Verwarring tijdens je ontwaakproces

25 juni 2019

Als deze blogtitel je aanspreekt bevind jij je waarschijnlijk ergens in je ontwaakproces.
Dit proces verloopt voor iedereen anders, maar er zijn wel vaste lijnen in te ontdekken.

Steeds meer mensen ontwaken doordat de aarde in een ontwaakproces zit. Tijdens het ontwaken beweegt de aarde (en daarmee ook de mensheid) zich van de 3e naar de 5e dimensie. Daarmee bewegen we ons van afscheiding (van elkaar, van ons spiritueel lichaam en van de aarde) naar eenheid.

In elke fase van het proces kan verwarring optreden. Dit hoort erbij: verwarring is een goed teken. Ik zal uitleggen waarom:

Aan het begin van het ontwaakproces gaat het over loskomen van je fysieke lichaam, het loslaten van onheilzame tegenover het ontwikkelen van heilzame gewoonten.

Veel mensen starten tegenwoordig met yoga, meditatie, lifestyleverandering en bewustwording. Dit vliegen ze aan door bijvoorbeeld leraren te vinden en te volgen (cursussen, boeken, podcasts).

Deze fase is vaak heel fijn. De motivatie is hoog en je ervaart dat je je lichter en beter voelt: je gaat lichter leven.

Die fijne gevoelens kunnen van het ene op het andere moment omslaan in een drama als je in een “oud stuk” terecht komt. Dit hoort er gewoon bij. Ontwaken gaat met ups en downs en doet soms pijn.

Al gauw kom je diepere blokkades, trauma’s en overtuigingen tegen die je altijd al had, maar waar je je nu pas echt bewust van wordt.

Werk aan de winkel…

Je blijkt zwaardere middelen nodig te hebben dan yoga en meditatie. Transformatiemethoden als EMDR, EFT, NLP, Altazar Method, Touch of Matrix, regressie, hypnose, Sjamanistisch werken en heel veel andere methoden helpen daarbij.

Het doorwerken van je oude conditionering is een belangrijk onderdeel van je ontwaakproces. Als je dit niet doet, is de kans groot dat je conditionering om aandacht blijft vragen. Dan kom je in een soort schijnverlichting terecht, waardoor je snel getriggerd blijft worden. Ik ga ervanuit dat jij de confrontatie -en daarmee de transformatie- goed aangaat.

Er volgt een punt waarop de ergste blokkades zijn opgelost en de verbinding met het spiritueel lichaam ruimer wordt. Deze verbindingstoename uit zich in het ervaren van meer gelijkmatigheid, gelijkmoedigheid, en minder oordeel. Oordeel naar jezelf en naar anderen. Tenslotte uit de verbinding tussen jou en je geestelijk lichaam zich in meer liefde en compassie in het algemeen.

Er is een laag in het spiritueel lichaam die minder bekend is, namelijk het causaal lichaam. Causaal betekent oorzakelijk. Het causale lichaam is dan ook een zielslaag waarin de oorzaak en het gevolg uit verschillende levens en dimensies vastliggen. Kortgezegd: in deze laag bevindt zich je karma.

 

Je karma, dat je opdoet in andere levens en dimensies, is verantwoordelijk voor 90% van wat je meemaakt, wie je ontmoet en wat je ervaart en voelt in dit leven.

In deze fase van het ontwaakproces krijg je een steeds dieper inzicht in:

  • Hoe alles oorzaak en gevolg is;
  • Dat alles één is;
  • Dat de realiteit waarin we leven een illusie is;
  • Dat duisternis en kwaad voortkomt uit sluiers van onwetendheid waarin wij mensen gevangen zitten.

 

De sluiers van onwetendheid, in het Boeddhisme de 7 sluiers van Mara genoemd, lossen steeds verder op gedurende het ontwaakproces. Dit kan een verwarrende ervaring zijn omdat alles wat je altijd voor waarheid aannam ineens anders blijkt te zijn. Je gaat jezelf en mensen om je heen anders ervaren en meer doorzien. Vertrouw erop dat dit bij het proces hoort. Je laat je 3e dimensiebewustzijn steeds meer los en komt in een 4e of 5e dimensiebewustzijn. Een zielsbewustzijn waarin je de eenheid van de mensheid en het Universum gaat doorgronden.

Je gaat anderen en jezelf steeds meer zien als zielen en als multidimensionale lichtwezens.

Het is belangrijk dat je gedurende het hele ontwaakproces uit het oordelen over jezelf en anderen blijft en dat je iedereen, inclusief jezelf, een eigen proces gunt.

Het hoeft niet meteen perfect te zijn. Ontwaken gaat stapje voor stapje en het is geen lineair proces. Geef jezelf drie jaar voor de basis en minstens 10 jaar voor het hele proces, dan kan het alleen maar meevallen.

Geniet van de verwarring: wat er ook gebeurt, het is ok. Het is een voorbode van groei en verlichting. Hoe heftiger de verwarring, hoe beter het in feite is.

Avec plaisir!

X Robert

 

Meer blogs van Robert Bridgeman lezen? Klik hier …

Deel dit!

Één suggestie bij “Verwarring tijdens je ontwaakproces

  1. Een innerlijke omzetting.. Zo ervaar ïk” het. Je moet niet terug kijken. In feite kán dat niet eens. Het denken, het verstandelijk redeneren, is niet de bron van de gewaarwordingen die dit proces in beweging brengen. Ook aspiraties hoe mooi ook, kunnen valkuilen gaan vormen en het hypnotische herhalen van de zin : “Ik ben een met alles.” nagelen mensen soms vast op de plek van zelfvoldaanheid en gaan het offer niet tegemoet die leidt tot dienstbaarheid en zelfvergetelheid. Het is waarlijk een strijd met heldere vergezichten maar evenzo momenten vol schaduwen. Maar het innerlijk beseffen van de overwinning en ook het besef dat jijzelf oorzaak en gevolg bent blijven steeds meer moed geven. Twijfel is een slechte raadgever. Je wordt je ook meer bewust van het feit dat je dit pad niet alleen gaat. En dat er velen ons vooruit zijn gegaan. Eigenlijk is dit het leven zelf dat zich wil openbaren . Het weten van het hart is het veiligste.

Een bericht schrijven

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *