Authentieker worden?

17 april 2014

Onlangs werd ik in het kader van mijn onderzoek naar methoden op het gebied van levenskwaliteit uitgenodigd door de organisatie Be More You (BMY) om hun tweedaagse basis-breintraining te ondergaan. Be More You heeft een methode ontwikkeld waarmee ze, door middel van een breinonderzoek (E.E.G.) en breintraining fantastische resultaten zeggen te bereiken.

 De resultaten zijn volgens Be More You o.a.:

  • persoonlijk gelukkiger en professioneel effectiever
  • meer zelfvertrouwen
  • betere concentratie
  • nog meer verbonden met je dierbaren

Dit zijn dezelfde resultaten als langdurige mindfulness meditatie, één van mijn favoriete methoden, (wetenschappelijk onderbouwd) teweeg brengt. Maar dan in enkele dagen! Kan dat echt? Normaal gesproken werkt Be More You voor grote organisaties en de kosten voor de training zijn daar dan ook naar. De moeite waard om te onderzoeken leek me. Ik ging in op de uitnodiging. Bekijk de video voor mijn conclusie:

Meer over de basistraining die ik volgde:

Be More You zegt op haar website:

“Onze module “Spoorzoeken” laat je zien waar je nu staat en hoe je de reis op je eigen pad kunt vervolgen op een manier die nog beter bij je past: je ontspannen bewust van de mogelijkheden die er onderweg zijn, en met een rugzak vol proviand (innerlijke rust), een kompas (je groeiwens), een verrekijker (overzicht) en een Zwitsers zakmes (vaardigheid en vertrouwen).

In de trainingssessies kijk je naar een film. Door het kijken naar de film ontspan je, zodat je hersenen maximaal de ruimte krijgen om te leren. Tijdens de training heb je sensoren op verschillende plekken op je hoofd, waarmee voortdurend het EEG-signaal wordt afgelezen. De trainer houdt daarmee zicht op de werking van de hersenen tijdens de training.

Via een geavanceerd feedbacksysteem krijgen de trainer en jij direct terugkoppeling over hoe je brein op de training reageert. Zodra de hersenfrequenties zich op de gewenste manier verhouden, krijg je een visuele, auditieve en tactiele “beloning” die je hersenen stimuleren om je nieuwe gedrag te bestendigen. Je ziet veranderingen in het beeldscherm, hoort klanken via de hoofdtelefoon, en voelt trilling via een kussen dat op je schoot ligt en dat verbonden is aan het feedbacksysteem.”

Meer informatie: www.bemoreyou.nl

 

Even voorstellen:

Robert Bridgeman is onderzoeker, auteur, coach en spreker. Hij onderzoekt methoden om bewustzijn te ontwikkelen door ze zelf te ondergaan. Robert studeerde in centra en kloosters over de hele wereld en woonde 2 jaar in Azië. Hij is co- founder van Bridgeman Community, een internationaal netwerk van professionele coaches. Robert schreef het boek: Start vandaag met lichter leven. Waaraan professoren Herman Wijffels en Paul de Blot, alsmede meditatieleraar Tijn Touber, spreker en innovator Martijn Aslander en Iceman Wim Hof een bijdrage leverden. Samen met Wim Hof beklom hij in januari 2014 Mount Kilimanjaro in Tanzania in 48 uur én in korte broek. Robert is tevens als trainer verbonden aan het Search Inside Yourself Leadership Institute in San Francisco (Dat ontstond vanuit Google en Stanford University) en beschikt daarmee over het meest actuele hersenonderzoek. Hij blogt over zijn doorlopende veldonderzoek: over wat hij meemaakt, onderweg tegenkomt en waar hij zich over verwondert.

Deel dit!

Een bericht schrijven

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *