De waarheid

3 december 2020

In deze tijd lijkt de polarisatie op aarde enorm toegenomen. Het is lang geleden dat mensen en meningen zo tegenover elkaar stonden als nu. De één zweert bij de empirische wetenschap. Alleen wat met de zintuigen kan worden waargenomen, is waarheid. De ander gelooft dat hij of zij een ziel is, communiceert met buitenaardse wezens en werkt met energie. Een derde is ervan overtuigd dat alles één is en dat dualiteit, tijd en ruimte niet bestaan. Wie heeft er gelijk?

Alle drie hebben ze het bij het juiste eind. Er is namelijk niet één waarheid. De werkelijkheid waarin we leven is multidimensionaal. Er zijn talloze waarheden die naast elkaar bestaan. Voor dit artikel delen we ze in drie groepen. De relatieve werkelijkheid, de spirituele werkelijkheid en de absolute werkelijkheid.

De relatieve werkelijkheid

Binnen deze waarheid bestaat alleen wat je kunt waarnemen. Enkel wat wetenschappelijk bewezen kan worden met meerdere dubbelblinde onderzoekspublicaties, waarbij gerandomiseerde proefpersonen aan bod komen, die ook nog eens peer reviewed zijn. Dit is de realiteit van alledag. De dimensie van tijd en ruimte, van dualiteit en tegenstellingen en van goed en kwaad.

De mens is een fysiek wezen, de dood is het einde en bewustzijn ontstaat in het brein. De planeet waarop we wonen, is een hulpbron en al het leven is ondergeschikt aan de mens. De vrije wil is een hoog goed waar ieder mens recht op heeft en wordt geassocieerd met het brein.

 

De spirituele werkelijkheid

Deze waarheid gaat uit dat de relatieve realiteit een hologram, of een matrix is. De menselijke realiteit heeft een oorsprong in de Ziel. De mens is een eeuwig wezen in de tijdelijke vorm van een persoon. Een persoon met karma, gidsen en hogere gaven. Het Universum is groots en multidimensionaal. Er leven talloze andere beschavingen op andere planeten. Moeder Aarde is een levend wezen dat in trilling aan het veranderen is naar nieuwe dimensies.

De mensheid gaat mee in deze nieuwe frequentie, een proces dat wordt omgeschreven als: 3D naar 5D. Dualiteit bestaat in een veel lichtere vorm. Goed en kwaad vertaalt zich in licht en duister. Bewustzijn is het veld waar alles in gebeurt. Het brein is een ontvanger en een vertaler van het collectieve veld. De vrije wil ontspringt in de Ziel en bepaalt hoe het leven wordt ervaren. Alles is een keuze. De mens is creator van het eigen bestaan.

De absolute werkelijkheid

Alles is één. Dualiteit bestaat niet (non-dualiteit). Tijd en ruimte zijn illusies die in de menselijke geest zijn ontsprongen. Ook verschillende dimensies bestaan in feite niet. Er is geen binnen en geen buiten, geen yin en geen yang, geen toeval en geen Ziel. Alles is een groot collectief gewaar zijn, waarin fenomenen zich spontaan en door oorzaak en gevolg aandienen en weer verdwijnen. Het eeuwige NU.

De vrije wil bestaat niet. Er is geen enkele vorm van Zelf waar de vrije wil aan gerelateerd kan worden. De mens is het IK BEN (Advaita Vedanta), de Boeddhanatuur (Boeddhisme) en de Spirit (Gnosis).

Deze drie werkelijkheden versmelten steeds meer in deze tijd. Ondanks de polarisatie lijken steeds meer mensen te ontwaken uit de relatieve realiteit. Ze ervaren dat er meer is dan alleen maar zintuiglijk kan worden aangetoond.

Ook ontstaat het besef dat de wereld waarin we leven een Matrix is, een illusie die in feite niet bestaat. De spirituele werkelijkheid openbaart zich. Vaak ontstaat al vrij snel het besef dat alles één is. De absolute werkelijkheid vermengt zich met de relatieve en de spirituele werkelijkheid. De voorwaarden voor zelfrealisatie zijn gelegd.

Omarm de drie werkelijkheden

Ieder van deze drie werkelijkheden op zich zijn beperkt. Als je alleen maar gelooft in wat wetenschappelijk aan te tonen is, dan mis je een groot deel van het leven. Wanneer je alleen maar gelooft in de werkelijkheid van de Ziel, dan mis je de essentie van de eenheid. Maar, wanneer je alleen maar gelooft in de absolute eenheid, dan mis je de uitdrukkingen van die eenheid in de andere twee realiteiten.

De Bridgeman Methode omarmt deze drie werkelijkheden bestaande uit wetenschappelijk onderzoek, spiritualiteit en non-dualisme. Samen vormen deze drie velden de stukken van de puzzel, die leidt tot de HOMO UNIVERSALIS. De nieuwe mens. De meester van drie werelden.

Leef lang en voorspoedig!

Warme groet,

Robert Bridgeman

Deel dit!

Één suggestie bij “De waarheid

Een bericht schrijven

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *