Waarheid met óf zonder liefde – Rianne Manten

6 september 2021

Integriteit is voor mij een heel belangrijke kernwaarde. Ik had alleen veel blinde vlekken, waarbij ikzelf niet helemaal transparant was over mijn intenties en me regelmatig verschool achter ‘waarheid’. Of een soort versie van waarheid, maar dan zonder liefde…

Niet altijd een ‘slechte intentie’, wellicht, maar een verbergende of verstoppende energie beïnvloedde linksom of rechtsom het energieveld. Vanuit lage trilling.

Ik herkende ook niet waar mijn omgeving waarheid sprak zonder liefde. Ik voelde altijd wel dat er iets niet klopte, maar doorzag het niet echt.

Ik leerde de afgelopen jaren om energie te ‘lezen’. Waar te nemen. En te voelen of woorden en waarheid ook verbinding maakten met mijn hart. Met de energie van liefde.

Daar waar ik de liefde niet kan voelen in mijzelf, van de ander of in interactie met mijn omgeving, weet ik inmiddels dat de diepere waarheid nog niet is genomen. Of genomen kan worden. Door de ander. Of door mijzelf. De lage trilling en shadow sides verschuilen zich dan nog achter de diepere waarheid.

Ik heb mijzelf meerdere fasen in mijn leven vrijwillig willen laten opsluiten in een gesticht omdat ik gewoon gek werd van de duale energie die ik constant innerlijk voelde maar niet begreep. En bovendien absoluut niet doorzag – mijzelf niet doorzag. Energie niet begreep.

Ik herinner me nog goed de vurige woorden die ik wisselde met mijn leraar over onzuiverheid in lichtwerkerschap, wat ik zag en voelde om me heen.

Robert keek me de hele tijd vragend en kalm aan en spiegelde mijn eigen innerlijke storm hierin. Het was me glashelder dat ik zich hier een karmische wond toonde.

Nu neem ik deze waarnemingen als richtingaanwijzers. Voor diepere heling van mijn eigen shadow sides. En beoefening van compassie voor mijn omgeving. Vroeger kon ik echt flippen als ik ontdekte dat iemand onzuiver was. Hoezo duidelijke richtingaanwijzers?

Het is echt heel taai voor het ego om je eigen onzuivere stukken te erkennen. En er ownership over te nemen. En het zichtbaar te laten zijn voor mijn omgeving. Maar deze zichtbaarheid creëert juist helderheid en transparantie. En rust. Energetisch gaat er een spanningsboog af.

Als het ware gezicht zich mag tonen, in elk moment, kun je Zijn met alles wat is. Met jezelf en met je omgeving. Het vergt beoefening en commitment. Commitment aan je Ziel. Je I AM.

Surrender your agenda to spirit.

Een partnerrelatie is veelal de centrale emotionele relatie in je leven. Hier ervaren we vaak de grootste spiegels op het nemen van onze liefdevolle waarheid. Hoe zuiver en integer is jouw energie in deze relatie? Is er een bedding van waarheid en liefde in wat je zegt, voelt, denkt en in je handelen?

Neem jij ownership over je shadow sides als je ontdekt dat je energetisch aan het verschuilen bent?

Hoe meer ik mijn shadow erken en doorzie – hoe meer ik er ownership over neem – hoe meer ik in integriteit kan blijven en ik in mijn kracht kan blijven staan.

Met als resultaat dat ik ook meer en meer de vertroebelde waarheid in mijn omgeving kan detecteren en hier met compassie mee om kan gaan.

Zo ook bij mijn cliënten.

 

Zoals Abraham Hicks zijn quote zo mooi verwoord ‘when something feels off, it usually is’.

 

Deel dit!

Een bericht schrijven

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *