Wat een reis

12 januari 2016

Zo, nog even tijd voor een blog. Vanavond vliegen we terug naar Nederland. Monique geniet van een heerlijke massage en de jongens slapen. Saigon is zo hard gegroeid de afgelopen vier jaar, we herkennen het bijna niet meer terug. Bijna smile-emoticon

We reizen veel en waar we ook komen, Amerika, Curaçao, Europese landen en Azië, overal zijn overal zijn mensen bezig met bewustwording. De afgelopen vier weken reisden we door Oost Australië en waren we in Saigon.

In Australië kwamen we overal yogascholen, reiki- en chiropractor praktijken tegen. Op de radio was reclame voor meditatie en mindfulness beoefening. Ook in Vietnam struikel je over yogascholen, healers, coaches en allerlei soorten holistische initiatieven.

Wereldwijd bieden grote organisaties als Google, Samsung en Intel mindfulness programma’s aan hun medewerkers. De lijst bekende wereldburgers die mediteert, yoga beoefent of op andere wijze met bewustzijnsontwikkeling bezig is groeit exponentieel. Kijk ook eens in Nederland. Hoeveel mensen zijn er wel niet bezig met meditatie? Zie het internationale succes van Wim Hof. En boeken van schrijvers als Eckhardt Tolle, Deepak Chopra en de Dalai Lama zijn ongekende bestsellers.

Toeval? Ik denk het niet. Zoals ik in mijn eerste boek Start vandaag met lichter leven omschrijf zit de mensheid middenin een bewustzijnsverandering. We gaan van een bewustzijn van macht, hebberigheid en angst waar we de afgelopen 3000 jaar in zaten met elkaar naar een bewustzijn van liefde, geven en compassie. In het boek breng ik profetieën in kaart uit uiteenlopende tradities die deze shift al duizenden jaren voorspellen. De oude volkeren wisten het allang. Wij moderne Nederlanders zijn het vergeten en geloven er niet meer in.

Toch zitten we er middenin. Natuurlijk gaat het gradueel en niet overal tegelijk. Het oude bewustzijn is nog in veel mensen dominant, kijk maar in het bedrijfsleven, oorlogen en onderdrukking en wat er gebeurd in het Midden- Oosten en Noord Afrika. Maar dat de globale bewustzijnsshift plaats vind zal niemand met gezond verstand en reiservaring meer kunnen ontkennen.

Hoe lang de overgang duurt weet niemand. De meeste tradities schatten ergens in de komende 200 jaar. De kans dat wij het gaan meemaken is niet bijzonder groot, maar we zien al wel de voortekenen. Ook zijn er steeds meer mensen die ontwaken en voelen dat ze anderen willen helpen met wakker worden. Voor die mensen hebben wij onze Coach opleiding en onze MBE meditatietrainersopleiding ontwikkeld. Inmiddels zijn er zo’n 50 coaches en 30 trainers door ons opgeleid actief in Nederland. In eigen praktijk, maar ook in het bedrijfsleven, de zorg of het onderwijs. Met deze professionals vormen we een netwerk, ondersteunen we elkaar en werken we samen om zoveel mogelijk mensen te helpen ontwaken.

Zo dragen we ons steentje bij aan de shift. (naast ons werk met onze stichting Bridgeman Foundation). Het oude bewustzijn is onze planeet aan het vernietigen. De hebberigheid en geldzucht zuigt de aarde leeg. Er worden 50 voetbalvelden Amazonewoud per minuut omgehakt, oceanen vervuilen, diersoorten sterven in rap tempo uit, de aarde warmt op (al is daar op dit moment in Nederland weinig van te merken smile-emoticon en de luchtkwaliteit neemt drastisch af. Volgens internationale specialisten die ik spreek zijn we al over de grens, is het al te laat…. Maar is dat wel zo?

Hoe meer mensen er wakker worden, hoe groter de kans is dat onze kinderen en kleinkinderen ook nog kunnen genieten van een gezonde planeet. Van vers water, schone lucht en mooie natuur. Er zijn twee kansen op herstel in mijn optiek. De een is het ontwikkelen van technologische antwoorden op de huidige wereldproblematiek, de andere is een stijging in het bewustzijn van de mensheid.

Of het echt te laat is weet ik niet. Ik verwacht en soort kwantum sprong waarin de wereld ineens verandert. We gaan het zien. Tot die tijd blijven we mensen helpen, 1 op 1 en in groepen, door opleidingen en workshops, door boeken te publiceren, Youtube video’s uitzenden, documentaires opnemen en binnenkort de theatershow Rust!. Door, lezingen en motivational speeches in bedrijven en op universiteiten waar ook ter wereld. We hebben niet de illusie dat wij bij Bridgeman de wereld veranderen, maar er zijn er veel en steeds meer zoals wij. Samen staan we sterk. Als iedereen doet wat hij of zij kan dan maken we een kans. En onze kleinkinderen ook…

Ik hield er een TEDX talk over: https://www.youtube.com/watch?v=X0hbKnRk19U

Deel dit!

Één suggestie bij “Wat een reis

Een bericht schrijven

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *