Training transformatief coachen

Training Transformatief Coachen
Leergang 13: Start 1 september 2022

 

 

Deze opleiding is absoluut uniek in zijn soort. Je wordt geschoold tot Transformatiecoach volgens de Bridgeman Methode.

Coaching is een gerespecteerd vak geworden in Nederland. Tot voor kort echter bestond er een gapend gat tussen enerzijds levens- en businesscoaching, en anderzijds de meer spirituele coachvarianten.

Het gevolg hiervan is dat veel coaches en psychologen aan de ‘veilige’ kant van het spectrum blijven. Er wordt gewerkt op mentaal, sociaal en persoonlijkheidsniveau, maar de diepere emotionele- en spirituele lagen worden buiten beschouwing gelaten. Terwijl daar meestal de wortels van veel issues liggen.

Dat gat is nu gedicht met Transformatie coachen.

Deze opleiding is voor alle beginnende of gevorderde lichtwerkers, die de essentie van transformatief coachen willen doorgronden. Je ontdekt hoe je terugkomt bij je eigen bezieling en leert vertrouwen op je innerlijke leiding, zodat je mensen vanuit deze ervaring kunt begeleiden naar een lichter leven.

De opleiding vindt gedeeltelijk in Frankrijk plaats!

Na deze training ben jij als transformatief coach in staat om:
– bij je cliënt diepgaande energetische blokkades te doorzien en te ontwortelen vanuit de kern, ongeacht de uitingsvorm waarin deze disbalans zich manifesteert en de oorsprong van de blokkade;
– Je kunt energie herbalanceren op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau.

Direct inschrijven?

Er is plaats in de training die in september 2022 start (max 24 deelnemers). Wil jij je direct inschrijven? Vraag dan hier het inschrijfformulier aan.

Jop: de reden dat ik de coachopleiding tot transformatlief coach ga doen is niet in een reden te omschrijven. Er zijn een aantal redenen. De eerste is omdat die (na mijn idee) die diepgaanste coach opleiding van Nederland is. Ten tweede omdat ik de visie die Bridgeman hanteert mij ook aanspreekt. Namelijk iets doen for the good of all, for this and the next seven genations. En ten derde vind ik het netwerk van Robert onwijs fijn en voelt het als een familie en een warm bad. Ik wil gaan samen met een fijn netwerk, werken aan een harmonieuze wereld, waarin we het lijden zo klein mogelijk maken. 

Foto: Wendy Boon

Wat is Transformatief Meesterschap?

Als Transformatief coach werk jij dus vanuit het hoger zelf van degene die tegenover je zit. En hoe doe je dat?

De weg naar het hoger zelf van een ander is via je eigen hoger zelf. Het is dus essentieel dat je een goede verbinding hebt met je hoger zelf.

Dat doe je door het kanaal schoon te houden en door jezelf over te geven aan je hoger zelf.

Je kanaal schoonhouden wil zeggen dat je je op alle niveaus optimaliseert zodat je Hoger zelf optimaal gebruik kan maken van jou als instrument in het transformatieproces  van doorgronden en ontwortelen

Voor het schoonmaken en houden van je kanaal zijn veel methoden. Tijdens de retraite leer je hiermee werken en transformeer je zelf ook innerlijke pijnstukken. Als professional en onderga je dezelfde processen ook als cliënt.

Je leert als coach de essentie van het Transformatief Coachen en ondergaat zelf als cliënt van een collegacoach interventies gericht op je eigen blokkades, pijnstukken en trauma’s.

Podcast ‘De essentie van transformatief coachen’

Transformatief coachen gaat om zelfontwikkeling in de breedte. De hele mens wordt holistisch benaderd en er wordt gewerkt op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. Deze vorm van coaching is de laatste jaren in Nederland aan het opkomen. Transformatief coachen kent een eigen bandbreedte tussen life coaching en spirituele coaching in. De vorm van transformatief coachen waar dit boek over gaat is het best te duiden als zelfrealisatie coachen. In deze podcast neemt Robert  je mee in de essentie hiervan.

BRIDGEMAN ZELFREALISATIE METHODE

Transformatief coachen kent een 8 stappen fasering binnen het Transformatie-Model waarmee een holistische werkwijze wordt gegarandeerd. Met de juiste methode kan een coach transformatie bewerkstelligen de diepste bestaanslagen van de cliënt. Door middel van het Transformatiemodel is elke interventie en sessie doeltreffend en effectief.

Alle geconditioneerde lagen van het menszijn komen integraal aan bod; sociaal, fysiek, persoonlijkheidsdelen, emotioneel, mentaal, ziel, karma uit andere levens én niet zichtbare krachten van ‘buitenaf’.

Hierbij is het uitgangspunt dat al deze lagen niet zijn wie de cliënt in werkelijkheid is. Er wordt gewerkt vanuit de bron van de cliënt. Wat Freud het collectief onderbewustzijn noemde, de Spirit of het Ik Ben. Vanuit die bron gezien is de cliënt één met alles wat is. Alle genoemde geconditioneerde menslagen zijn daarmee beïnvloedbaar. Ongeacht wat de issue van de cliënt is.

Na deze opleiding ben je als Transformatief Coach in staat om bij je cliënt diepgaande energetische blokkades te doorzien en te ontwortelen vanuit de kern.  Ongeacht de uitingsvorm waarin deze disbalans zich manifesteert en de oorsprong van de blokkade (dit leven of een vorig leven). Je kunt energie herbalanceren op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau.

Ja ik heb mijzelf aangemeld voor de Bridgeman Transformatiecoachopleiding!

Mijn naam is Sanne Grijmans. Ik ben yogadocent en startende coach voor met name kinderen en hun ouders.

Na een mooie ontmoeting met Robert Bridgeman wist ik: hier wil ik meer mee doen. Zijn manier van werken is zo raak en doeltreffend, vanuit het hart en transformerend. De transformatiecoachopleiding kwam op mijn pad en mijn hart zei direct: ”JA!”.  Maar toen kwamen die andere stemmetjes die het wilden blokkeren.

“Ok”,  dacht ik; “Ik ga gewoon naar die informatieavond en zie wel wat het wordt”.

 Ik ben dankbaar dat ik die stap heb gezet. Het was verhelderend en het hielp mij vanuit mijn hart een keuze te maken. Mijn hart zei: “Dit is wat je te doen hebt. Dit gaat jou helpen om nog meer je licht te laten schijnen en andere mensen te ondersteunen op een manier die zo werkend is, die zoveel verder gaat dan andere coaching.”

Ik kijk enorm uit naar wat deze opleiding mij mag brengen, maar vooral ook naar wat ik daarna anderen mag brengen. For the good of all!

Doorgronden

Het doorgronden van blokkades, trauma’s en beperkende overtuigingen bij je cliënt vraagt inzicht. Dit inzicht begint met intuïtie en vraagt een mate van mediamieke gaven als;

 • helderziendheid
 • heldervoeldendheid
 • helderwetendheid

Hoe zit dit bij jou als coach? Wat is jouw unieke handtekening hierin? En in hoeverre heb je dit reeds ontwikkeld en doorvertaald in je praktijk?

Dit zijn vermogens die ieder mens heeft, maar niet ieder mens heeft ontwikkeld. Het komt veel voor bij lichtwerkers dat deze gaven uit angst worden weggestopt in de kindertijd:

 • onbegrip van opvoeders en andere betrokkenen
 • een gevoel van eenzaamheid
 • angst voor uitstoting
 • niet weten hoe er mee om te gaan maakt

Dat maakt dat een kind kiest om zijn of haar gaven te onderdrukken.

Voor een transformatiecoach en zeker voor een zelfrealisatiecoach zijn deze vermogens echter een must en een zegen. Als coach wil je:

 • behendig kunnen werken met verschillende persoonlijkheden van je cliënt
 • de belangrijkste basis behoeften van de cliënt doorgronden als motivator voor verandering
 • leren werken met entiteiten, helpers en gidsen

In deze opleiding ga jij onderzoeken waar jij staat in je eigen meesterschap hierin en wat je volgende stappen zijn!

Transformatie opleiding

Ontwortelen

Ontwortelen wil zeggen dat je de onheilzame staten van zijn niet wegdrukt of herkadert, maar dat je ze werkelijk oplost door ze tot en met wortel en al te verwijderen. Voor het ontwortelen zijn de afgelopen honderd jaar talloze methoden ontwikkeld.

Wellicht beheers jij als coach al een aantal methoden of technieken. En dat is mooi! Die kun je allemaal inpassen in de 8 stappen van het Tranfsormatief Coachen. Daar bovenop leren wij je nieuwe technieken en leren we van elkaar.

Technieken die in de Bridgeman methode gehanteerd worden zijn o.a.;

 • Energetische banden transformeren (Transforming the ties)
 • Hypnosetechnieken
 • EFT
 • Innerlijk kind werk
 • Altazar Rossiter Method
 • Regressietherapie

Wat het transformatief coachen volgens de 8 stappen uniek maakt is dat pijnstukken ontworteld worden op zowel fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau. Het gaat niet alleen om het transformeren van de trauma’s zelf, maar ook om het mentaal kaderen zodat (Karmische) levenslessen geleerd worden. Dit is essentieel om op duurzame wijze het nieuwe gewenste leven te kunnen manifesteren.

Transformatief coachen kenmerkt zich dan ook als holistisch en duurzaam. En jij als coach kun je hierin bekwamen en onderscheiden in het werkveld!

Mijn naam is Ineke Hoogland. Ik ga de opleiding tot transformatief coach volgen omdat het voelt als precies de juiste en logische volgende stap.

Nadat ik de EmotieCoachopleiding bij Vera Helleman had afgerond en een transformatieretraite bij Robert Bridgeman op Terra Nova had gevolgd in december 2018, kreeg ik een enorme behoefte aan het vervolgen van dit pad en besloot ik deel te nemen aan het Awake en Awareprogramma van Bridgeman. Daar ben ik een soort van wakker gemaakt voor alles wat in de coachopleiding verdere verdieping gaat krijgen. Ik verlang er intens naar om mijn talenten in te zetten en anderen stappen te helpen ondernemen op hun pad.

De locaties

Het unieke aan deze opleiding is dat deze wordt gegeven op twee verschillende locaties in zowel binnen- als buitenland. Wij stellen met plezier HeartHouse (Nederland) en Terra Nova (Frankrijk) aan je voor!

Terra Nova, Frankrijk

De transformatievaardigheden worden gehouden op retraitecentrum Terra Nova in Frankrijk, waar Robert samen met zijn gezin woont vanaf augustus 2018.
Het centrum ligt aan de voet van de Pyreneeën, midden in het land van de oude Katharen. Het landgoed heeft een tuin van 7 hectare en is een oase van rust en stilte. In de verre omtrek zijn geen grote wegen of steden. Je kunt op Terra Nova de absolute stilte ervaren. 18 jaar geleden is het centrum gebouwd op de fundamenten van een eeuwenoude boerderij.

Het is een krachtplek, retraitecentrum en plaats van bewustwording, persoonlijke groei en liefde. De naam betekent letterlijk: Nieuwe Aarde. En alles in en rondom het centrum is geworteld in het nieuwe bewustzijn van liefde, compassie en wijsheid. Terra Nova is een magische plek. De geschiedenis is voelbaar en de energie is immens krachtig.

Meer informatie over Terra Nova vind je hier >>> 

Heart House in Bussum

De kennismakingsdag en de dagen waarop o.a. coachvaardigheden op het programma staan, vinden plaats bij het Heart House te Bussum. De locatie is in een prachtig oud pand gelegen met de auto en het openbaar vervoer goed te bereiken.

Meer info over de locatie in Nederland vind je hier >>

 

Direct inschrijven?

Wil jij je direct inschrijven? Vraag dan hier het inschrijfformulier aan.

Ik ben Fonny Freek, moeder van 3 zonen en inmiddels 8 jaar succesvol ondernemer.

Met veel passie en liefde begeleid ik dagelijks mijn cliënten op weg naar een gezonde leefstijl en een gezond gewicht in evenwicht. Het bewust worden van patronen, eetgedrag, emoties en voeding is een mooie reis die ik met mijn cliënten mag maken.

Toch ontbreekt er ergens “iets” in mijn begeleiding, iets waarmee we een definitieve verandering in ons leven kunnen maken. Iets dat aangeraakt mag worden, maar soms dieper in ons huist. Want eigenlijk gaat het in mijn praktijk niet over eten of kilo’s, het gaat over de mens en een overtuiging of blokkade die maakt dat mijn cliënten nu zijn zoals ze zijn.

Een jaar geleden werd mij duidelijk wat dat “iets” was. Tijdens een Transformatie Coach retraite die verzorgd werd door Robert Bridgeman mocht ik proeven van zijn coachmethode. Er ging een wereld voor mij open! Dit was waar ik al jaren naar opzoek was.                                         

Transformatief coachen gaat om zelfontwikkeling in de breedte. De hele mens wordt holistisch benaderd en er wordt gewerkt op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau.  Dit raakt de kern. Dit raakt mijn kern. Hiermee kan ik echt verschil maken in de eerste plaats in mezelf, maar ook voor- en met mijn cliënten.

Bijzonder is dat mijn cliënten ook steeds vaker zien dat de blokkade niet alleen op het fysieke- en emotionele vlak ligt. Ze spreken hun behoefte uit naar “meer”.

Deze bijzondere en mooie opleiding is de volgende stap in mijn ontwikkeling en groei. Wat een geluk dat ik dit mag doen!

Robert Bridgeman is traumacoach en Spiritueel leraar. Hij is de founder en grondlegger van Bridgeman en Terra Nova. Met zijn toegankelijke, levenslustige en down-to-earth karakter leeft hij wat hij ‘teacht’. Robert doorgrondt allerlei uithoeken van bewust- en spiritueel leven bij de bron. Hij integreert wat hij leert in zichzelf en in de Bridgeman Methode. Zijn missie in dit leven is om zoveel mogelijk Lichtwerkers te inspireren, te verbinden en wakker te schudden. Hij heeft namelijk de diepe wens dat alle lichtwerkers hun eigen pad vinden in het bijdragen van de nieuwe aarde. Robert is daarin een “leraar van leraren” en leidt zelf Lichtwerkers op tot Transformatiecoach, regressie- en reïncarnatietherapeut of meditatieleraar.

Rianne werkt als content- en eventmanager bij Bridgeman en als vrijwilliger voor de Terra Nova Foundation. Rianne heeft de Transformatief Coach opleiding doorlopen, Anusara Yoga Teacher Training en 3 jaar Altazar Facilitator Teaching. Ze werkt regelmatig naast Robert als begeleidend coach op Terra Nova Center. Rianne werkt daarnaast vanuit haar eigen praktijk in Leusden als coach en energiewerker. Haar praktijk is vooral gericht op het begeleiden van vrouwen die vast zitten in (of ervaring hebben met) een manipulatieve en gewelddadige relatie. Dat kan fysiek zijn, maar ook emotioneel, seksueel of psychisch.

Faya werkt opleidingscoördinator, productontwikkelaar en Transformatief Coach bij de Bridgeman Academie. Voorheen werkte ze in de jeugdhulpverlening als behandelcoördinator/gedragswetenschapper.

Faya geniet van het faciliteren van de ruimte waarin de ander innerlijk gezag en vertrouwen kan herontdekken. Je eigen verantwoordelijkheid terugnemen is een belangrijke key om in zachtheid thuis te komen bij jezelf. Je kunt niet veranderen wat er zich heeft afgespeeld in je leven, wel heb je invloed op hoe jij ernaar kijkt. Faya wenst dat iedereen de vrijheid belichaamt om zichzelf te zijn, die zelf keer op keer te herontdekken en jasjes uit doet die niet meer passen.

Sandra heeft zich de afgelopen jaren verdiept en bekwaamd in diverse disciplines om haar missie zo goed mogelijk te kunnen volbrengen: de ont-wikkeling van haar cliënten en cursisten naar hun eigen essentie. Master Your Joy is haar motto daarbij: authentieke levensvreugde als oerkracht. Haar eigen ‘awakening’ was haar burn-out: het opende haar ogen en liet haar zien dat de enige uitweg de weg naar binnen is. Naast Hatha Yoga-teacher bkij Pure Yoga, heeft ze binnen Bridgeman de MBE, de Altazar Rossiter Method en recentelijk de Transformatie Coach opleidingen gedaan.

Haar cliënten volgen in haar praktijk het Lichter Leven programma evenals transformatiecoachings- sessies. Daarnaast traint Sandra teams in organisaties vanuit GLN Nederland (Growth Leaders Network) als facilitator in cultuuromslag trajecten.

Mariska is sinds jonge leeftijd al geïnteresseerd in mensen. Waarom doen ze wat ze doen, hoe zitten mensen en de wereld in elkaar? Dat resulteerde in cursussen in persoonlijke ontwikkeling en energiewerk, o.a. bij Janosh, reiki, shamballa, quantum Touch. 5 jaar geleden heeft ze Robert ontmoet bij de Workshop start vandaag met mediteren. Wat een herkenning! Begonnen met een 4daagse van Altazar, retraites in Spanje en de Lichter Leven Coachopleiding aangevuld met Transformatief coachen

en Hypnose en Regressie. Ruim 20 jaar geleden begon ze haar praktijk “Beau & Beau”, wat staat voor mooi van binnen is mooi van buiten en andersom, als huidcoach voor het fysieke en emotionele lichaam, tegenwoordig neemt ze als transformatief Coach ook de mentale en spirituele lichamen mee in de begeleiding van haar clienten. Daarnaast werkt ze regelmatig als begeleidend coach naast Robert tijdens de jaarprogramma’s, retraites en de opleiding hypnose en regressie.

Monique van Leeuwen

Monique van Leeuwen is founder en eigenaar van Bridgeman en het centrum Terra Nova. Met haar man en drie zoons in huis, is het voor Monique belangrijk haar vrouwelijkheid en sensualiteit te blijven voelen, ervaren en uit te dragen. In haar coaching maakt ze gebruik van verschillende technieken. Kernwaarden in haar werk zijn: veiligheid, vrouwenkracht en energie. Naast NLP-Master, Transformatief Coach en Yogadocent, heeft zij ook de opleiding bij JJDoula Amsterdam gedaan. Ze is gecertificeerd in Hypnobirth technieken voor Professionals. Verder heeft zij een opleiding Psycho Sociale Basiskennis gevolgd en de opleiding tot EFT (Emotional Freedom Technique) therapeut afgerond. Binnen de Transformatief Coach Training zal Monique naast een aantal yogalessen ook het trainen van EFT als interventietechniek voor haar rekening nemen.

Ans houdt van samenwerken en is een nieuwsgierige, creatieve onderzoeker van lichaam en geest. Dat heeft haar al vaak ertoe gezet om nieuwe wegen in te slaan als psycholoog, ondernemer, schrijfster, executive coach, netwerker, opleider en meer. Als liefhebber van Jung en het systeemdenken gelooft zij in het overstijgen van tegenstellingen. Zingeving en resultaat gaan volgens Ans uitstekend samen. Haar drijfveer is om mensen zo te inspireren en in beweging te krijgen dat ze op eigen benen kunnen staan en hun intuïtie en ‘fysieke ik’ leren vertrouwen. Ans is Creatief directeur & oprichter bij de SchoolvoorCoaching.

Atazar is een Grootmeester, een fantastische energiewerker, coach en wijsheidsleraar. Hij beschikt over de intuïtieve gave om je onbewuste, saboterende blokkades aan het licht te brengen, zodat ze je niet langer persoonlijk en professioneel in de weg zitten. Doordat hij volledig in zijn kracht staat, stelt hij je in staat om je wonden -die deze blokkades veroorzaakt hebben- te transformeren. Iedereen bezit deze spirituele intelligentie. Door Altazar kom je ermee in contact en kun je er zelf mee leren werken. Je brengt aan het licht wat in het onbewuste duistere verborgen ligt. Je wordt in staat gesteld om jezelf te bevrijden van datgene wat je al tijden met je meedraagt. Karmische pijnstukken, pijnstukken die je geerfd hebt van je voorouders of programmeringen die je niet langer tot dienst zijn.

Inspireren oftewel ‘in spirit zijn’ is wat Menno doet. Of dit nu is als coach, mindfulness meditatie trainer of spreker. Door zijn authentieke persoonlijkheid en krachtige aanwezigheid weet hij mensen te bereiken en datgene te raken waardoor ruimte ontstaat voor bewustzijn en verandering. In zijn centrum Ravitatie in ’s-Gravenzande geeft hij dagelijks les over bewustzijn en persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast organiseert hij events, retraites en doet hij veel sjamanistisch werk. Hij gebruikt naast zijn mooie verhalen ook tools zoals ijsbaden en vuurlopen om deelnemers uit hun comfortzone te krijgen zodat zij ervaren kunnen dat zij tot veel meer in staat zijn dan dat hun mind hen vertelt.

Elayne Lussenburg is (transformatie)coach, medium, trainer en psychosociaal therapeut. Al sinds haar vroege jeugd heeft Elayne bijzondere ervaringen met de spirituele wereld en haar intuïtie welke zij vanaf haar 18e verder begon te ontwikkelen. Na verschillende spirituele groepen volgde Elayne de Academie voor Mediumschap en diverse opleidingen in Engeland aan het beroemde Arthur Findley College. Zij heeft les gehad van vele internationale mediums. Elayne hecht groot belang aan integriteit, ethiek en een professioneel theoretisch en filosofisch fundament bij alles wat zij doet. Zij is een zgn feiten-medium, waarbij zij altijd feiten benoemd die kunnen worden gecheckt als bewijs van het bestaan van de spirituele dimensie. Haar missie is ‘het onzichtbare zichtbaar maken’, ‘het onbewuste bewust maken’.

De afgelopen veertig jaar heeft Elly voornamelijk gewerkt in het theater, sales en de journalistiek, waarbij planning, voorbereiding en uitvoering nauw met elkaar zijn verbonden. Momenteel werkt Elly voornamelijk als Sprekers-trainer & coach. Wat wil jij het publiek, mijn potentiële klant of de lezer laten zien? En hoe presenteer jij jezelf zodat het boeiend- en aantrekkelijk overkomt? Presenteren is een vaardigheid, dus presenteren kun je leren! De training presentatietechnieken is een combinatie van theater, humor, mindfulness, adem, energie, intuïtie, coaching, ontspanning en een flinke dosis plezier.

Marinus Kalkman was vele jaren werkzaam binnen het onderwijs, en als professioneel verhalenverteller onderkent hij als geen ander het belang van het werken met verhalen en beelden.

Ook wanneer hij als coach of als docent intuïtieve ontwikkeling in gesprek is, staat het communiceren via beelden en verhalen centraal.

Bij alles wat hij doet, zijn zijn opleiding en ervaring binnen de Westerse Mysterie Traditie altijd een belangrijk referentiekader voor hem geweest.

Naast (her)introductie in de spirituele wereld is zijn werk is er vooral op gericht om mensen te begeleiden, te stimuleren en te ondersteunen in hun spirituele groei.

Mijn naam is Karin. Al jarenlang werk ik met cijfers in de financiële sector. In december 2018 was ik voor het eerst een week op Terra Nova voor de transformatieretraite.

Tijdens een sessie zag ik heel duidelijk wat mijn pad is en wat ik hier te doen heb. Ik werd mij heel bewust dat ik talenten heb, die ik nu nauwelijks gebruik, terwijl ik hiermee zoveel mensen kan begeleiden. Alleen weet ik nu nog niet hoe ik dit goed kan gaan inzetten.

Ik heb voor deze opleiding gekozen om dit te leren en mijn talenten verder te ontwikkelen, zodat ik veel mensen kan begeleiden op hun pad met hun processen op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. Ik heb er enorm veel zin in!

Karin

Data opleiding

Het unieke aan deze opleiding is dat blok 3 en blok 5 plaatsvinden in Zuid-Frankrijk!

Groep 13, Start september 2022

1 – 2 – 3 september 2022 (Nederland)
2 – 3 – 4 december 2022 (Nederland)
6 – 11 februari 2023 (Frankrijk)
20 – 22 april 2023 (Nederland)
12 – 17 juni 2023 (Frankrijk)
12 – 13 – 14 oktober 2023 (Nederland)

Data, opleidingslocaties en programma onder voorbehoud.

De huidige tijd is bewegelijk. Dit maakt dat het kan zijn dat de opleidingslocaties en/of de lesdagen kunnen wijzigen, als de maatregelen daarom vragen. Zo kan het zijn dat de opleidingsweek van Frankrijk naar Nederland verplaatst of (delen van de) live lesdagen naar online lesmomenten verplaatsen. Elk van deze keuzen wordt per leergang, per lesblok, per situatie met liefde en zorg secuur afgewogen.

Investering

De financiële investering voor deze opleiding is €7.449,- excl. btw. Betalen in 6 of 8 termijnen is mogelijk. Je ontvangt hierbij een exemplaar van het boek De Essentie van Transformatief Coachen van Robert Bridgeman en de (online) syllabus. Daarnaast krijg je toegang tot de online leeromgeving, mentoring, lunches tijdens de lesdagen in Nederland en een volledige verzorging (overnachtingen, eten & drinken) op Terra Nova in Frankrijk en krijg je les van inspirerende teachers.

Heb jij de Online Training Transformatief coachen aangekocht voor €999,00? Dan krijg jij een korting van €499,00.

Eenpersoonskamers zijn beperkt beschikbaar.

De kosten voor de verdiepende studieboeken, vliegkosten*, eventuele extra overnachtingen of extra persoonlijke begeleiding zijn niet inbegrepen. Je reist op eigen gelegenheid naar de locatie.

*Extra kosten Frankrijk

Vanwege het milieu motiveren wij de deelnemers om samen te reizen met de auto.

 • Mocht je gaan vliegen dan adviseren wij om op Toulouse Airport te vliegen (aankomst na 15.00 uur). Je kunt daar eenvoudig een auto huren.
 • Meerkosten voor een 1-persoons slaapgelegenheid (a € 100,-). Er zijn 5 eenpersoonskamers.
 • Neem kleding mee waarin je je prettig voelt en waar je yoga in kunt doen en in meditatie kunt zitten. Ook je bikini/badpak/zwembroek vooral in je koffer stoppen!
 • Bij meer dan 20 deelnemers boeken wij een extra accommodatie in de buurt (circa 5 min lopen). Je wordt ingedeeld op volgorde van aanmelding. Op de dag van aankomst delen wij de kamerindeling met de deelnemers.

Gespreide betaling

Het is mogelijk om het collegegeld gespreid te betalen in 6-8 termijnen. Reken op €50,- extra i.v.m. administratiekosten. Kijk ook eens op de site van de belastingdienst naar aftrek van scholingskosten. Wil je meer weten? Neem dan contact op met Danny@bridgeman.nl

Ik ben Esther van der Linde en ik kan niet wachten om met de opleiding te beginnen!

Ik vond informatie over de coachopleiding toen ik er niet naar zocht. Een aantrekkingskracht van jewelste en iets in mij begreep ineens wat ik wilde, waar ik naar toe wil en wie ik ben.

Deze opleiding heeft alles in zich om mijn verlangen naar diepgang, ontwortelen en vrijheid voor leven, zodat ik daarbij een verschil kan maken voor andere mensen. Groeien en ontwikkelen als coach en lichtwerker en verdieping in mezelf als bewust mens.

RECENSIES

De Transformatie coach training kwam gedurende het jaarprogramma van Bridgeman onder mijn aandacht. Ik werd nieuwsgierig gezien ik het diepgaande transformatiewerk van Robert en andere Bridgeman coaches ken. Ik hoefde er niet lang over na te denken toen ik de informatie had doorgelezen; dit voelt goed. Tijdens de training mochten we al vrij snel van start met gefaseerd oefenen, zowel binnen als buiten de opleiding. Ik voelde meteen dat ik goed op mijn plek zat binnen de groep en de training, heel bijzonder om zo’n gevoel van thuiskomen te ervaren. Ook heb ik studeren en leren nog niet eerder met zo veel plezier en flow ervaren!
We hebben nu de eerste twee blokken gehad en wauw, wat is het een reis. Zelf maak ik veel persoonlijke en professionele groeiprocessen door, mede doordat je als deelnemer zowel cliënt als coach bent gedurende de training. Ik ben al veel gegroeid in de rol als coach, doordat we veel oefenen binnen de lesdagen en gestimuleerd worden veel vlieguren te maken. De trainingsinhoud wordt gedoseerd aangeboden, waardoor het overzichtelijk en redelijk behapbaar blijft. Ben heel dankbaar voor de opleiding, de mededeelnemers, het proces en natuurlijk de trainers/leraren waar we training van krijgen!

“Ik heb enorm veel geleerd tijdens de opleiding. Niet alleen de theorie rondom het Lichter Leven traject, maar zeker ook inzichten gekregen en (eigen) ervaringen opgedaan. In korte tijd is er veel gebeurd: pieken, dalen, puur geluk, intens verdriet, weerstand en groei om maar eens een paar dingen te noemen.

Als natuurgeneeskundige kijk ik holistisch naar cliënten. Ik werk ook niet met protocollen en dat is het mooie van deze coachopleiding; je krijgt een mooie, heldere en effectieve opbouw aangereikt met voldoende ruimte om het passend te maken.

De trainers brengen de stof levendig en praktisch over. Theoretische stukken worden afgewisseld met oefeningen en verrassingen. Je hoeft je geen moment te vervelen! De sfeer tijdens de lessen geweldig: open, liefdevol, vertrouwd, vrij om te zijn wie je bent. De begeleiding die je krijgt, is super.

Gedurende de opleiding ga je o.a. aan de slag met de theorie, praktijk (oefenen, stagelopen) en uiteraard je eigen leerproces. Omdat het zo ontzettend leuk is, voelt het niet als studeren. Soms was het best zoeken naar tijd  maar het blijkt maar weer dat als je iets echt wilt, het ook lukt.”
Cynthia Krijgsman

“De coachopleiding heeft mijn praktijk meer helderheid en koers gegeven.  Al jaren coachte ik mensen in mijn praktijk. Maatwerk en goed afgestemd zijn waren mijn speerpunten. Maar van te voren weten welke heldere koers we varen in het coachtraject…. tja… dat vond ik lastig.

Door de coachopleiding heb ik meer vorm, aanpak en structuur ontvangen, van waar uit ik duidelijker kon zijn over het te verwachten traject naar mijn cliënten toe.

Energetisch werkte het vervolgens ook zo: hoe helderder je signaal en koers, hoe meer mensen dat herkennen en weten of het iets voor hen is of niet.

Voor mij betekende de coachopleiding een verzameling van verschillende benaderingen en toch die lijn houden. Niet verzanden in allerhande mogelijkheden en aanpakken.

De structuur is goed doordacht en klopt aan alle kanten. Uiteindelijk blijft maatwerk voorop staan, maar heb ik in mijn bagage koffertje het Lichter Leven materiaal dat zo’n logische opbouw en lijn heeft, dat ik weet wat wanneer past en aansluit bij de client.

Ik kan werkelijk zeggen dat de coachopleiding er mede voor heeft gezorgd dat ik mij meer en meer kon professionaliseren en helderheid kan uitstralen over de te verwachten koers voor cliënten.”
Elayne Lussenburg

“Na zelf het programma te hebben doorlopen ben ik enthousiast geworden en wilde ik meer weten over de technieken en de opbouw van het programma. Als stressmanager en organisatie coach gebruik ik diverse technieken uit reguliere hulpverlening en coachopleidingen. De coach opleiding bij Bridgeman is een waardevolle toevoeging hierop. Mijn koffer met gereedschap is niet alleen voller maar ook erg divers geworden. Dit geeft mij als coach nog meer mogelijkheden om maatwerk te bieden voor de cliënt.”
Edwin den Heijer

“Hoewel al 17 jaar ervaring met training, counseling en coaching voordat ik aan de opleiding begon, heeft voor mij de Bridgmanmethode een bijzondere positie. Van alle technieken die ik in 25 jaar heb opgebouwd gebruik ik de Bridgemanmethode het meest. Elke dag. Het is niet meer weg te denken uit mijn werk, noch uit mijn leven. Het heeft mijn diepste wonden geheeld en mijn praktijk die al jaren bestond, tot volle bloei en wasdom gebracht. Wat deze coachtechnieken mijzelf hebben gebracht, geef ik nu door aan anderen.

Na Roberts opleiding kon ik niet anders dan succesvol zijn en mijn eigen verlangens waarmaken. Ik heb er nu alles voor in huis. Ik ken geen ander coach-opleidingstraject dat zo’n volledig pallet beslaat om mensen werkelijk te helpen: van blokkades en trauma’s laten smelten, je ware passie en talenten ontdekken tot en met gelukkig leven en succesvol werken.”
Marleen van den Hout

“Tussen de opleidingsweekenden door zijn er inspirerende contactmomenten, live met mijn buddy of mentor of online via de Google hangouts met groepsgenoten. Buiten die momenten lees, of herlees, ik de prachtigste boeken en verslind ik het aangeboden materiaal. Het leukst vind ik misschien wel de verrassingselementen tijdens de trainingsdagen. Dan komt er weer een konijn uit de hoge hoed van de trainers, steeds leerzaam en grensverleggend! Zij weten ook bijzonder snel het vertrouwen binnen de groep een boost te geven, waardoor we vanaf de eerste dag direct (‘cut the crab’) de diepte van ons eigen en elkaars wezen mogen exploreren. Ik kan hier enorm inhoudelijk op ingaan, maar zou liever zeggen: ‘gun jezelf dit cadeau en ervaar het Zelf’. Zelf ben ik opgegroeid in de horeca en groeide op met het motto ‘door dienen verdienen’. Vandaaruit heb ik minstens zoveel ervaring opgedaan binnen de detailhandel, de jeugdhulpverlening en bij de bank. De gemene deler is het dienen, coachen, begeleiden en helpen van mensen. Mijn ommekeer, mijn moment van verlichting beleefde ik reeds 20 jaar geleden al. En ik heb daar toen in eerste instantie ook gehoor aan gegeven, maar schrok ook wel van mijn eigen licht en kracht waardoor ik mij weer ben gaan confirmeren. Echter het sluimerend vuur altijd brandend gehouden. Na 4 reorganisaties bij de bank was mijn passie er daar wel uit en ben ik mij gaan herbezinnen. Al gauw kruiste Robert Bridgeman mijn pad. Aanvankelijk was ik wat sceptisch, over die 33 methoden, maar iedere ontmoeting, iedere workshop, boek en uiteindelijk het lichter leven programma, kon ik slechts constateren dat het allemaal waar is. Voor mij is de coachopleiding de methode waarbij ik anderen leer helpen vanuit mijn diepste weten. Daarvoor krijg ik vanuit Bridgeman een enorme gereedschapskist vol bewezen methoden mee, waarbij alles wat ik al aan bagage heb meegenomen niet overboord wordt gegooid, maar juist handen en voeten wordt geboden door de werkbare structuur. Alles valt dus op zijn plek, letterlijk en figuurlijk; het tweede weekend heb ik juist achter de rug, het moment waarop ik met oefencliënten aan de slag mag, en hoewel deze zich reeds vanuit mijn persoonlijk netwerk hadden aangeboden benadert men mij nu ook uit onverwachte hoek. In juni 2015 kom ik hier terug om meer te delen. Misschien tot ziens, bijvoorbeeld tijdens één van mijn stagemomenten bij een workshop of jouw persoonlijke coachopleiding!”
Bas Kniest

“Ik wil graag iets vertellen over de coachopleiding! Na mijn eerste kennismaking met het programma te hebben ondergaan was ik zo enthousiast over de transformerende kracht ervan dat de enige logische stap de Coach Opleiding was. Dit programma maakt het mogelijk om mensen niet alleen te coachen op dominante doelen of vraagstukken maar ook te begeleiden naar een heel andere staat van bewustzijn. Zo compleet dat alle andere aspecten van hun leven tegelijk een lift krijgen. Hoe gaaf is dat? Bij mezelf waren de resultaten verbluffend. Ik ging eindelijk ECHT het leven leiden dat voor mij bedoeld was.

De Coachopleiding was voor mij een snoepwinkel. Zoveel kennis, ervaringen, inzichten en methoden gecombineerd waar ik mijn eigen weg in mocht vinden. We werden als coaches in opleiding op vele vlakken uitgedaagd het beste uit onszelf te halen en ik kan persoonlijk zeggen dat ik daar enorm door ben gegroeid. Praktijk en theorie wisselen elkaar af. Never a dull moment, daar zorgen ze bij Bridgeman wel voor :-).

Deze coachopleiding is voor jou als jij graag mensen op een holistische manier wilt begeleiden naar een lichter leven met de wind in je rug van de grenzeloze energie en liefdevolle wijsheid van Robert en Monique. Het is voor jou als je spiritualiteit wilt kunnen brengen met nuchterheid en feitelijke kennis uit wetenschappelijke onderzoeken.”
Marinka van Aken

“In de jaren Als verpleegkundige werd mij duidelijk dat door mijn open houding en ervaring, mensen mij snel in vertrouwen namen en mij deelgenoot maakten van hun persoonlijke gedachten en gevoelens en hun hielp hun eigen weg te vinden. Deze waardevolle ervaringen hadden op mij een wisselwerking, ik kon een luisterend oor zijn en tevens kreeg ik inzicht in mijn eigen vraagstukken. Al deze ervaringen gaven mij zoveel voldoening dat ik hiermee graag meer wilde gaan doen. Ik heb inmiddels zelf de nodige ervaring opgedaan in het leven en ben altijd blijven zoeken naar de juiste balans tussen mijzelf en gezin,werk,sport,voeding en ontspanning. Door Robert en Monique ben ik gevraagd de Bridgeman coach opleiding te gaan volgen om daarna in januari 2014 mijn diploma “lichter leven coach” in ontvangst te mogen nemen. De interactie tussen de coaches vind ik van cruciaal belang om te interpreteren hoe men op authentieke wijze de methoden kan toepassen. Casuïstiekbespreking en het opzetten van een eigen bedrijf en ondernemingsplan schrijven komen hierbij ook aan bod. Robert is een inspirerende leraar en motiveert mij om mijn beste beentje voor te zetten. Door zelfontwikkeling kreeg ik dieper inzicht in hoe processen verlopen bij jezelf en bij anderen. Het coachen van anderen zit mij in het bloed, het toepassen van de juiste technieken bij cliënten in verschillende stadia van ontwikkeling en levensprocessen is uitermate boeiend. Het in praktijk brengen van de verschillende methoden is geweldig. Het ervaren van de effecten bij de cliënten is dankbaar en leerzaam. De noodzaak van praktijkervaring opdoen in diverse sessies geeft inzicht in hoe je als coach de juiste weg bewandelt met de client samen, op het goede moment bijstuurt en stimuleert. Het doornemen van de structuur van het Lichter leven Programma en vervolgens daadwerkelijk met cliënten dit programma beleven heeft mij geleerd dat de onderdelen zeer goed op elkaar afgestemd zijn en de stappen elkaar logisch, dynamisch en succesvol opvolgen.”
Monique Meijer

 

Deel dit!