De vrije stroom van levensenergie (Rianne)

1 februari 2024

levensenergie; het heilige huwelijk tussen bewustzijn en materie

De vrije stroom van levensenergie vraagt vrije doorgang in en door je hele systeem vanuit verschillende richtingen.

In je lichaam zijn heel veel plekken waar energie samenkomt, als het ware verzamelplekken. Energie van gevoelens, gedachten, imprints, triggers, identificaties…

Deze energiecentra, -ook wel chakra’s of schijf genoemd- bevinden zich in je systeem. Boven en onder je fysieke lichaam en op verschillende plekken in je fysieke lichaam.

Er zijn er echter zeven die veel invloed uitoefenen op je hele zenuwstelsel. Deze chakra’s zijn namelijk verbonden aan je ruggenwervel en beïnvloeden je diverse basisstaten van bewustzijn.

Het laten stromen van levensenergie vraagt je te openen om te kunnen ‘ontvangen’. Ontvangen van de energie van bewustzijn en de energie van materie.

Naar beneden en naar boven. Alles gezien vanuit een conceptueel perspectief natuurlijk.

Uit verbinding met de eenheid, de energie van bewustzijn. Licht, liefde. Via het kruinchakra je fysieke lichaam in. Vanuit daar verder naar beneden.

Het belichamen en incarneren van je Zielenbewustzijn.

Echter deze stroom van universele energie kan alleen floreren in harmonie met de opwaartse stroom van onder naar boven. De stroom van bevrijding van (ego) begrenzing.

Als de energie van bewustzijn zich niet kan versmelten met de energie van expressievrijheid blijft het doelloos. Vormloos.

Bijvoorbeeld…

Je kunt jaren op je meditatiekussen zitten en vol in verbinding zijn met de eenheid, maar als je basischakra nog zeer verkrampt is en je ook niet volledig je waarheid durft te spreken… Dan kun je simpelweg niet je volle potentieel belichamen en manifesteren in deze aardse dimensie.

Deze tweekosmische polariteiten van stroming vragen om evenwicht in stroming. Dit wordt ook wel het heilige huwelijk genoemd. Het creëert de bedding voor manifestatie vanuit onbegrensde mogelijkheden.

Het gaat hierbij om integratie van eenheid en aarde. Lichaam en geest. Binnen en buiten. Inclusief jouw eigen innerlijk mannelijke en vrouwelijke krachtbron.

Het proces van groeien, leren en verruimen gaat over bevrijden. Chakra voor chakra, laag voor laag. Je opgeslagen energetische imprints die een lage trilling hebben shiften naar hoge trilling.

Heb jij het verlangen naar de vrije stroom van levensenergie? Voel je uitgenodigd voor een van de dagretreats Freedom of Inner Flow.

The Art of Life

Rianne

Deel dit!

Een bericht schrijven

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *