Project Vlees | Bridgeman Foundation

De trailer van de documentaire VLEES! die Lex Olthof (onderzoeker en cameraman) en ik (onderzoeker & verteller) vanuit Bridgeman foundation aan het maken zijn over de geïndustrialiseerde veeteelt. Daarnaast komt er in mei 2018 het boek ‘Stoppen met vlees’ uit.

De wereldbevolking is de afgelopen 100 jaar verdrievoudigd en daarmee is de vleesproductie ook verdrievoudigd, maar we zijn vlees blijven eten alsof het normaal is.

Het probleem is dat de meeste mensen niet weten wat er aan de hand is, of ze weten het wel, maar hebben geen idee wat ze er zelf aan kunnen doen. En dat terwijl de macht bij de consument ligt.

Deze docu is dan ook zeker geen aanval op de vleesindustrie. Het is een bewustwording van wat er ontstaan is en wat we er aan kunnen doen. Want wat zijn de alternatieven?

Die hebben we voor je:
Wat gebeurt er nu eigenlijk achter de voedingsindustrie? Er zijn allang prachtige alternatieven binnen jouw bereik. Er is een hele wereld achter het vlees. Van bewuste boeren en de vegetarische slager tot de stamcelproductie van professor Mark Post van de universiteit van Maastricht. En wat gebeurt er eigenlijk in de biologische sector? Hoe kun je op een bewuste manier vlees en vis eten? Wat is er voor nodig vegetariërs te worden? Of veganist? Op al deze vragen krijg je antwoord. Door interviews met specialisten, wetenschappers, politici en mensen uit het veld krijg je inzicht in de wereld van het vlees. We lanceren straks een website waar je de webadressen kunt vinden van bewuste boeren, van vegetarische receptensites en van alle specialisten zodat je je weg kunt vinden naar alternatieven die bij jou passen.

Deze documentaire is nog helemaal in haar eerste projectfase, het team is geformeerd, de eerste interviews hebben plaatsgevonden en de trailer is net klaar.

Alle betrokkenen werken pro deo aan het project.
Jouw steun is welkom, wat het ook is; ideeën, inspiratie, contacten, middelen, uren, delen, volgen, kijk maar wat goed voelt voor jou. Mocht je iets willen bijdragen op wat voor manier dan ook, mail dan naar info@bridgeman.nl

het team VLEES!

 

DOWNLOAD HIER HET ANTWOORD OP AL JE VRAGEN
OVER DE GEVOLGEN VAN DE VLEESCONSUMPTIE IN NEDERLAND, DE EFFECTEN OP MILIEU, GEZONDHEID EN DIERENWELZIJN EN DE MOGELIJKE ALTERNATIEVEN.

Deel dit!