Documentaires

De Bridgeman Foundation zet zich in voor dieren en mensen in moeilijke omstandigheden en/ of situaties. De stichting zamelt donaties in voor projecten die bijdragen aan betere leefomstandigheden voor mensen en een betere welzijn van dieren. Daarnaast is de foundation betrokken bij meerdere wetenschappelijke onderzoeken. Hieronder tref je enkele van onze bijzondere documentaires.

More than a pipeline

Samen met cameraman Lex Olthof is Robert december 2016 3 dagen naar Standing Rock gegaan om te steunen én om te filmen. Met als doel een documentaire te maken over de situatie aldaar.

Er is een groep mensen die echt dringend steun nodig heeft. Er wordt op dit moment geschiedenis geschreven in het Standing Rock reservaat in North Dakota, Amerika. Er speelt zich momenteel een internationaal conflict af. Het zogenoemde Dakota Access Pipeline (DAPL) project wordt er tegen gehouden door leden van de Grand Sioux Nation, gesteund door inmiddels meer dan 500 andere indianen stammen.

Ademhaling als medicijn

Na het beklimmen van de Kilimanjaro (2014) kreeg ik in januari 2017 de kans om 22 Zwolse ondernemers te begeleiden naar de top van Kilimanjaro door middel van ademtechnieken.

Samen met hoogleraar cardiologie Arnoud van ’t Hof ontwierp ik een onderzoek. Het ging hier om 22 niet getrainde klimmers. Ze hadden geen maandenlange adem- en koudetraining gehad. De expeditieleden werden door mij begeleid door middel van ademhalingstechnieken tegen hoogteziekten, terwijl de 25 andere ondernemers, de vergelijkbare controlegroep, niet begeleid werden op het gebied van ademhaling.

Deel dit!