Geen GURU

11 september 2014

De laatste tijd zijn er steeds meer mensen die mij als een Guru zien of benoemen. Hoog tijd daar aandacht aan te besteden, want dat is zeker niet wat ik ben of wil zijn. Welke rol heb ik dan wel?

In eerste plaats ben ik ontdekkingsreiziger. Dat doe ik niet alleen, maar samen met Monique mijn partner. Zoals vroeger de ontdekkingsreizigers de continenten afvoeren in hun schepen, zo bevaren wij het menselijk potentieel. We reizen samen de wereld over en onderzoeken methoden die bewustzijn doen toenemen en mensen helpen alles uit zichzelf te halen. Daar horen fysieke ontwikkelingsmethoden zoals sport en voeding bij, emotionele ontwikkelingsmethoden zoals EFT en hypnotherapie, mentale ontwikkelingsmethoden zoals NLP en Hersentraining en spirituele ontwikkelingsmethoden zoals meditatie en energiegenezing. We sluiten niets uit en laten ons niet tegenhouden door zweverigheid. Zolang we zelf niet zweverig worden is er niets aan de hand. Tijdens onze onderzoek reizen komen we in hele moderne methoden zoals het Search inside Yourself programma vanuit Google en de Wim Hof Methode, maar ook in tempels, kloosters, zweethutten, sektes, meditatiecentrums en Yoga ashrams. Daarbij gaan we tot het gaatje en ondergaan we alles zelf. Vervolgens nemen we het mee naar Nederland om te delen.

Ik reis samen met Monique en anderen de wereld over om methoden en technieken te verzamelen. We onderzoeken onder andere:

  • Search Inside Yourself (het meditatieprogramma van Google) in San Francisco door er de teacher training te doen, ik vlieg er regelmatig heen
  • Hersenonderzoek door bij Stanford wetenschappers te studeren
  • het werk van Osho door tijd in zijn centrum in India door te brengen,
  • Boeddhistische Vipassana meditatie door wekenlang in kloosters te zitten in Thailand en Nepal
  • Zen meditatie door in Vietnam te studeren in kloosters (waar we 2 jaar verbleven)
  • Siam Reiki in Thailand
  • Sjamanistische stromingen door in zweethutten te zitten en ceremonies bij te wonen
  • Yogatraining in India
  • Wim Hof Methode door de instructeursopleiding te doen en mee te gaan de Kili op
  • NLP, Art of Being present, Avatar, allemaal door het te ondergaan

In totaal hebben we 33 methoden in kaart gebracht. Het boek dat ik schreef: Start vandaag met lichter leven, gaat over dit onderzoek.

Bridgeman Methode

Naast erover schrijven en spreken gebruiken we technieken uit alle bovenstaande methoden in de Bridgeman methode, een methode die mensen helpt alles uit hun leven te halen. Bridgeman bestaat uit ongeveer 20 mensen en we organiseren events, coachen, spreken en trainen om zoveel mogelijk mensen te helpen met het materiaal uit onze onderzoekreizen. Bridgeman werkt binnen organisaties, met particulieren en met topsporters. Ook leiden we ieder jaar een groep coaches op in onze methode en gaan we vanaf volgend jaar meditatietrainers opleiden. Op deze manier kunnen we nog meer mensen helpen. We hebben binnen Bridgeman geen winstoogmerk maar een bewustzijnsoogmerk en willen zoveel mogelijk mensen helpen bewust en gelukkig te leven. 15 % van onze winst gaat dan ook standaard naar onze stichting Bridgeman Foundation en we doen veel voor goede doelen. Uiteindelijk doen we ons best iets bij te dragen aan een betere wereld.

Ondertussen hebben we een heel gewoon leven met twee zoons, vrienden, ouders, familie en een stationwagen. We gaan naar verjaardagen, slapen uit op zondag en lopen tegen dezelfde issues aan als iedereen. Kortom, niks Guru achtig aan, maar gewone mensen met een gewoon leven die hun hart volgen en doen waar ze plezier in hebben.

 

 

Deel dit!

Een bericht schrijven

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *