Opleiding tot transformatiecoach

Transformatie coachopleiding
Start 14 oktober 2019


Deze opleiding van Robert Bridgeman is absoluut uniek in zijn soort. In 9 maanden tijd word je geschoold tot Bridgeman Transformatie en Lichter Leven coach.  

Transformatief coachen gaat om zelfontwikkeling in de breedte. De hele mens wordt holistisch benaderd en er wordt gewerkt op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau.  

Deze vorm van coaching is de laatste jaren in Nederland aan het opkomen. De ziel, het onbewuste intuïtieve weten en reïncarnatie zijn lang afgedaan als onwetenschappelijk. De kracht van de Bridgeman Zelfrealisatie methode is echter dat ze methoden overstijgt en je uitnodigt eigen grenzen en kaders te verleggen.  

Deze opleiding is voor alle beginnende of gevorderde lichtwerkers, die de essentie van transformatief coachen willen doorgronden. Je ontdekt hoe je terugkomt bij je eigen bezieling en leert vertrouwen op je innerlijke leiding, zodat je mensen vanuit deze ervaring kunt begeleiden naar een lichter leven.

De opleiding vindt gedeeltelijk in Frankrijk plaats!

Meer informatie?

Wil je meer informatie over de opleiding of alles nog een rustig nalezen? Download dan hier de folder over de opleiding. Of schrijf je hiernaast in voor de informatieavond op 13 juni.

Kennismaken met de trainers?

Wil je meer weten over de opleiding en persoonlijk kennis maken met de trainers? Op 13 juni organiseren wij van 19.00-21.30 uur een informatieavond (Leusden). Wij nodigen jou van harte uit!

Wat is Transformatief Meesterschap?

Als Transformatief coach werk jij dus vanuit het hoger zelf van degene die tegenover je zit. En hoe doe je dat?

De weg naar het hoger zelf van een ander is via je eigen hoger zelf. Het is dus essentieel dat je een goede verbinding hebt met je hoger zelf.

Dat doe je door het kanaal schoon te houden en door jezelf over te geven aan je hoger zelf.

Je kanaal schoonhouden wil zeggen dat je je op alle niveaus optimaliseert zodat je Hoger zelf optimaal gebruik kan maken van jou als instrument in het transformatieproces  van doorgronden en ontwortelen

Voor het schoonmaken en houden van je kanaal zijn veel methoden. Tijdens de retraite leer je hiermee werken en transformeer je zelf ook innerlijke pijnstukken. Als professional en onderga je dezelfde processen ook als cliënt.

Je leert als coach de essentie van het Transformatief Coachen en ondergaat zelf als cliënt van een collegacoach interventies gericht op je eigen blokkades, pijnstukken en trauma’s.

Podcast ‘De essentie van transformatief coachen’

Transformatief coachen gaat om zelfontwikkeling in de breedte. De hele mens wordt holistisch benaderd en er wordt gewerkt op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. Deze vorm van coaching is de laatste jaren in Nederland aan het opkomen. Transformatief coachen kent een eigen bandbreedte tussen life coaching en spirituele coaching in. De vorm van transformatief coachen waar dit boek over gaat is het best te duiden als zelfrealisatie coachen. In deze podcast neemt Robert  je mee in de essentie hiervan.

BRIDGEMAN ZELFREALISATIE METHODE

Je bent het Universum in de tijdelijke vorm van een fysiek/ emotioneel/ mentaal en spiritueel wezen.

Bij Bridgeman gebruiken we vaak de ‘ring’. Dit staat symbool voor het menselijk wezen. De kern van de ring staat voor de essentie van de mens. Ieder mens is in essentie al verlicht, al één met alles.

Het is technisch gezien onmogelijk dat dit niet zo is. Alles is tenslotte één. Een met het universum, god of bewustzijn.

De Bridgeman Zelfrealisatie Methode is gericht op het ondersteunen van het innerlijke proces van Zelfrealisatie en Verlichting.

HET  T–MODEL

Binnen Bridgeman hebben we op basis van deze Methode tevens een T-model ontwikkeld.

Dit model geeft je een overzichtelijke en efficiënte werkwijze om ieders proces te managen. Een structuur waarbinnen deze drie elementen van zelfrealisatie (bewustzijnsontwikkeling, transformatie en zielsmissie) optimaal tot wasdom kunnen komen.

Lees hier meer over het T-Model.

Doorgronden

Het doorgronden van blokkades, trauma’s en beperkende overtuigingen bij je cliënt vraagt inzicht. Dit inzicht begint met intuïtie en vraagt een mate van mediamieke gaven als;

 • helderziendheid
 • heldervoeldendheid
 • helderwetendheid

Hoe zit dit bij jou als coach? Wat is jouw unieke handtekening hierin? En in hoeverre heb je dit reeds ontwikkeld en doorvertaald in je praktijk?

Dit zijn vermogens die ieder mens heeft, maar niet ieder mens heeft ontwikkeld. Het komt veel voor bij lichtwerkers dat deze gaven uit angst worden weggestopt in de kindertijd:

 • onbegrip van opvoeders en andere betrokkenen
 • een gevoel van eenzaamheid
 • angst voor uitstoting
 • niet weten hoe er mee om te gaan maakt

Dat maakt dat een kind kiest om zijn of haar gaven te onderdrukken.

Voor een transformatiecoach en zeker voor een zelfrealisatiecoach zijn deze vermogens echter een must en een zegen. Als coach wil je:

 • behendig kunnen werken met verschillende persoonlijkheden van je cliënt
 • de belangrijkste basis behoeften van de cliënt doorgronden als motivator voor verandering
 • leren werken met entiteiten, helpers en gidsen

In deze opleiding ga jij onderzoeken waar jij staat in je eigen meesterschap hierin en wat je volgende stappen zijn!

Ontwortelen

Ontwortelen wil zeggen dat je de onheilzame staten van zijn niet wegdrukt of herkadert, maar dat je ze werkelijk oplost door ze tot en met wortel en al te verwijderen. Voor het ontwortelen zijn de afgelopen honderd jaar talloze methoden ontwikkeld.

Wellicht beheers jij als coach al een aantal methoden of technieken. En dat is mooi! Die kun je allemaal inpassen in de 8 stappen van het Tranfsormatief Coachen. Daar bovenop leren wij je nieuwe technieken en leren we van elkaar.

Technieken die in de Bridgeman methode gehanteerd worden zijn o.a.;

 • Cutting the ties (banden doorsnijdoefening)
 • Hypnosetechnieken
 • EFT
 • Innerlijk kind werk
 • Touch of Matrix
 • Altazar Rossiter Method
 • Regressie & reïncarnatie therapie

Wat het transformatief coachen volgens de 8 stappen uniek maakt is dat pijnstukken ontworteld worden op zowel fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau. Het gaat niet alleen om het transformeren van de trauma’s zelf, maar ook om het mentaal kaderen zodat (Karnische) levenslessen geleerd worden. Dit is essentieel om op duurzame wijze het nieuwe gewenste leven te kunnen manifesteren.

Transformatief coachen kenmerkt zich dan ook als holistisch en duurzaam. En jij als coach kun je hierin bekwamen en onderscheiden in het werkveld!

Boeken bridgeman

De locaties

Het unieke aan deze opleiding is dat deze wordt gegeven op twee verschillende locaties in zowel binnen- als buitenland. Wij stellen met plezier Leerhotel Het Klooster (Nederland) en Terra Nova (Frankrijk) aan je voor!

Terra Nova, Frankrijk

De transformatievaardigheden worden gehouden op retraitecentrum Terra Nova in Frankrijk, waar Robert samen met zijn gezin woont vanaf augustus 2018.
Het centrum ligt aan de voet van de Pyreneeën, midden in het land van de oude Katharen. Het landgoed heeft een tuin van 7 hectare en is een oase van rust en stilte. In de verre omtrek zijn geen grote wegen of steden. Je kunt op Terra Nova de absolute stilte ervaren. 18 jaar geleden is het centrum gebouwd op de fundamenten van een eeuwenoude boerderij.

Het is een krachtplek, retraitecentrum en plaats van bewustwording, persoonlijke groei en liefde. De naam betekent letterlijk: Nieuwe Aarde. En alles in en rondom het centrum is geworteld in het nieuwe bewustzijn van liefde, compassie en wijsheid. Terra Nova is een magische plek. De geschiedenis is voelbaar en de energie is immens krachtig.

Meer informatie over Terra Nova vind je hier >>> 

Leerhotel Het Klooster

De kennismakingsdag en de dagen waarop coachvaardigheden op het programma staan, vinden plaats in Leerhotel Het Klooster in Amersfoort, Nederland.  Midden in het land ligt  dit landgoed. De locatie is centraal gelegen en met de auto en het openbaar vervoer goed te bereiken. Het is ook mogelijk gebruik te maken van de overnachtingsmogelijkheid. Dit regel je met de locatie zelf. Het leuke aan deze locatie is dat deze locatie mede gerund wordt door leerlingen van de Hotelschool.

Meer info over de locatie in Nederland vind je hier >>

Data opleiding

De opleiding bestaat uit 4 blokken verspreid over een periode van oktober 2019 tot en met circa april 2020.

Het unieke aan deze opleiding is dat blok 2 en blok 4 plaatsvinden in Zuid-Frankrijk!

Data:
Blok 1: 14, 15 en 16 oktober 2019
Blok 2: 25 tot en met 30 november 2019
Blok 3: 13, 14 en 15 februari 2020
Blok 4: 30 maart tot en met 4 april 2020

Blok 1
kennismaking & coachvaardigheden
Locatie: Amersfoort (Nederland)

Blok 2
Transformatievaardigheden
Trainers: Robert Bridgeman en Madelon Blok
Locatie ‘Terra Nova” in Frankijk.

Blok 3
Coachvaardigheden
Locatie: Amersfoort (Nederland)

Blok 4
Transformatief coachen & examen
Trainers: Robert Bridgeman en Madelon Blok
Locatie “Terra Nova” in Frankrijk

Investering

De financiële investering voor deze opleiding is €5.900,- excl. btw (€ 7.139,00 ,- incl. btw). Je ontvangt hierbij een exemplaar van het boek De Essentie van Transformatief Coachen van Robert Bridgeman en de syllabus.
Daarnaast zijn op de scholingsdagen in Nederland de lunches inclusief en tijdens de retraites in Frankrijk ontvang je ontbijt, lunch en diner.

De kosten voor de verdiepende studieboeken, vliegkosten*, eventuele extra overnachtingen of extra persoonlijke begeleiding zijn niet inbegrepen.

*Extra kosten Frankrijk

 • Vliegticket (wij adviseren je in de vlucht). Op dit moment zijn de vliegtijden nog niet bekend. Hou rekening met de heenvlucht om 14.25 uur en retour om 17.00 uur. In de winterperiode willen deze tijden nog afwijken. Je ontvangt hierover apart bericht.
 • De kosten van een vlucht zijn circa €175. Dit is afhankelijk van het moment van boeken.
 • Mocht je met een andere vlucht reizen of op eigen gelegenheid komen, dan horen wij dit graag. Dit geef je aan bij de reservering.
 • Meerkosten voor een 1-persoons slaapgelegenheid (a € 100,-). Er zijn 7 eenpersoonskamers.
 • Indien je de geadviseerde vlucht boekt dan komen er €70,00 transferkosten bij (van en naar het vliegveld). Direct te voldoen bij Terra Nova.
 • Neem kleding mee waarin je je prettig voelt en waar je yoga in kunt doen en in meditatie kunt zitten. Ook je bikini/badpak/zwembroek vooral in je koffer stoppen!
 • Let op: op de locatie is het niet mogelijk om eerder te arriveren dan in de avond van 26 november of 1 april. Wil jij eerder heen dan adviseren wij je om een locatie in de omgeving te boeken. Uiteraard kunnen wij jou hierbij helpen.

Gespreide betaling

Het is mogelijk om het collegegeld gespreid te betalen. Kijk ook eens op de site van de belastingdienst naar aftrek van scholingskosten.

Kennismaken met de trainers?

Wil je meer weten over de opleiding en persoonlijk kennis maken met de trainers? Op 13 juni organiseren wij van 19.00-21.30 uur een informatieavond (Leusden). Wij nodigen jou van harte uit!

RECENSIES

“Ik heb enorm veel geleerd tijdens de opleiding. Niet alleen de theorie rondom het Lichter Leven traject, maar zeker ook inzichten gekregen en (eigen) ervaringen opgedaan. In korte tijd is er veel gebeurd: pieken, dalen, puur geluk, intens verdriet, weerstand en groei om maar eens een paar dingen te noemen.

Als natuurgeneeskundige kijk ik holistisch naar cliënten. Ik werk ook niet met protocollen en dat is het mooie van deze coachopleiding; je krijgt een mooie, heldere en effectieve opbouw aangereikt met voldoende ruimte om het passend te maken.

De trainers brengen de stof levendig en praktisch over. Theoretische stukken worden afgewisseld met oefeningen en verrassingen. Je hoeft je geen moment te vervelen! De sfeer tijdens de lessen geweldig: open, liefdevol, vertrouwd, vrij om te zijn wie je bent. De begeleiding die je krijgt, is super.

Gedurende de opleiding ga je o.a. aan de slag met de theorie, praktijk (oefenen, stagelopen) en uiteraard je eigen leerproces. Omdat het zo ontzettend leuk is, voelt het niet als studeren. Soms was het best zoeken naar tijd  maar het blijkt maar weer dat als je iets echt wilt, het ook lukt.”
Cynthia Krijgsman

De coachopleiding heeft mijn praktijk meer helderheid en koers gegeven.  Al jaren coachte ik mensen in mijn praktijk. Maatwerk en goed afgestemd zijn waren mijn speerpunten. Maar van te voren weten welke heldere koers we varen in het coachtraject…. tja… dat vond ik lastig.

Door de coachopleiding heb ik meer vorm, aanpak en structuur ontvangen, van waar uit ik duidelijker kon zijn over het te verwachten traject naar mijn cliënten toe.

Energetisch werkte het vervolgens ook zo: hoe helderder je signaal en koers, hoe meer mensen dat herkennen en weten of het iets voor hen is of niet.

Voor mij betekende de coachopleiding een verzameling van verschillende benaderingen en toch die lijn houden. Niet verzanden in allerhande mogelijkheden en aanpakken.

De structuur is goed doordacht en klopt aan alle kanten. Uiteindelijk blijft maatwerk voorop staan, maar heb ik in mijn bagage koffertje het Lichter Leven materiaal dat zo’n logische opbouw en lijn heeft, dat ik weet wat wanneer past en aansluit bij de client.

Ik kan werkelijk zeggen dat de coachopleiding er mede voor heeft gezorgd dat ik mij meer en meer kon professionaliseren en helderheid kan uitstralen over de te verwachten koers voor cliënten.”
Elayne Lussenburg

“Na zelf het programma te hebben doorlopen ben ik enthousiast geworden en wilde ik meer weten over de technieken en de opbouw van het programma. Als stressmanager en organisatie coach gebruik ik diverse technieken uit reguliere hulpverlening en coachopleidingen. De coach opleiding bij Bridgeman is een waardevolle toevoeging hierop. Mijn koffer met gereedschap is niet alleen voller maar ook erg divers geworden. Dit geeft mij als coach nog meer mogelijkheden om maatwerk te bieden voor de cliënt.”
Edwin den Heijer

“Hoewel al 17 jaar ervaring met training, counseling en coaching voordat ik aan de opleiding begon, heeft voor mij de Bridgmanmethode een bijzondere positie. Van alle technieken die ik in 25 jaar heb opgebouwd gebruik ik de Bridgemanmethode het meest. Elke dag. Het is niet meer weg te denken uit mijn werk, noch uit mijn leven. Het heeft mijn diepste wonden geheeld en mijn praktijk die al jaren bestond, tot volle bloei en wasdom gebracht. Wat deze coachtechnieken mijzelf hebben gebracht, geef ik nu door aan anderen.

Na Roberts opleiding kon ik niet anders dan succesvol zijn en mijn eigen verlangens waarmaken. Ik heb er nu alles voor in huis. Ik ken geen ander coach-opleidingstraject dat zo’n volledig pallet beslaat om mensen werkelijk te helpen: van blokkades en trauma’s laten smelten, je ware passie en talenten ontdekken tot en met gelukkig leven en succesvol werken.”
Marleen van den Hout

“Tussen de opleidingsweekenden door zijn er inspirerende contactmomenten, live met mijn buddy of mentor of online via de Google hangouts met groepsgenoten. Buiten die momenten lees, of herlees, ik de prachtigste boeken en verslind ik het aangeboden materiaal. Het leukst vind ik misschien wel de verrassingselementen tijdens de trainingsdagen. Dan komt er weer een konijn uit de hoge hoed van de trainers, steeds leerzaam en grensverleggend! Zij weten ook bijzonder snel het vertrouwen binnen de groep een boost te geven, waardoor we vanaf de eerste dag direct (‘cut the crab’) de diepte van ons eigen en elkaars wezen mogen exploreren. Ik kan hier enorm inhoudelijk op ingaan, maar zou liever zeggen: ‘gun jezelf dit cadeau en ervaar het Zelf’. Zelf ben ik opgegroeid in de horeca en groeide op met het motto ‘door dienen verdienen’. Vandaaruit heb ik minstens zoveel ervaring opgedaan binnen de detailhandel, de jeugdhulpverlening en bij de bank. De gemene deler is het dienen, coachen, begeleiden en helpen van mensen. Mijn ommekeer, mijn moment van verlichting beleefde ik reeds 20 jaar geleden al. En ik heb daar toen in eerste instantie ook gehoor aan gegeven, maar schrok ook wel van mijn eigen licht en kracht waardoor ik mij weer ben gaan confirmeren. Echter het sluimerend vuur altijd brandend gehouden. Na 4 reorganisaties bij de bank was mijn passie er daar wel uit en ben ik mij gaan herbezinnen. Al gauw kruiste Robert Bridgeman mijn pad. Aanvankelijk was ik wat sceptisch, over die 33 methoden, maar iedere ontmoeting, iedere workshop, boek en uiteindelijk het lichter leven programma, kon ik slechts constateren dat het allemaal waar is. Voor mij is de coachopleiding de methode waarbij ik anderen leer helpen vanuit mijn diepste weten. Daarvoor krijg ik vanuit Bridgeman een enorme gereedschapskist vol bewezen methoden mee, waarbij alles wat ik al aan bagage heb meegenomen niet overboord wordt gegooid, maar juist handen en voeten wordt geboden door de werkbare structuur. Alles valt dus op zijn plek, letterlijk en figuurlijk; het tweede weekend heb ik juist achter de rug, het moment waarop ik met oefencliënten aan de slag mag, en hoewel deze zich reeds vanuit mijn persoonlijk netwerk hadden aangeboden benadert men mij nu ook uit onverwachte hoek. In juni 2015 kom ik hier terug om meer te delen. Misschien tot ziens, bijvoorbeeld tijdens één van mijn stagemomenten bij een workshop of jouw persoonlijke coachopleiding!”
Bas Kniest

“Ik wil graag iets vertellen over de coachopleiding! Na mijn eerste kennismaking met het programma te hebben ondergaan was ik zo enthousiast over de transformerende kracht ervan dat de enige logische stap de Coach Opleiding was. Dit programma maakt het mogelijk om mensen niet alleen te coachen op dominante doelen of vraagstukken maar ook te begeleiden naar een heel andere staat van bewustzijn. Zo compleet dat alle andere aspecten van hun leven tegelijk een lift krijgen. Hoe gaaf is dat? Bij mezelf waren de resultaten verbluffend. Ik ging eindelijk ECHT het leven leiden dat voor mij bedoeld was.

De Coachopleiding was voor mij een snoepwinkel. Zoveel kennis, ervaringen, inzichten en methoden gecombineerd waar ik mijn eigen weg in mocht vinden. We werden als coaches in opleiding op vele vlakken uitgedaagd het beste uit onszelf te halen en ik kan persoonlijk zeggen dat ik daar enorm door ben gegroeid. Praktijk en theorie wisselen elkaar af. Never a dull moment, daar zorgen ze bij Bridgeman wel voor :-).

Deze coachopleiding is voor jou als jij graag mensen op een holistische manier wilt begeleiden naar een lichter leven met de wind in je rug van de grenzeloze energie en liefdevolle wijsheid van Robert en Monique. Het is voor jou als je spiritualiteit wilt kunnen brengen met nuchterheid en feitelijke kennis uit wetenschappelijke onderzoeken.”
Marinka van Aken

“In de jaren Als verpleegkundige werd mij duidelijk dat door mijn open houding en ervaring, mensen mij snel in vertrouwen namen en mij deelgenoot maakten van hun persoonlijke gedachten en gevoelens en hun hielp hun eigen weg te vinden. Deze waardevolle ervaringen hadden op mij een wisselwerking, ik kon een luisterend oor zijn en tevens kreeg ik inzicht in mijn eigen vraagstukken. Al deze ervaringen gaven mij zoveel voldoening dat ik hiermee graag meer wilde gaan doen. Ik heb inmiddels zelf de nodige ervaring opgedaan in het leven en ben altijd blijven zoeken naar de juiste balans tussen mijzelf en gezin,werk,sport,voeding en ontspanning. Door Robert en Monique ben ik gevraagd de Bridgeman coach opleiding te gaan volgen om daarna in januari 2014 mijn diploma “lichter leven coach” in ontvangst te mogen nemen. De interactie tussen de coaches vind ik van cruciaal belang om te interpreteren hoe men op authentieke wijze de methoden kan toepassen. Casuïstiekbespreking en het opzetten van een eigen bedrijf en ondernemingsplan schrijven komen hierbij ook aan bod. Robert is een inspirerende leraar en motiveert mij om mijn beste beentje voor te zetten. Door zelfontwikkeling kreeg ik dieper inzicht in hoe processen verlopen bij jezelf en bij anderen. Het coachen van anderen zit mij in het bloed, het toepassen van de juiste technieken bij cliënten in verschillende stadia van ontwikkeling en levensprocessen is uitermate boeiend. Het in praktijk brengen van de verschillende methoden is geweldig. Het ervaren van de effecten bij de cliënten is dankbaar en leerzaam. De noodzaak van praktijkervaring opdoen in diverse sessies geeft inzicht in hoe je als coach de juiste weg bewandelt met de client samen, op het goede moment bijstuurt en stimuleert. Het doornemen van de structuur van het Lichter leven Programma en vervolgens daadwerkelijk met cliënten dit programma beleven heeft mij geleerd dat de onderdelen zeer goed op elkaar afgestemd zijn en de stappen elkaar logisch, dynamisch en succesvol opvolgen.”
Monique Meijer

 

Deel dit!

Data

11 mrt
Privé: Frankrijk 5-daagse training ‘transformatief meesterschap’ Frankrijk | 6 dagen | €1335,00 excl. BTW

Lees verder of aanmelden > >