

Total Release is een methode die zich het best laat omschrijven als energetische meditatie volgens de weg van de minste weerstand. Wanneer jij deze kunst verstaat, begeleid jij je cliënten volledig volgens hun eigen, unieke energetische systeem. Je brengt ze in een staat van volledig loslaten en, daarmee, terug naar de Bron in zichzelf.

Na afloop van deze opleiding weet jij jezelf en anderen te verbinden met Universele Intelligentie door ‘het niets’ toe te passen. In dit liefdevolle proces ervaren je cliënten hoe ze zonder weerstand hun zelf gecreëerde problemen makkelijk kunnen loslaten omdat ze thuiskomen bij wie ze werkelijk zijn.

Het mooiste is: je kent na afloop de methode, maar behandelt je cliënten niet volgens een vaste methodiek. Je handelt volledig vanuit je eigen kracht en de kern van jouw energetische systeem en dat van je cliënt.

Klinkt als een tegenstelling? Klopt. Moeilijk? Totaal niet: het is recht in lijn met je eigen kennis en kunde.

Wanneer wil jij deze opleiding volgen

Komt het je bekend voor dat je graag energetische kennis opdoet en mensen wilt begeleiden, maar dat je niet in flow bent wanneer je een vaste methodiek ‘moet’ volgen? Of zoek je een manier om je werkveld uit te breiden met een energetische en intuïtieve methode? Dan is deze opleiding perfect voor jou.

Total Release maakt gebruik van het veld van alles, of simpelweg Het Veld. Tijdens de basiscursus leer je het door jou waargenomen probleem energetisch volledig afpellen, waardoor je loskomt van belemmerende emoties, overtuigingen en voorbij je conditioneringen. Eigenlijk laat je het probleem opgaan in het Niets (of Alles), door het niets toe te passen.

Tijdens de practitioner opleiding, ga je een stapje verder. Je leert niet alleen jezelf stabiel aansluiten op het Veld, maar je leert om anderen mee te nemen. Volledig volgens jouw energetische systeem en hoe dat voor jou het beste voelt en werkt. Je legt met Total Release een stevige basis onder je werk met andere methoden. Deze kennis zal je toepassing van andere methoden die je toepast daarbij verdiepen.

Jij als Facilitator

Jij beschikt -net als ieder mens- over een sterke intuïtie en een sterke energetische band met de universele intelligentie. Je bent er deel van.

Je weet dat je veel te bieden hebt en je weet ook dat jouw meerwaarde niet ligt in het volgen van een stappenplan of protocol: je beseft dat overgave aan je energetische systeem je het juiste pad toont. Ook in de begeleiding van anderen. De kennis die voor jou als facilitator relevant is neem je mee in je systeem, maar je past haar toe wanneer je voelt dat het moment daar is.

Total Release is één van de meest vrije faciliteringsmethoden die je ooit gaat tegenkomen. Je leert je zo afstemmen op het veld, dat je naadloos aanvoelt wat je cliënt nodig heeft om verder en dieper te zakken in het proces. Dat is niet protocollair, maar in vrije flow. Je leert tijdens deze methode volledig op te gaan in het veld van Universele Intelligentie – en om ook je cliënten daarmee naartoe te nemen.

 

Wat ga je concreet leren?

Je leert om het daadwerkelijke probleem van je cliënten terug te brengen naar de essentie; naar de energie daarvan. Je maakt het probleem daarmee direct minder specifiek: het wordt groter doordat de cliënt er allerlei details bijhaalt, zoals overtuigingen, emoties, vooroordelen et cetera. Door dit te vertalen naar de energie van het probleem, overstijg je direct al die zaken: je ontdoet het probleem energetisch van zijn waarde.

Je werkt specifiek met de positie van de waarnemer en neemt je cliënt ook mee naar deze positie. Los van de waarde die aan het probleem wordt toegekend.

Total Release is een methode die gestoeld is op 5 belangrijke pijlers:

 1. Het werken met de energie van een verhaal of probleem;
 2. Het werken vanuit de waarnemer;
 3. Het loslaten van weerstand en moeite doen;
 4. Het werken met de biologie van het lichaam die energie makkelijk kan loslaten;
 5. Het dematerialiseren van problemen of issues van je cliënt.

Jij leert meer over de theorie en het mechaniek achter Total Release én de praktische toepassing ervan wanneer je cliënten faciliteert. Concreet doorloop je de volgende leerpunten:

 • Wat is Total Release?
 • Met welke concepten je werkt
 • Hoe begeleid je het TR-proces
 • De vertaling van het probleem naar de energie ervan
 • Werken met de metaforen uit het onderbewuste
 • Taal, ‘tone of voice’ en vocabulaire van de begeleider
 • De start van je TR-sessie
 • Testen en het afsluiten van je TR-sessie
 • Expansie in bewustzijn
 • Het werken met reframes
 • TR in combinatie met EFT
 • Eco-meditatie toevoegen aan het proces
 • Werken met trauma en de DMN
 • Werken met het Wheel of Life
 • Extra oefeningen om je cliënt mee te geven
 • TR en contra-indicaties

PODCAST

 

REVIEW

Praktische zaken

Ben je er klaar voor om te leren werken met het veld van universele intelligentie? En om daarin anderen mee te kunnen nemen en te begeleiden tijdens hun reis?

Meld je dan nu aan voor de 7-daagse Total Release Practitioner opleiding.

De opleiding bestaat uit:

 • 2 daagse Basistraining Total Release workshop (optie*)
 • 3 opleidingsdagen
 • 2 online intervisiebijeenkomsten
 • 1 verdiepingsdag (protocolwerk)
 • 1 afsluitende verdiepingsdag

Data:

Basiscursus: diverse data
Opleidingsdagen
25, 26 en 27 november
Supervisie (Zoomsessie van 2-3 uur) 16 december en 13 februari van 12.00-14.00 uur.
Ervarings/Verdiepingsdagen 13 januari en 10 maart (incl. diplomering)

Locatie: Heart House te Bussum
Tijden: 10:00 – 17:00

Inclusief koffie/thee en heerlijke lunches.

Je investeert eenmalig in deze opleiding. Jij en je cliënten plukken er een leven lang de vruchten van. Na afloop van deze opleiding ben je in staat om jou en je cliënten voorbij – soms levenslange – blokkades en mechanismen te begeleiden. Om blokkerende gedachten, emoties, (voor)oordelen en belemmerende gedachtepatronen voorgoed te doorbreken.

Wees welkom!

 

Basistraining*

Wil jij anderen faciliteren door middel van Total Release, dan is het belangrijk dat je de basis alvast kent. Deze kun je alleen opdoen via de basiscursus van Yvonne Toeset, waarbij je Total release leert toepassen op jezelf, maar waarbij je nog geen processen weet te faciliteren voor anderen.

De basiscursus kun je los volgen. Deze is ook onderdeel van  de Total Release Practitioner opleiding.

 

Investering 7-daagse

(inclusief basiscursus op 8 en 9 november)
2.700 euro ex BTW
betalen in 2 of 4 termijnen is mogelijk.

Investering 5 daagse (alleen opleiding)

2.475 ex BTW
betalen in 2 of 4 termijnen is mogelijk.

 

 

Yvonne Toeset

Yvonne Toeset is dé Nederlandse expert op gebied van EFT en de grondlegger van de Total Release methode. Alleen bij Yvonne kun je deze prachtige methode leren.  Getraind door Ann Ross, founder van Quantum Release, werd zij aangemoedigd om de kennis en kunde verder te verspreiden. Na wereldwijd workshops te hebben gefaciliteerd, is Yvonne er nu klaar voor om anderen te trainen in de kunst van het loslaten. Haar eigen, unieke methode heeft ze hierbij Total Release gedoopt.

Met haar organisatie, EQlibre, heeft Yvonne duizenden mensen gefaciliteerd tijdens hun transformatieproces, zowel met technieken uit de EFT en Total Release, als ook met andere beproefde, wetenschappelijke en spirituele methoden. Ze werkt nauw samen met EFT-masters wereldwijd.

“Vooral de raakvlakken tussen spiritualiteit en de meest recente wetenschappelijke ontwikkelingen boeien mij en pas ik toe in mijn werk.

In mijn praktijk werk ik onder andere met mensen die worstelen met (jeugd)trauma, PTSS en CPTSS, seksueel misbruik, angstklachten en depressie.”