Aandacht Voor Mens en Dier | Bridgeman Foundation

Bridgeman Foundation is gebaseerd op het principe dat er op deze planeet genoeg is voor iedereen en streeft het einde van lijden en een wereld in harmonie na. Projecten van Bridgeman Foundation kenmerken zich het creëren van bewustzijn en het delen van rijkdom.
Bridgeman Foundation zet zich in voor mensen, dieren, natuur en Moeder aarde in moeilijke omstandigheden en/ of situaties. De stichting voert projecten uit die maatschappelijk bewustzijn creëren of vergroten en zamelt donaties in voor projecten die bijdragen aan het welzijn van mensen, dieren, natuur en Moeder aarde.

Bridgeman Foundation brengt de donaties eigenhandig naar het betreffende project.

Verantwoording & Jaarrekening 2018
Beleidsplan 2016-2018: Lees hier het beleidsplan van de Foundation

Monique & Camilla gaan naar Lesbos, doneer jij ook aan het goede doel?
(Vertrek 28 december 2019)

Stel je voor… Je bent zwanger. Of net bevallen. Je bent een vrouw en je hebt een kindje in je buik of in je armen. Een klein wezentje dat volledig afhankelijk van jou is. Als je het in de ogen kijkt of voelt trappelen in je buik, tintelt je hele lijf van geluk. In elke cel en je hele ziel voel je het.

Alle moeders die dit lezen weten hoe dit in hun moederhart voelt.
En stel je eens voor. Dat jij dit kindje geen veilig en warm thuis kunt geven. Geen schone kleren ervoor hebt. Je voor jezelf geen gezonde voeding hebt. Je niet eens veilig kunt douchen, omdat er een kans is dat je verkracht wordt.

De rillingen lopen over je rug nu nietwaar? “Bij mij wel. Tranen over mijn wangen. Je moet er niet aan denken”. Aldus Monique.

Maar helaas is dit voor heel veel vrouwen wel de werkelijkheid. Ze zijn gevlucht. En wonen in een vluchtelingenkamp. In een veel te kleine ruimte. Die niet veilig is. Waar geen gezonde voeding is. Waar ze welgeteld 10 amandeltjes krijgen dankzij hulporganisaties.

Wat deze vrouwen en kindjes verdienen is liefde. Aandacht. Een luisterend oor. Schone kleren. Luiers. Luierdoekjes. Gezond eten.

Monique: “Mijn hart breekt bij het besef dat bovenstaande niet voor iedereen vanzelfsprekend is. En dus melde ik me aan bij Because we Carry. Ik wilde iets doen. En waren zij nu net bezig met een plan hiervoor. De datum verscheen in mijn mailbox: van 28 december t/m 11 januari. Oeps… ‘ja daaaag, dan is het oud&nieuw. Er is familie hier en vrienden. Mijn kinderen zijn vrij en mijn tijd met mijn gezin wanneer we vrij zijn is schaars en dus kostbaar’. Maar dat was mijn hoofd. Mijn hart zei iets heel anders. Er zat maar 1 ding op. Dit met mijn gezin bespreken.

Na het eten ’s avonds vertelde ik dat ik iets wilde delen wat ik niet makkelijk vond. Ze luisterden allemaal aandachtig. Ik vertelde wat ik wilde doen (ze wisten uiteraard dat ik hiermee bezig was) en vertelde toen stotterend de data.

Heel even was er dezelfde reactie die ik ook had. Maar al snel sprak vervolgens ook hun gevoel. ‘je moet dit doen lieverd, dit is wat je zo graag wil en wat zo nodig is. Wij redden ons wel hier’

En mijn oudste zoon zei: ‘mam, hoeveel dagen na oud&nieuw ben je dan weer terug?’ Ik zei dat ik 3 dagen ervoor zou vertrekken en 11 dagen erna terug zou komen. Hij dacht even na en zei: ‘maar mam, dan vieren we oud&nieuw toch gewoon een paar dagen eerder”.

Camilla: “Iets doen, van mens tot mens, helpen. Ik voeg eindelijk de daad bij het woord. Vorige week was mijn lieve vriendin, Monique, in Nederland. We praatten over haar reis naar Lesbos. Ze is druk bezig met de voorbereidingen. Het enige dat nog ontbreekt is een partner. Mijn hoofd heeft alle bezwaren direct op een rij, maar mijn hart blijft maar roepen dat ik Monique moet vertellen over mijn gevoel. Ik biecht op dat ik stiekem al naar vluchten heb gekeken, omdat ik er over denk met haar mee te gaan. Ze valt bijna van haar stoel, maar komt meteen in actie. Na contact met Because we carry gaat de bal rollen.

Vanaf de eerste keer dat Monique het over haar plannen had om naar Lesbos te gaan en daar zwangere vluchtelingen te helpen, voelde ik dat ik ook wilde helpen. Helpen zit in mijn dna. Mijn familie is 1 van de eerste Armeense families die naar Nederland kwamen. Ook zij hebben in een kamp gezeten toen ze hier aankwamen. En daarna heeft mijn opa altijd Armeniërs geholpen die naar Nederland kwamen. Ook mijn moeder staat altijd klaar voor anderen. Het is dan ook niet gek dat ik niets liever doe dan een ander helpen”.

En dus gaan ze 28 december naar Lesbos. Heel eerlijk: ze vinden het echt wel heel heftig en spannend. Want hoe kunnen ze die vrouwen daar op 1 januari een gelukkig nieuwjaar wensen? Niet met deze woorden. Maar ze kunnen wel helpen. Door het nieuwe jaar voor hen wat zachter en met heel veel liefde en aandacht te laten beginnen.

Ze hebben Because we Carry beloofd geld in te zamelen. Omdat er voor dit project zoveel nodig is. De tickets en verblijfkosten betalen ze zelf. Alles opgehaald wordt gaat direct naar de vluchtelingen. Het is het einde van het jaar en het begin van een nieuwe. Die voor jou en mij eindigen en beginnen met voedsel en kleding en warmte in overvloed. Maar voor deze doelgroep het tegenovergestelde. Help alsjeblieft mee. Niet om ons, maar om die vrouwen en kindjes die het zo keihard nodig hebben.

In liefde,
Monique en Camilla

Wil jij bijdragen aan een goed doel? Je kunt een donatie doen op onze rekening van de Bridgeman Foundation. Het rekeningnummer is NL76TRIO 0338 4252 68 (t.n.v. Bridgeman Foundation).

PROJECT INSIDE OUT (JONGEREN) 2019

In nieuw project in 2019 is het INSIDE OUT Jongerenprogramma voor jongeren van 16-24 jaar, die vastlopen in het dagelijkse leven. Binnen dit jongerenprogramma organiseerden we van 28 okt t/m 2 nov een jongerenretraite op Terra Nova in Zuid-Frankrijk.

Steeds meer jongeren zijn sensitief en intuïtief.  Ze voelen zich ‘anders’ en hierdoor helaas vaak ook minder dan anderen. De één trekt zich terug of krijgt een woede-uitbarsting, de ander gaat veel piekeren of krijgt depressieve gevoelens. Vanwege angst voor oordelen en/of afwijzing hebben ze zorgvuldig maskers gecreëerd om zich aan te passen aan de wereld om hen heen. Met alle gevolgen van dien! Het wordt hoog tijd om dat gevoel van ‘anders zijn’ te veranderen in helemaal jezelf kunnen en durven zijn. Tijdens de INSIDE OUT Jongerenretraite krijgen jongeren deze kans.

De Bridgeman Foundation wil het voor alle jongeren mogelijk maken om mee te kunnen gaan. Daarom zijn we op zoek naar donateurs. Wil je het mogelijk maken voor een jongere om deel te nemen? Je kunt een donatie doen van heel ticket van €750,-, een half ticket van €375,- of een kwart ticket van €187,50.

In 2020 zal Terra Nova weer een groep ontvangen. Doneren is mogelijk.

Na het beklimmen van de Kilimanjaro (2014) kreeg ik in januari 2017 de kans om 22 Zwolse ondernemers te begeleiden naar de top van Kilimanjaro door middel van ademtechnieken. Samen met hoogleraar cardiologie Arnoud van ’t Hof ontwierp ik een onderzoek. Het ging hier om 22 niet getrainde klimmers. Ze hadden geen maandenlange adem- en koudetraining gehad. De expeditieleden werden door mij begeleid door middel van ademhalingstechnieken tegen hoogteziekten, terwijl de 25 andere ondernemers, de vergelijkbare controlegroep, niet begeleid werden op het gebied van ademhaling.

Wil jij bijdragen aan een goed doel? Je kunt een donatie doen op onze rekening van de Bridgeman Foundation. Het rekeningnummer is NL76TRIO 0338 4252 68 (t.n.v. Bridgeman Foundation).

PROJECT MORE THAN A PIPELINE

Samen met cameraman Lex Olthof is Robert december 2016 3 dagen naar Standing Rock gegaan om te steunen én om te filmen. Met als doel een documentaire te maken over de situatie aldaar.

Er is een groep mensen die echt dringend steun nodig heeft. Er wordt op dit moment geschiedenis geschreven in het Standing Rock reservaat in North Dakota, Amerika. Er speelt zich momenteel een internationaal conflict af. Het zogenoemde Dakota Access Pipeline (DAPL) project wordt er tegen gehouden door leden van de Grand Sioux Nation, gesteund door inmiddels meer dan 500 andere indianen stammen.

Bewaren

PROJECT ENTREA

Begin 2016 gaf Robert een lezing over ‘Rust!’ bij Op Hodenpijl, waarvan de opbrengst geschonken is aan Entrea. Entrea is een jeugdhulp organisatie die kinderen en jongeren van 0 tot 23 jaar en hun gezin, bij complexe vragen op het gebied van opgroeien, opvoeden en ontwikkeling ondersteunt. Thuis, op school en in de wijk.

Entrea heeft het geschonken bedrag (€200) gebruikt om een yoga & mindfulness ruimte in één van hun woonhuizen in te richten. Zo kochten zij yogamatjes, kussentjes, dekentjes en een mooi boeddhabeeld. ‘De kinderen vinden het prachtig en we zijn al enthousiast begonnen met de eerste lessen’ aldus Anita Wagenaar van Entrea.

We zijn blij dat het geld goed besteed is for the good of all!

PROJECT VLEES

Maak kennis met ons nieuwste project ‘Vlees’ waarbij het welzijn van dieren op nummer 1 staat! Robert legt in deze video uit waar ons project over gaat. Via deze aparte pagina houden wij jou graag op de hoogte!

NIEUW PROJECT?

Jouw project hier aan toevoegen? Wij steunen graag mooie initiatieven. Neem contact op en we bespreken de mogelijkheden.

Visie

Volgens schatting van de Verenigde Naties zijn we hard op weg naar 9 miljard wereldbewoners in 2050. als je bedenkt dat er in het jaar 1804 1 miljard mensen waren dan zie je de exponentiële groei die de wereldbevolking maakt. De groei zit met name in de onderste regionen van de maatschappij. Enorme krottenwijken ontstaan rondom steden in ontwikkelingslanden. met als gevolg: Gebrek aan voedsel en water. Gebrekkige riolering, huisvuilbeheer en infra structuur. Beperkte werkgelegenheid en gebrek aan onderwijs en geneeskunde. Deze factoren werken criminaliteit, mensenhandel en het schenden van mensenrechten in de hand. Miljarden mensen leven ver onder bestaansniveau.

Bridgeman Foundation is gebaseerd op het principe dat er op deze planeet genoeg is voor iedereen. De enorme verschillen tussen rijk en arm zijn niet nodig. Elke dag worden enorme hoeveelheden voedsel door Westerse supermarktketens vernietigd omdat het over datum of beschadigd is. Ontelbare hoeveelheden materiaal en consumptieartikelen worden als afval verwijderd. Maar ook geld is hard nodig voor stichtingen die werken bijvoorbeeld in krottenwijken en op vuilnisbelten, om mensen uit de meest uitzichtloze situaties te helpen. Door een ander verdelingsmodel te hanteren is het voor ieder mens op aarde mogelijk om een redelijk tot goed bestaan te hebben.

Projecten van Bridgeman Foundation kenmerken zich door deze herverdeling. Voorbeelden daarvan zijn: Het inzamelen van gebruikte hoorapparaten voor dove kinderen in ontwikkelingslanden en het inzamelen van financiële donaties ten behoeve van educatie voor de allerarmsten. Bridgeman Foundation gaat altijd zelf op locatie te werk, zo weten donateurs waar hun middelen naartoe gaan en zien ze direct effect van hun giften.

Bewaren

Informatie over de foundation

Stichting Bridgeman Foundation
Frankhuizerallee 126, 8043 XA  Zwolle
Fiscaal nummer: 856609390

Bridgeman Foundation zet zich in voor dieren en mensen in moeilijke omstandigheden en/ of situaties. De stichting zamelt donaties in voor projecten die bijdragen aan het welzijn van dieren en betere leefomstandigheden voor mensen onderaan de maatschappij (voor kinderen in het bijzonder). Daarnaast werken Bridgeman coaches via de stichting met o.a. slachtoffers van loverboys en oorlogsveteranen. Bridgeman Foundation brengt de donaties eigenhandig naar het betreffende project.

Het bestuur

Bestuursstructuur en bestuursleden van de Stichting Bridgeman Foundation:

De rechtspersoon van de organisatie is een Stichting met de volgende bestuursleden:

Voorzitter: Robert Bridgeman
Secretaris: Baudy Wiechers
Penningmeester: Johan Broersma

Daarbij worden ze bijgestaan door:
PR/Communicatie: Rianne Manten
Community: Bart van den Heuvel

De werkzaamheden gebeuren op vrijwillige basis zonder een beloningscomponent, alleen onkosten kunnen worden vergoed door de stichting. Voor expertise in projecten kan gebruik gemaakt worden van derde partijen op inhuurbasis.

Visie:

Bridgeman Foundation is gebaseerd op het principe dat er op deze planeet genoeg is voor iedereen en streeft het einde van lijden en een wereld in harmonie na.

Projecten van Bridgeman Foundation kenmerken zich het creëren van bewustzijn en het delen van rijkdom.

Missie:

Bridgeman Foundation zet zich in voor mensen, dieren, natuur en Moeder aarde in moeilijke omstandigheden en/ of situaties. De stichting voert projecten uit die maatschappelijk bewustzijn creëren of vergroten en zamelt donaties in voor projecten die bijdragen aan het welzijn van mensen, dieren, natuur en Moeder aarde.

Concrete projecten:

Deel dit!