Het gevolg van niet manifesteren van je realiteit

26 november 2019

Niet manifesteren

Peter vraagt: “Wat is het gevolg van het niet manifesteren van je realiteit”?

Het eerste wat in me opkomt is dat het niet mogelijk is om je realiteit NIET te manifesteren. Ondanks dat we denken dat de meeste situaties en ervaringen ons overkomen, is het feitelijk zo dat we met elke gedachte, elke emotie, elke overtuiging, elke angst en elke actie onze realiteit vormgeven.

 

Verschillende niveaus

Dit kun je op verschillende niveaus zien.

  1. De hersenen

Neuroplasticiteit: “Alles wat we doen, denken en waar we aandacht aan schenken verandert de structuur en de functie van ons brein” (definitie van Prof. Phillipe Goldin, University of California). Onze hersenen bestaan uit 100-miljard neuronen die continu met elkaar in verbinding zijn. Op dit moment zijn er meer verbindingen in jouw hoofd dan alle mobiele telefoons op deze planeet. En die verbindingen worden gevormd en vervallen afhankelijk van jouw denken, doen en laten. Je hersenen bepalen voor een groot deel je persoonlijkheid, je levenskwaliteit, je perceptie, emotioneel welzijn, gedachten waar je je bewust van wordt, etc. en hebben daarmee een groot effect op je werkelijkheid.

 

  1. Het onderbewustzijn

Het onderbewustzijn is de zetel van onze overtuigingen, herinneringen, trauma’s, angsten en gewoonten. Maar ook het grootste deel van onze gedachten en emoties zijn onbewust. Carl Jung schatte dat het bewustzijn van de gemiddelde mens ongeveer voor 95% onbewust is. 95% van wat we denken, doen en voelen ligt buiten onze directe bewuste invloedsfeer. Tegelijkertijd heeft die 95% onderbewustzijn wel effect op het grootste deel van ons gedrag. Het bepaalt wat we doen, wat we zeggen, hoe we overkomen op anderen, wat we kunnen en niet kunnen, hoe we ons gedragen, waar we bang voor zijn, waar we goed in zijn en waar onze voorkeuren en interesses liggen. Het heeft een enorme invloed op onze realiteit.

Kortom, elke gedachte, elke emotie en zelfs waar je aandacht op richt vormt zowel je hersenen als je onderbewustzijn. Die twee hebben dan ook alles met elkaar te maken en bepalen grotendeels hoe jouw leven eruitziet.

‘Think and grow rich’

In 1937 werd het boek ‘Think and grow rich’ gepubliceerd. De schrijver -Napoleon Hill- onderzocht in het boek de meest succesvolle mensen van dat moment als Thomas Edison, Andrew Carnegie en Henry Ford. Zijn vraag was: “Wat is de overeenkomstigheid die hun succes bepaalt?” Hill deed een belangrijke ontdekking die hij de ‘Wet van de aantrekkingskracht noemde’. Deze natuurwet was misschien wel even belangrijk als de ontdekking van de Wet van de zwaartekracht door Newton. Ze werd niet zo breed geaccepteerd als de laatste.

Dat is jammer. Hills’ vinding was van levensbelang voor ieder mens. Alles draait om frequentie. Zoals je weet is alles in het materiële leven energie. Alles bestaat uit trillende moleculen. Zowel buiten- als binnen jezelf. Het onderbewustzijn trilt op een bepaalde frequentie. Gelijkgestemde energie trekt elkaar aan en het onderbewustzijn trekt dus ervaringen, mensen, gebeurtenissen en fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel welzijn aan in je leven. En je onderbewustzijn wordt gevormd door… Juist; alles wat je denkt, doet en waar je aandacht op richt. Hill ontdekte dat deze succesvolle mensen een enorm krachtig en positief overtuigings- en gedachtesysteem hadden waar hun werkelijkheid zich aan aanpaste.

Je bent dus, net als Edison en Ford, in ieder moment je realiteit aan het manifesteren met alles wat je vindt, denkt en doet. Als je daar niet bewust mee bezig bent creëer je wellicht een realiteit die je helemaal niet wilt of die misschien helemaal niet bij je past.

De meeste mensen worden vanaf hun geboorte gestuurd in hun keuzes. Je ouders bepalen je schoolkeuzes, vervolgens ga je studeren of naar het beroepsonderwijs. Kies je dan wat je echt graag wilt? Volg je je hart en je passie? De meeste mensen niet. Studiekeuzes worden vaak gebaseerd op zaken als status, mogelijke verdiensten in de toekomst of werkgelegenheid. Net als de baankeuzes die daarna volgen en de promotiekeuzes later in de carrière. We doen maar wat, kabbelen mee met de stroom. Vaak om rond ons 40e/ 50e wakker te worden met de vraag: “Is dit alles?”

Je ouders/ verzorgers en anderen die dichtbij staan als oma’s, opa’s, vrienden en leraren hebben een enorme invloed op je persoonlijkheidsvorming. Ondertussen lees je boeken, kranten en kijk je TV. Je laat je beïnvloeden door social media, nieuws en anderen. Al die informatie creëert hersenverbindingen en belandt in je onderbewustzijn. Je wordt erdoor geconditioneerd zoals dat heet.

Of je nu wil of niet, jij bent de architect van je eigen werkelijkheid. Je buitenwereld is een afspiegeling van je binnenwereld. Alleen omdat je dit niet wíst is de realiteit ontstaan waarin je nu leeft.

Kiezen voor een conditionering die beter bij je past!

Je hebt dus een keuze nu je dit weet. Ga je akkoord met de conditionering die je omgeving en de maatschappij voor je gekozen heeft? Of kies je voor een conditionering die beter bij je past? Die past bij je blauwdruk? Die blauwdruk kreeg je mee toen je geboren werd. Het is je authentieke zelfontwerp, het omvat jouw leven zoals dat voor jou bedoeld is.

Zie je dat bewust manifesteren niet hetzelfde is als manipuleren? Dat het leven in overgave en loslaten niet in de weg staat? Dat onbewust manifesteren je onnatuurlijk heeft geconditioneerd en dat je nu de kans hebt terug te gaan naar je essentie?

Een andere manier om ernaar te kijken is de ‘wet van de eenheid’. In essentie is alles één. Als astronauten de ruimte in vliegen en omkijken, beseffen ze dat het één organisme is. De aarde met alles en iedereen erop. De afscheiding van individuen is een illusie, we zijn onlosmakelijk verbonden met de planeet en zelfs met alles eromheen, als golven op de oceaan. ‘Je bent het universum in de tijdelijke verschijningsvorm van een mens’, is een van mijn favoriete quotes om dit te duiden (Eckhardt Tolle).

Als je verbonden bent met alles is het niet vreemd dat jouw denken, doen en laten directe invloed heeft op je omgeving. Ook is het dan niet vreemd dat je onbewust denken je realiteit grotendeels creëert. Zonder dat het zelf in de gaten hebt. Al je overtuigingen, gedachten, trauma’s en herinneringen zijn filters waar je werkelijkheid door gevormd wordt. Als je die filters verandert, verandert je werkelijkheid.

En God dan? Zijn er geen hogere krachten die een rol spelen in jouw leven en werkelijkheid? Voor mij persoonlijk is dit zeker het geval. Na jaren werken met hogere krachten is er geen ‘geloven’ meer aan. Het is werkelijkheid geworden, net zo werkelijk als ontbijt eten of boeken schrijven werkelijkheid voor me is.

Voor mij bepaalt God (niet persé de Christelijke god trouwens. Andere benamingen zijn: Spirit, Bewustzijn, Het Universum, Boeddha Natuur, de Eenheid, het Bestaan) een belangrijk deel van de werkelijkheid. Overgave, liefde en dankbaarheid zijn essentieel voor het leven. Daarbij: Door God duidelijke boodschappen te zenden geeft ze je wat je wilt. “Vraag en het wordt gegeven” staat in de bijbel. En het grootste deel van je vragen stel je vanuit die 95% onderbewustzijn.

Zijn hongerbaby’s in Afrika dan zelf verantwoordelijk voor hun situatie? Is iemand die verkracht wordt dan zelf de schuldige? Dit zijn voorbeelden van vragen die vaak opkomen als het over deze materie gaat. Bewust natuurlijk niet, niemand kiest ervoor om zoveel pijn en lijden door te moeten maken. Schuld en verantwoordelijkheid bestaan niet in deze. Als je niet weet dat je onderbewustzijn je realiteit creëert en je hebt geen idee van de technieken die bestaan om je onderbewustzijn te programmeren kun je nergens op afgerekend worden.

 

Als je dit wel weet echter…

Zoals jij nu…

Ontstaat die verantwoordelijkheid.

“Er zijn geen slachtoffers, alleen vrijwilligers” Altazar Rossiter

 

Stel je voor dat je bewust nieuwe hersenverbindingen kunt leggen? Dat je je onderbewustzijn zou kunnen deprogrammeren zodat je filters omgezet worden en je realiteit verandert?

 

Manifesteren

In een volgende blog zal ik een aantal technieken uit de doeken doen die je kunnen helpen bij:

  1. Het ontdekken wat je blauwdruk is

en

  1. Het opnieuw programmeren van je hersenen en onderbewustzijn.

 

De gevolgen daarvan? Andere gedachten, overtuigingen en emoties, nieuwe hersenverbindingen en onbewuste programma’s die beter aansluiten bij je blauwdruk. Heldere en duidelijke vragen aan God. Zodat je het leven gaat leiden waarvoor je hier op deze planeet kwam. Met alle positieve gevolgen van dien op je levenskwaliteit.

 

Licht leven!

Robert

 

Bronnen:

Think and grow rich, Napoleon Hill

Vraag en het wordt gegeven, Abraham Hicks, Start vandaag met lichter leven, Robert Bruggeman/ BridgemanManifesteren

 

Deel dit!

Een bericht schrijven

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *